Sommer roulade med vietnamesisk iskaffe

// Reklame for KitchanAid //

Er I klar til endnu en lækker opskrift? Denne gang får I en opskrift på den lækreste sommer roulade med blandt andet kaffe, nougat, marengs og meget mere. Til sidst får I opskriften på den eneste slags kaffe, som jeg elsker. Vietnamesisk iskaffe!

Jeg vil i løbet af postet anmelde KitchenAids helt igennem perfekte håndmixer, samt deres cold brew, som kan lave denne kaffe til UG!

Anmeldelse af KitchenAid håndmixer

Grunden til jeg har en håndmixer, er når jeg skal piske små mængder. Små mængder er ofte nemmere og hurtigere at piske med en håndmixer fremfor en standmikser.

KitchenAids håndmixer er fantastisk, og har 7 hastigheder der gør, at du kan piske ganske let og langsomt, eller give den fuld power og piske en fløde til flødeskum på NO TIME. Derudover har den min nye yndlings farve, som er den nye limited edition Passion Red.

Derudover har den en smart ledning. Du kan nemlig låse ledningen i venstre eller højre side af håndmixeren, så du kan komme til ingredienserne fra alle vinkler, og du har den rette arbejdsstilling.

Den er nem at rengøre og har for mig den perfekte størrelse.

Længere nede i blogpostet, kan du se hvordan jeg anvender den til feks en æggesnaps, og hvor lyst og luftig den kan piske det.

Anmeldelse af KitchenAid Cold brew

Som de fleste af jer ved der følger, så ved I, at jeg ikke er den store kaffedrikker. Der er ikke meget kaffe jeg kan lide.
Jeg elsker kaffe i søde sager, men at drikke kaffe er ikke min ting. Jeg er generelt ikke meget for varme drikke, men slet ikke kaffe.

Jeg har dog fundet min ting indenfor kaffe. Da vi var i Vietnam sidste år, smagte jeg for første gang Vietnamesisk iskaffe, og holy moly. Det kan jeg rent faktisk lide. Og ikke bare sådan lidt, sådan virkelig meget.

Da jeg kom hjem forsøgte jeg at lave det med kold kaffe uden held. Jeg synes stadig at den var for bitter og slet ikke ligesom på ferien.

Lige indtil jeg prøvede at brygge kaffe på den her cold brew fra KitchenAid. ENDELIG! Det var som at være i Vietnam igen. Den havde en helt rigtige smag, og var på ingen måde ligesom bitter, som hvis man brygger en almindelig kop kaffe.

“Den laver koldbrygget kaffe i koldt vand over 12-24 timer Den formår at lave en kraftig, blød og balanceret kold kaffe, som er mindre syreholdig og smager mindre bittert end varm eller isafkølet kaffe”

Det er meget, meget tydeligt, at den indeholder væsentligt mindre bitterhed, og det er jeg helt vild med!

Derudover er det så super simpelt at lave, se bare videoen! Det eneste du skal gøre er bare, at komme friskmalet kaffe i filtret, fylde glaskaraflen med vand, komme den i køleskabet og lade den brygge i 12-24 timer. Når kaffen er færdigbrygget, fjerner du filtret og den lækreste kaffe er klar. Tilsæt vand, mælk ELLER kondenseret mælk, og din iskaffe er klar til at nyde. Opskriften kommer længere nede i blogpostet.

Sommer roulade

Antal 12-15 personer

INGREDIENSER

Vaniljedej
5 æg
100 g sukker
2 tsk vaniljepasta
110 g hvedemel
20 g kartoffelmel
1 tsk bagepulver

Kaffe-nougat creme
1 blad husblas
3 dl fløde
1 dl stærk kaffe
100 g nougat

Jordbær marmelade
200 g jordbær marmelade

Marengs
400 g sukker
6 past æggehvider

Pynt
50 g friske jordbær
Bellis/tusindfryd fra haven

FREMGANGSMÅDE

Vaniljedej
Del dine æg i blommer og hvider. Pisk dine æggehvider op på din KitchenAid standmikser, imens du pisker dine æggeblommer sammen med din sukker og vaniljepasta med din KitchenAid håndmixer.

Når dine æggehvider er hvide og luftige og du kan vende skålen på hovedet uden det falder ud, er den klar.

Dine æggeblommer med sukker er færdige, når de er lyse og luftige.

Herefter vender du din mel, kartoffelmel og bagepulver sammen og sigter ned i æggeblommerne og vender forsigtigt. Herefter tager du dine æggehvider og vender i lidt af gangen. Når du har en ensartet masse er din roulade dej klar.

Fordel massen på en bradepande med bagepapir, uden at være hård ved dejen. Bag den i 160 grader varmluft i 12-15 minutter.
Imens tager du et stykke bagepapir og drysser sukker på og vender den færdigbagte roulade ud på. Se video!

Kaffe-nougat creme
Kom husblas i blød i koldt vand. Varm fløde og kaffe op til kogepunktet og tag den af varmen. Skær nougat i tern og rør det sammen med den varme fløde. Vrid husblassen for vand og lad det smelte sammen med. Rør det sammen til en ensartet masse. Kom cremen i en frysepose og kom den på frost i 30 min. Når nougatcremen er under 5 °C piskes den op til en fast flødeskum. Kom den i en sprøjtepose og den er klar til at rouladen skal samles.

SAMLING

Følg videoen. Kom marmelade på først, derefter nougat-kaffe creme. Rul din roulade forsigtigt, og pak den stramt ind i bagepapir og derefter plastisk folie. Kom den på frost i 20-30 minutter, så den sætter sig.

Lav til sidst marengs på toppen af din roulade.

Marengs
Pisk æggehvider op til de skummer og tilsæt sukker lidt af gangen indtil der opnås en sej marengs og kom marengsen i en sprøjtepose med en stjernetyl.

Først laver du en stribe på langs. Derefter laver du små buer over den lange marengs stirbe, således der er mellemrum mellem hver bue.

Herefter laver du endnu en stribe på langs, og laver buer i mellemrummet, og sådan fortsætter du indtil hele rouladen er dækket. Lav herefter en rose i enderne, og brænd med en brænder på din marengs. Pynt med jordbær og spiselige blomster og den er klar til servering 🙂

VIETNAMESISK ISKAFFE

Det eneste du skal bruge er kold kaffe fra din KitchenAid cold brew. Kom 2 dl af din kaffe i en glas med isterninger, samt 4 spsk kondenseret mælk. Rør rundt og den er klar til servering. Nemmere bliver det ikke.

Hvordan du laver din kaffe til din cold brew står i anvisninger, når du køber den.

Hvis du ikke kan lide kaffe, så lov mig, at du prøver det her! For wauw det her, det er for lækkert!!

GOD FORNØJELSE!!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Mathilde j
  10. august 2019 at 11:09

  Hvor lang tid kan den evt være på køl inden servering?

  • Reply
   Liv Martine
   6. november 2019 at 9:41

   når marengsen kommer på skal den helst serveres med det samme. Men uden marengs kan den sagtens stå på køl i 1-2 dage <3

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.