Gaven der kan gøre ethvert køkken glad!!

// Reklame for KitchenAid //

I dette blogpost vil jeg fortælle om min KitchenAid standmikser, samt give jer opskriften på den lækreste juletræskage.

KitchenAid har lavet den smukkeste farve. Pebble Palm er navnet. Det er den vildeste, grønne dybe farve.

Den er så smuk, og har den flotteste struktur, og er ikke blank, som de normalt er. Den har ligesom en rå overflade, som jeg er helt vild med. Det samme er Mads!

KitchenAid har lavet Pebble Palm i en standmikser, en brødrister og en elkedel. Jeg er virkelig vild med den, og synes den kan noget ganske særligt den farve.

Mit KitchenAid er en standmikser artisan 4,8 L.

Min standmikser er helt sikkert den maskine, som vi bruger allermest i vores køkken.

Jeg bruger den til kage, og Mads til hans surdejsbrød, pasta, osv osv.

Jeg har flere gange sagt det, men jeg siger det gerne igen. Det er den smukkeste røremaskine på markedet og den der holder allerbedst i min optik.

Min ældste standmikser har jeg haft i over 8 år. Jeg linker lige til postet omkring min første KictehenAid stadmikser, så I kan læse, hvorfor min kærlighed til KitchenAid er så stor! LIGE HER!

Derudover elsker jeg, at designet både gør mig glad, men bestemt også min mand. Den fuldender vores køkkenbord!

Mads og jeg bruger den som sagt til stort set alt.

Når du køber den, får en en røreskål med, samt en dejkrog, en pisker og en fladpisker, som er perfekt til at lave mørdej med. Derfor skal i selvfølgelig have en opskrift på den lækreste julemørdej formet som et juletræ og pyntet med flødebolleskum og spiselige julepynt. Der er vel snart juleaften! 😀

SPISELIGT JULETRÆ

Krydder mørdej

300 g hvedemel
150 g stuetempereret smør
100 g flormelis
1 æg
1/2 tsk kanel
1 tsk vaniljepasta
1/2 tsk stød ingefær
1/2 tsk kardemomme

Flødebolleskum med kanel

125 g sukker
60 g glukosesirup
40 g vand
1 tsk kanel
75 g past. æggehvider
15 g sukker

Marengskys

45 g past. æggehvider
90 g flormelis
1 tsk grøn farve

Pynt

Perlemorskugler
Sølvkugler

Krydder mørdej

Ælt alle ingredienser sammen til du får en ensartet masse. Kom mørdejen i en frysepose, og læg den i køleskabet i mindst 30 minutter. Rul herefter dejen ud på en silikonemåtte eller imellem to stykker bagepapir, tykkelse 0,5 cm. Udstik 3 kagemænd, 1 stjerne og 2 lige store juletærer. Bag bundene i 12-18 minutter ved 200 grader alm. ovn. Lad dem herefter køle af.

Flødebolleskum med kanel

Kog 125 g sukker, vand og glukosesirup, samt kanel op til 118 grader. Imens det koger, pisker du dine æggehvider skummende og tilsætter dine 20 g sukker, og pisker det ganske let op. Når din sukkermasse rammer 118 grader hælder du din sukkermasse i æggehviderne i en tynd stråle, mens du fortsat pisker. Skru røremaskinen op på den højeste hastighed og pisk, indtil skummet bliver fast. Det er vigtigt at du her er tålmodig og lader det piske i minimum 5-10 minutter. Det skal være en fast, sej masse. Kom din skum i din sprøjtepose med en rund tyl på 22 mm. Sprøjt skummet i toppe på de afkølet bunde, som vist i videoen.

Marengskys

Pisk dine æggehvider skummede og tilsæt flormelis lidt af gangen, og pisk indtil du har en sej marengs. Tilsæt grøn farve og lav marengs toppe. Bag dem i 30 minutter ved 100 graders varmluft.

Samling

Følg videoens fremgangsmåde eller pynt den ligesom du ønsker 🙂

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.