Kaffemarinade & kaffeglaze

// Reklame for KitchenAid //

Jeg har flere gange skrevet om kaffe, og lavet opskrifter med kaffe.
Herhjemme fungerer dagen ikke, hvis Mads ikke får en kop kaffe når han står op. Jeg derimod kan ikke foredrage at drikke en sort kop varm kaffe, meeen jeg ELSKER kaffe i både det salte og det søde køkken.

Hvis du vil læse mere omkring mit forhold til kaffe, og ikke mindst den eneste kaffe jeg kan drikke, så kan du læse mere her OG få opskriften på min yndlings iskaffe 😉

I dette blogpost vil jeg give jer opskriften på den lækreste kaffemarinade til hjemmelavet ribs og en kaffeglaze med spiderweb til den lækreste kage, samt komme med en anmeldelse af KitchenAid kaffekværn.

Anmeldelse af KitchenAids keramiske kaffekværn

Min kæreste er sådan en der selv kværner sin kaffe. Mads er indbegrebet af kvalitet på alle områder. Det gælder bestemt os kaffe. Derfor har han været vanvittigt glad for den her kaffekværn fra KitchenAid.

Med Artisan keramisk kaffekværn kan du kværne dine foretrukne kaffebønner på 15 forskellige grader. Det gør at du altid har den malingsgrad, som tilfredsstiller selv de mest krævende smagsløg. Også Mads’! Hihi..

Derudover så er jeg utrolig glad for den, da den er så smuk! En fantastisk løsning, når manden elsker maskiner, meeeen jeg gerne vil have at det ser pænt ud. Og det er faktisk det der gør KitchenAid til noget ganske særlig for mig. Der kan nemlig stå maskiner overalt, så længe det er KitchenAid, da deres design bare er det smukkeste!

Citronmåne med kaffeglaze

Citronmåne
1 usprøjtet citron
100 g stuetempereret smør
100 g rørsukker
100 g marcipan
1 tsk vaniljesukker
2 æg
60 g hvedemel
25 g kartoffelmel
1 tsk bagepulver

Chokoladeovertræk med krokant
150 g mørk chokolade
1 dl kaffe
100 g nøddekrokant

Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Riv skallen fra din citron og ores saften. Pisk smør, rørsukker, marcipan, skal og vaniljesukker godt sammen til det er lyst og luftigt. Tilsæt et æg af gangen og pisk imellem hvert æg. Bland hvedemel, kartoffelmel og bagepulver sammen, og sgt det ned i smørblandingen sammen med citrussaft. Kom et stykke bagepapir i bunden af din springform (21 cm) og bag den i 20-25 minutter. Lad kagen køle af.

Smelt chokoladen sammen med varm kaffe i mikroovnen og hæld det over din citronmåne. Kom herefter nøddekrokant på siderne af kagen, og lad chokoladen sætte sig.

Citronmousse
2 blade husblas
1 usprøjtet citron, skal og saft 
50 g sukker
50 g creme fraiche
1 tsk vaniljepasta
2 dl piskefløde

Kom husblas i blød i koldt vand. Kom fintrevet citronskal og citronsaften i en lille gryde og lad saften varme op sammen med sukker. Tag gryden af varmen, når sukkeret er opløst. Vrid herefter husblassen for vand og rør den ud i den lagen. Lad lagen svale kort. Vend herefter creme fraiche og vaniljepasta i lagen. Pisk fløde til en let piske flødeskum og vend den sammen i massen. Hæld moussen op i silikoneformen (20 cm diameter), og stil den på frost i mindst 2-3 timer.

Kaffeglaze med spiderweb
2 blade husblas
50 g sukker
110 g kaffe
100 g mørk chokolade
2 spsk miroir gele

Spiderweb
2 spsk miroir
1/2 tsk hvid pastafarve

Kom husblas i blød i koldt vand. Kom sukker og kaffe op i en gryde og bring det i kog ved middelvarme. Sukkeret skal være smeltet. Den hakkede mørke chokolade kommes op i en høj kande. Hæld den varme kaffeblanding op til chokoladen. Tilsæt den udblødte husblas og mirror gelé. Lad glazen køle ned til ca 35 grader. Rør hvid farve og 1 spsk mirror gelé sammen i en lille skål.

Samling
Befri citronmoussen fra formen og placer den på en bagerist – husk at have noget under til at samle overskydende glaze op med. Hæld glazen over den frosne kage. Hav en palette klar, som dybes i den hvide gelé, og trækkes hen over kagen, som netop lige er glazet med kaffeglaze.

Placer kagen ovenpå din citronmåne overtrukket med chokolade og nøddekrokant, og den er klar til servering. Den passer forrygende med en stærkt kop kaffe, hvis I spørger Mads.

Kaffemarinerede ribs med syltede agurker, græskarpure og ovnbagte kartofler

Kaffemarinerede ribs
2 kg revelsben
4 laurbærblade
4 enebær
2 nelliker 
1 tsk sort peberkorn

Marinade
3 dl stærk brygget kaffe
1 dl whiskey/bourbon
2 spsk olie
1 dl tomatpure
1 spsk Tabasco
2 spsk brun farin
2 spsk dijon sennep
4 fed hvidlø
1 løg
2 tsk peber
1 tsk salt
Ca. 1 kg flanke

Kog revelsbenene i 30 min. sammen med laurbærblade, enebær, nelliker og sort peberkorn.
Rør alle ingredienserne til marinaden sammen og varm det op i en gryde til det når kogepunktet. Lad det herefter køle af. Mariner revelsbenene i 3 timer eller natten over.

Benene kan både tilberedes i ovn eller på grillen ved 180 grader i 45 – 60 min.  Vend benene et par gange undervejs og pensel løbende med marinade.

Syltede agurker 
2 ½ dl lagereddike
2 ½ dl vand
100 g sukker
10 hele peberkorn
3 laurbærblade
1½ tsk hele korianderkorn
1½ tsk dildfrø
1 tsk salt
2 agurker

Kom alle ingredienser op i en gryde på nær agurkerne, og kog det op, indtil sukkeret er opløst. Stil herefter lagen til afkøling. Imens skyller du agurkerne og skærer dem i tynde skiver. Læg agurkerne i et glas med låg, og hæld den afkølede lage over agurkerne. Lad dem gerne trække natten over inden servering. 

Græskarpuré
1 stk  butternut squash græskar 
1 tsk  Salt
Lidt peber
2 fed hvidløg
Evt  lidt citronsaft
100 gram smør

Start med at skrælle græskaret og fjern kernerne med en ske. Skær græskaret i grove skiver og vend stykkerne med de hakkede hvidløgsfed , salt og peber. Stil det i ovnen og bag det i 40-45 minutter ved 180 grader varmluft. De bagte græskar og hvidløgsfed puttes i en blender sammen med smør og blendes til det er helt glat. Smag gerne til med  lidt citronsaft, salt og peber. 

Ovnbagte kartofler
1 kg kartofler
2 spsk olivenolie
1 tsk timian
½ tsk chili flager
½ salt 

Skrub kartoflerne med en ny køkkensvamp eller en børste og læg dem i et ovnfast fad. Bland olien sammen med krydderierne og vend kartoflerne i det. Bag kartoflerne ved 200-220 grader til de er møre cirka 30-45 min.


You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.