Chokoladecheesecake med kirsebær - Liv Martine

Chokoladecheesecake med kirsebær

Endelig er der ro i min hjerne og jeg har overskud til at sidde helt stille og rolig og ligge opskrifter ud fra sommeren 🙂

I er så mange der efterfølgende spurgte på de forskellige kager, så nu vil jeg forsøge at ligge så mange ud af dem som muligt.

 

God fornøjelse med at genskabe cafeens kager! Hvis I laver dem så tag endelig #kagetid og “madamblå 😀

Print Recipe
Chokoladecheesecake med kirsebær
Denne lækre cheesecake er lavet i forbindelse med min cafe, og der var rigtig mange der efterfølgende har spurgt på opskriften, så her er den!
Forberedelses tid 2 timer
Antal personer
personer
Ingredienser
Kiksebund
Chokoladeostecreme
Kirsebær gele
Forberedelses tid 2 timer
Antal personer
personer
Ingredienser
Kiksebund
Chokoladeostecreme
Kirsebær gele
Instruktioner
Kiksebund
  1. Start med at banke kiksene til en mel. Enten i en foodprocessor eller kom dem i en pose og bank dem med en kageruller til de er forvandlet til en kiksemel.
  2. Smelt smøret ved middelvarme og hæld det over kiksemelet og rør det sammen.
  3. Tag din springform og beklæd bunden med bagepapir og siderne med kageplast og fordel kiksebunden i formen. Kom den på køl mens du forbereder chokoladeostecremen.
Chokoladeostecreme
  1. Sæt dit husblas i blød i koldt vand i minimum 10 minutter.
  2. Smelt smør og chokolade sammen ved lav varme, og vrid din husblas for vand og smelt sammen med smør-chokolade blandingen og lad det køle let.
  3. Rør flødeosten sammen med flormelis og vend først lidt af chokoladeblandingen heri, rør sammen og når det er rørt sammen vendes den sidste del i. Dette gøres for ikke at husblassen chokes og vi undgår herved husblastrevler.
  4. Pisk herefter fløden til en let flødeskum, endelig ikke for hårdt pisket. Vend herefter lidt af den letpisket flødeskum i din chokoladeblanding og derefter vend hele blandingen i den resterende flødeskum. Igen for hele tiden at undgå for store temperaturudsving og derved undgår vi fortsat husblastrevler.
  5. Fordel massen over din kiksebund og sæt kagen på frys i 30 minutter. Det er vigtigt at du nu glatter chokoladeostecremen så fint ud så muligt, da du derved vil få en helt glat og skinnede lag gele. Det kan betale sig at have en smule tålmodighed i denne proces, da det senere i processen vil betale sig! 😉
Kirsebær gele
  1. Sæt dit husblas i blød i koldt vand i minimum 10 minutter.
  2. Sigt kirsebærerne fra din kirsebær sovs og varm den op ved lav varme.
  3. Vrid din husblas for vand og smelt den sammen med kirsebærsovsen. Lad den køle ned til minimum 35 grader, da den ellers kan risikere at blande sig sammen med din chokoladeostecreme og din gele vil blive grumset i sit udtryk.
  4. Skyl dine kirsebær og tag din kage ud fra frys. Placer kirsebærene tæt langs kanten og hæld herefter din gele over kagen. Brug evt en spiseske, og hæld geleen på den buede del af skeen, således at geleen fordeler sig over skeen og ikke rammer i en hård stråle ned på chokoladeostecremen.
  5. Kom kagen på køl (ikke frys, da geleen ellers vil få et grumset udtryk) i 30 minutter og kagen er klar til servering 🙂 Velbekommen!
Del denne opskrift

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.