Solbær cheesecake
Antal personer Forberedelses tid
12-14personer 3timer
Antal personer Forberedelses tid
12-14personer 3timer
Ingredienser
Kiksebund
Pynt
Instruktioner
Kiksebund
  1. Start med at banke kiksene til en mel. Enten i en foodprocessor eller kom dem i en pose og bank dem med en kageruller til de er forvandlet til en kiksemel.
  2. Smelt smøret ved middelvarme og hæld det over kiksemelet og rør det sammen.
  3. Tag din springform (20-22 cm) og beklæd bunden med bagepapir og siderne med kageplast og fordel kiksebunden i formen. Kom den på køl mens du forbereder solbærostecremen.
Solbærostecreme
  1. Sæt dit husblas i blød i koldt vand i minimum 10 minutter.
  2. Riv skallen af din citron ned i en skål. Pres herefter saften ned i en gryde og varm den op sammen med dine solbær. Når den er varmet op lige inden kogepunktet tages den af varmen. Vrid din husblas for vand og lad den smelte sammen med solbærsaften. Lad den køle mens du forbereder resten af cremen.
  3. I skålen med citronskal kommes flødeost, flormelis og vaniljesukker. Rør massen sammen. Pisk herefter fløden til en let flødeskum, endelig ikke for hårdt pisket.
  4. Bland nu lidt af osteblandingen i din solbærsaft med husblas. Herefter vendes det over i den resterne osteblanding. Vend herefter halvdelen af flødeskummet i og derefter vendes hele blandingen over i den resternede flødeskum. Denne gøres for at vi undgår for store temperaturudsving og derved får vi ingen husblas trevler!
  5. Fordel massen over din kiksebund. Sæt kagen på frys i 30 minutter. Det er vigtigt at du nu glatter ostecremen så fint ud så muligt, da du derved vil få en helt glat og skinnede lag gele. Det kan betale sig at have en smule tålmodighed i denne proces, da det senere i processen vil betale sig! ?
Solbær gele
  1. Sæt dit husblas i blød i koldt vand i minimum 10 minutter.
  2. Kom citronsaft og solbær i en gryde og kog det op indtil solbærerne er mørre.
  3. Sigt bærene fra så du kun har saften. Smelt heri din husblas og tilføj sukker.
  4. Lad den køle ned til minimum 35 grader, da den ellers kan risikere at blande sig sammen med din ostecreme og din gele vil blive grumset i sit udtryk.
  5. Hæld herefter din gele over kagen. Brug evt en spiseske, og hæld geleen på den buede del af skeen, således at geleen fordeler sig over skeen og ikke rammer i en hård stråle ned på ostecremen.
  6. Kom kagen på køl (ikke frys, da geleen ellers vil få et grumset udtryk) i 30 minutter og kagen er klar til pynt.
Pynt
  1. Varm vand og sukker op til 120-140 grader (Bedste temperatur 133)
  2. Hæld herefter den hakkede hvide chokolade i, mens du pisker og der danner sig krystalliseret hvid chokolade.
  3. Skyl dine spiselige blomster og fordel dem på gelen og drys herefter med krystalliseret hvid chokolade og der er serveret! ?