Min yndlingsdessert - Liv Martine

Min yndlingsdessert

// Reklame for KichenAid //

Lige nu boomer vores have med æbler fra vores æbletræer og jeg elsker det.

Æblekage er en af mine absolut yndlings desserter. Det kan være varm æblekage, gammeldags æblekage, rå æblekage osv osv. 

Jeg har siden, jeg var hel lille fået serveret æblekage flere gange om ugen hjemme hos mine forældre. Min mor og far elsker æblekage og det må siges at have smittet af på mig og min fantastiske lillebror!! Hjemme hos mine forældre er der flere forskellige sorter af æbler; madæbler, ananas æbler, osv osv.

Jeg vil i dette post komme med en anmeldelse af det ekstra udstyr som jeg har brugt fra KichenAid, derudover får i selvfølgelig også opskriften på en af mine favoritter, nemlig RÅ æblekage med likør.

Anmeldelse af kulinarisk tilbehør

Jeg har lavet en lille how to video, hvor jeg viser de to forskellige ekstra tilbehør, som jeg synes er helt geniale, når man skal skrælle sine æbler, og enten rive dem eller lave dem som smukke spiraler. Men først vil jeg lige præsentere dem. De er sindsygt nemme at montorer på din standmikser, og gør tingene i dit køkken meget nemmere!

Det kulinarisk center tilbehør som jeg har brugt er:

  1. Spiralizer som både kan skrælle, udkerne, snitte og lave smukke spiraler.

2. Fresh Prep råkosttilbehør, som har tre forskellige tromler som er super nemme og skifte, og kan snitte dit tilbehør forskelligt.

Jeg elsker at det er muligt at bruge forskelligt slags tilbehør, så man ikke skal ud og købe en ny maskine hvergang.

Du kan vælge lige det tilbehør du har brug for, og derefter sætte det fast på din standmikser.

I kan se hvordan jeg har valgt at bruge dem til min rå æblekage i videoen her:

Opskrift på rå æblekage

Friske æbler med likør
3-4 stk friske æbler
1/2 dl jordbær likør
100 g makroner

Saltede mandler
100 g mandler
1/2 dl soya

Nødder i honning
50 g valnødder
50 g hassselnødder
50 g mandler
150 g honning

Pynt
3 dl fløde
1 tsk vaniljepasta
1 stk frisk æble

Fremgangsmåde

Friske æbler med likør
Skræl dine æbler og lave dem enten på en spiralizer eller et råkostjern. Kom herefter jordbærlikør og lad æblerne trække imens du forbereder dine saltede mandler og nødder i honning.

Saltede mandler
Kom din soya på en pande og tilsæt dine mandler og rør rundt indtil soyaen er fordampet. Lad dem herefter køle af.

Nødder i honning
Rist dine nødder og kom honning på panden og vend dem sammen med din honning. Kom dem herefter i et glas og lad det køle af.

Pynt
Pisk din fløde til en fast flødeskum, sammen med vaniljepasta.

Skær herefter dine æbler i tynde skiver og bag dem i ovnen i 30-40 minutter ved 100 grader. Husk at vende dem undervejs.

Samling
Følg fremgangsmåden i videoen og de er klar til servering.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.