Jordbær-mango lagkage med chokolade - Liv Martine

Jordbær-mango lagkage med chokolade

I tænker; hvad er det der foregår?! Men ja jeg spytter den ene opskrift ud efter den anden.

Jeg lovede jer, at efter sommerferien og afslutning på cafeen, så ville opskrifterne komme og det gør de nu!

Denne gang en lagkage der virkelig bragte smil hos mange af mine gæster. Denne lækre sommerlagkage kan spises året rundt hvis du spørger mig! <3

Print Recipe
Jordbær-mango lagkage med chokolade
Forberedelses tid 3 timer
Antal personer
personer
Ingredienser
Chokoladebund
Mangomousse
Pynt
Forberedelses tid 3 timer
Antal personer
personer
Ingredienser
Chokoladebund
Mangomousse
Pynt
Instruktioner
  1. Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovn
  2. Pisk æg og sukker sammen indtil det har en hvid og luftig konsistens, pisk i ca. 5-10 minutter.
  3. Bland herefter de tørre ingredienser i en skål og sigt det ned i massen og vend forsigtigt.
  4. Varm smør og mælk op til lillefinger temperatur og rør det ligeledes forsigtigt i dejen og hæld det i din springform (20-22 cm) beklædt med bagepapir i bunden. Kom ikke bage-spray eller andet fedtstof langs kanterne på springformen.
  5. Bag den i cirka 40-55 minutter alt efter ovnen. Lad den køle helt af i formen!
Jordbær- og mangomousse
  1. Her skal du holde tungen lige i munden for du skal lave begge mousser samtidig, da det sparer dig for en masse tid og kan sagtens lade sig gøre! Du kan også lave dem enkeltvis hvis du ikke er ligeså utålmodig som mig 😉
  2. Kom husblas i blød i koldt vand. Minimum i ti minutter.
  3. I en gryde varmer du citronsaft og jordbær op. I en anden gryde varmer du mango op.
  4. Når både jordbær og mango er kogt mørre, så blendes de og du smelter dine husblas blade i hver sin gryde. Så 4 blade i hver. Husk at vrid dem for vand. Lad dem køle mens du forbereder resten af moussen.
  5. Rør cremefraishen sammen til både jordbær og mango mousse. Bland sukker og vaniljesukker deri og rør til sukkeren er opløst.
  6. Pisk fløden igen både til jordbær og mango til en letpisket flødeskum.
  7. Og nu skal du holde tungen lige i munden. Tag nu cirka halvdelen af cremefraiche blandingen og rør sammen med den letkølet mangopure og den anden halvdel blandes sammen med den letkølet jordbærpure.
  8. Så vender du halvdelen af den letpisket fløde i mangopureen med cremefraiche og det gør du også med den med jordbær.
  9. Nu skulle du gerne have to mousser, der er lavet samtidig og du har sparet dig selv for en pokkers masse tid 😉
Pynt og samling
  1. Skær langs kanten af kagen så du løsner den fra formen. Tag springformen af og del chokoladekagen i to lige store bunde. Skær evt toppen af chokoladekagen hvis den har hævet lidt op. Kan den sommetider gøre. Gem evt resterne til et par krumseboller (Romkugler, trøfler)
  2. Kom herefter den ene bund tilbage i springformen. Luk formen rundt om, og kom kageplast ned langs kanten.
  3. Hæld nu din jordbærmousse over bunden og placer din anden bund ovenpå og giv den et let tryk.
  4. Hæld til slut din mangomousse over nummer to bund. Kom din kage på frys i 2 timer, eller i køleskabet natten over hvis du laver den dagen i forvejen 🙂
  5. Tag herefter kagen ud af formen, placer den på dit serveringsfad og pynt den efter din stil og så er der serveret. Velbekommen!
Del denne opskrift

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.