SIDSTE #baglivemedliv!

Reklame for Dr. Oetker

Nå kære venner. Det her bliver det sidste post, der bliver skrevet i forbindelse med #baglivemedliv <3

Det er et meget specielt post at skrive, da jeg skal fortælle jer, at det er sidste gang, at jeg skal bage LIVE med Dr. Oetker. Dr. Oetker og jeg har valgt, at den 1/12 bliver sidste gang, at vi er LIVE sammen.

Jeg har været så ubeskrivelig taknemmelig for, at I måned efter måned har fulgt med og støttet op om konceptet, mens jeg har været live. Det har været en sand fornøjelse! Jeg har glædet mig til det gang på gang, med sommerfugle i maven!

Tak for alle jeres kommentarer, jeres virtuelle highfives og jeres begejstring. I er f…… AMAZING!

Nu til opskriften, som I skal glæde jer meget til! Det siger jeg jer.

Der er ting der skal forberedes inden vi går live, hvis I vil være med hele vejen, da der er flere lag der skal støbes mm. Men læs med her!

Rislamande julekugle

Åh yes, det er simpelthen denne julekage vi skal lave. Den er lavet med et kirsebær indlæg, med risalamande mousse og en spejlblank rød glaze, og en hank af chokolade. Og bliv ikke skræmt af den udseende. Jeg lover, at det ikke er ligeså svært som det ser ud, og jeg guider jer hele vejen! Og husk I altid kan stille løbende spørgsmål.

Særligt udstyr 

For at lave denne dessert, bestående af én lille rund kugle, indstøbt i en anden rund kugle er det nødvendigt med noget særligt udstyr. Vi har brugt Silikomart kugleforme på ø 2,8 cm og ø 5,8 cm. 
Det er muligt at lave desserterne med andre silikoneforme, men det vil give et andet udtryk.1

Redskaber:

silikoneform, kugleformet; ø 2,8 cm og ø 5,8 cm
plastiksprøjte
Dr. Oetker engangssprøjteposer
stavblender
termometer

Kirsebærkugler:

1 bladDr. Oetker Husblas
0,5 dlkirsebærsauce , bær drænet fra
1 spsk.citronsaft
2 spsk.sukker

Risalamandemousse:

4 bladeDr. Oetker Husblas
0,5 dlvand
50 gsukker
300 gfærdig risengrød
2 tsk.Dr. Oetker Vanilla Paste
1,5 tsk.Dr. Oetker Mandelaroma
3 dlpiskefløde

Glaze:

6 bladeDr. Oetker Husblas
130 gDr. Oetker Flydende Glukose
100 gsukker
90 gvand
100 gNestlé® sødet kondenseret mælk
150 ghvid kvalitetschokolade
2 tsk.Dr. Oetker Concentrated Red Colour

Modelleringschokolade:

50 gmørk chokolade
15 gDr. Oetker Flydende Glukose
Dr. Oetker Sprayable Glitter Gold

Kirsebærkugler 

Læg husblas i blød i koldt vand. Varm kirsebærsauce, citronsaft og sukker op i en gryde. Når sukkeret er opløst tages gryden af varmen. Vrid husblassen for vand og lad den smelte sammen med kirsebærsaucen. Træk kirsebærsaucen op i en plastiksprøjte og sprøjt den i de kugleformede silikoneforme (ø 2,8 cm). Kom kuglerne i fryseren i 3-4 timer indtil de er frosne. 2

Risalamandemousse 

Læg husblas i blød i koldt vand. Varm vand og sukker op. Når sukkeret er opløst og sukkerlagen koger tages den af varmen. Vrid husblas for vand og lad det smelte ned i sukkerlagen. Vend herefter massen sammen med risengrød, vaniljepasta og mandelaroma. Pisk fløden til en letpisket flødeskum og vend det sammen med risengrøden. Kom risalamandemoussen i en sprøjtepose. 

Samling 

Fyld silikoneformene (ø 5,8 cm) halvt op med risalamandemousse. Befri kirsebærkuglerne og placér dem i midten af moussen. Fyld formen op med risalamandemousse og kom kuglerne på frost i 3-4 timer. Når kuglerne er helt frosne løsnes de fra formene og samlingen renses let med en lille kniv, så kuglerne er helt glatte.3

Modelleringschokolade 

Imens kuglerne sætter sig forberedes pynten af modelleringschokolade: 
Smelt chokoladen over et vandbad eller i mikrobølgeovn, så chokoladen netop er smeltet, husk at skålen holder varmen, så stop inden alt chokoladen er smeltet og rør rundt indtil det sidste er helt smeltet. Lad den køle lidt og rør derefter glukosesiruppen i chokoladen, rør kun til blandingen netop er rørt sammen og chokoladen begynder at sætte sig. 

Kom massen i en frysepose og kom den på køl indtil den har sat sig, hvis den bliver for hård kan den kommes et par sekunder i mikrobølgeovnen, til den netop bliver blød nok til, at man kan ælte den igennem. Når modelleringschokoladen er æltet igennem, skal den have konsistens som en fast modellervoks. Form derefter toppe til julekuglerne og spray dem med guldglitter. 4

Glaze 

Forbered først glazen, når moussekuglerne er gennemfrosne. 

Læg husblas i blød i koldt vand. Varm glukosesirup, sukker og vand op. Tag det af varmen når sukkeret er opløst. Rør herefter den kondenserede mælk i. Vrid husblassen for vand og lad den smelte i den varme sukkermasse. Kom den hvide chokolade i en høj beholder og hæld den varme masse heri. Tilsæt Dr. Oetker Concentrated Red Colour og blend massen med en stavblender. Husk ikke at bevæge stavblenderen op og ned, da der vil komme luftbobler. Kom plastfolie på således at det rører glazen. Lad den køle ned til 35 ºC.

Placér herefter de frosne moussekugler på en rist og hæld glazen udover kuglerne, spray evt. med lidt guldglimmer. Lad glazen sætte sig, og påsæt derefter guldtoppen. 


Anret desserterne på tallerkener og lad dem tø i køleskabet ca. 2-3 timer inden servering.

Tip 

Der vil muligvis være kirsebærgelé og risalamandemousse tilovers. Dette kan støbes i en anden form eller kommes i serveringsglas. 


Du kan også bruge andre forme til desserten, hvis du ikke har runde silikoneforme. Støb eventuelt desserten i en springform, så det bliver en stor kage. 

Produktpakker

Denne gang er der hele 2 produktpakker, at vælge imellem.

Du kan vælge denne pakke som er produkterne fra Dr. Oetker

TRYK HER

ELLER du kan købe denne, hvis du gerne vil købe formene med. Begge produktpakker får du 10% rabat!

TRYK HER

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.