De tre regler omkring mine teboller! - Liv Martine

De tre regler omkring mine teboller!

I cafeen var det der blev rost aller mest næstefter mine kager, mine te boller. Jeg fik blandt andet følgende at vide: verdens bedste te-boller, de er bedre end min mors, men bedst af alt, de er bedre end min bedstemors! Så af hjertet tak for alle de kommentarer og ikke mindst køb af mange te-boller!

Så nu er tiden kommet! Efter mange (læs: rigtig mange) af jer har efterspurgt opskriften, så kommer den her.

MEN først til mine regler omkring mine te boller, for jeg vil næsten vædde med, at det ikke handler om selve opskriften, men selve fremgangsmåden (Jeg har lært fra den bedste; min onkel Peter Bager):

REGEL 1: Salt og smør må IKKE komme direkte ned i gæren. Salt nedbryder gærcellerne, mens smør omkapsler gærcellerne. Derfor er det vigtigt, at du som i min opskrift blander; vand, gær, sukker og æg, herefter kommer mel ovenpå og så ovenpå melet kommer du salt og smeltet smør og så ælter sammen. Så risikere du ikke at fucke med gærcellerne, for hvis det sker, vil din dej ikke hæve korrekt!

REGEL 2: Dejen SKAL være lidt klistret. Kom endelig ikke for meget mel i, så dejen bliver fuldstændig fast. Den må gerne være ja klistret. Du skal kun lige kunne forme dine te boller uden at dejen sidder fst på fingrene.

REGEL 3: Når dejen er lavet skal den først hæve i skålen. Gerne et lunt sted og med et viskestykke over. Den skal hæve til tre dobbelt størrelse. Derefter former du te bollerne. På mine bradepander kan der være 12 boller på hver. Når du har formet te bollerne lader du dem hæve endnu engang. Denne gang til dobbelt størrelse.
Det handler ikke om at sætte minutter på, men om at kigge på din dej.

Og så tror jeg vi er klar til opskriften! 🙂

Hvis I kunne tænke jer at prøve nogle lidt anderledes te boller, så køb vores bog. Deri er der en spændende opskrift på te boller med spinat og rødbede, der er flettet sammen.
Du kan bestille bogen med autografer i ved at sende en mail til: Info@simonethoruperiksen.dk eller købe den i butikkerne fra d. 1 september.

Print Recipe
Te-boller fra Cafe Madam Blå
Forberedelses tid 2 timer
Antal personer
stk
Ingredienser
Dej
Pensling
Forberedelses tid 2 timer
Antal personer
stk
Ingredienser
Dej
Pensling
Instruktioner
Dej
  1. Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.
  2. Bland vand og gær sammen og rør indtil gæren er opløst. Smelt smørret i en gryde ved middelvarme.
  3. Bland herefter æg og sukker ned til gær blandingen.
  4. Kom melet ovenpå og kom herefter smør og salt oven på melet og rør sammen. Og husk endelig, pas på ikke kom for meget mel i. Kom lidt i af gangen indtil du har en god dej, der stadig er klistret og ikke for hård. Hvis du kommer til at lave den for hård, så frygt ej, bare ælt lidt mere vand i og den kan sagtens reddes.
  5. Lad dejen hæve et lunt sted i skålen til tre dobbelt størrelse. Form herefter bollerne og kom dem på bradepanden og lad dem hæve til yderligere dobbelt størrelse.
Pensling
  1. Rør æggeblommer og sødmælk sammen.
  2. Pensel bollerne forsigtigt og bag dem indtil de er færdige. De er færdige når de er let gyldne på toppen. Jeg vil sige omkring 15-20 minutter. Men hold øje, alle ovne er forskellige 🙂
  3. Og sådan laver du verdens bedste te-boller.... Hvis du altså spørger gæsterne i cafeen 😉
Del denne opskrift

You Might Also Like

8 Comments

  • Reply
    Marianne
    26. august 2017 at 19:46

    Du skriver ikke noget om æltning. Skal dejen ikke æltes, eller bare røres sammen?

    • Reply
      Liv Martine
      28. august 2017 at 19:25

      Den skal æltes sammen jo 🙂

  • Reply
    Emilie B
    27. august 2017 at 6:31

    Hej Liv!

    Jeg undrer mig lidt over at det første man skal gøre er at tænde for ovnen 😀 Den skal vel først bruges flere timer efter, når dejen har hævet to gange? 😉

    • Reply
      Liv Martine
      28. august 2017 at 19:26

      Det er fordi jeg ikke har nogle steder der er lunt, så stiller jeg skålen ovenpå ovnen, så den hæver hurtigere 😉

  • Reply
    Betina
    22. oktober 2017 at 8:49

    Hej Liv.
    Nu vil jeg prøve din lækre bolledej. Men kan det virkelig passe at der skal 165g sukker i? Det virker så voldsomt ift. den ene spiseske jeg plejer at komme i??

    • Reply
      Liv Martine
      3. november 2017 at 14:04

      Åh yes 😉

  • Reply
    Natalie
    8. december 2018 at 9:25

    Hej Liv.
    Hvor længe plejer dejen at skulle hæve til at starte med? Hvis man ikke helt har et lunt sted.

    • Reply
      Liv Martine
      18. december 2018 at 14:38

      1 time 🙂

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.