Hjemmelavet hyldeblomstsaft & marmelade

// Reklame for Dansukker //

Jeg har endnu engang takket ja til et samarbejde med Dansukker, og denne gang skal vi igen have fingrene i deres fantastiske syltesukker.

Jeg har valgt at tage udgangspunkt i årstiden, og derefter kunne det selvfølgelig ikke være andet end HYLDEBLOMSTER!

Hyldeblomster springer ud over alt lige i tiden, og det er en fantastisk gratis råvarer, som man kan lave de lækreste ting med. Du kan selv plukke direkte fra naturen, og det er en af de hyggeligste aktiviteter og ikke mindst, det får virkelig en til at fornemme at sommeren er over os.

I dette blogpost vil jeg gerne vise jer, at der absolut ikke er nogen grund til at smide jeres hyldeblomster væk, som I har brugt til at lave saften med. Det kan nemlig genbruges, og laves til den lækreste syrlige hyldeblomst marmelade! Det er de mest simple opskrifter og du bruger alle dine hyldeblomster, så der ikke går noget til spilde.

Sådan en hyldeblomst marmelade på et stykke knækbrød med en fed cheddarost! Huhada det smager godt!

Derfor skal I først få opskriften på min hyldeblomstsaft, hvorefter opskriften på marmeladen kommer.

I sådan en hyldeblomstsaft, der er jeg vild med at man stadig kan fornemme sødmen fra hyldeblomsterne, og citronerne får lov til at give et syrligt indspark, så I vil nok opleve at min hyldeblomstsaft indeholder en smule mindre sukker end andre opskrifter. Men jeg lover, det virker. Hvert fald for mig 😉 Og jeg kommer desuden flere hyldeblomster i, da jeg elsker at man får en god koncentrat, således der skal tilføjes meget vand, og den derfor rækker i længere.

Jeg har allerede foræret mine svigerforældre en flaske, så jeg tror at jeg skal i gang igen meget snart!

Hyldeblomstsaft

(Den skal stå 3-4 dage i køleskabet og trække)

Ingredienser
50 hyldeblomst skærme
650 g Dansukker rørsukker
2 tsk vaniljepasta
3 usprøjtet citroner
3 spsk citronsyrer
1,5 l vand

Fremgangsmåde
Klip så vidt muligt alle grønne stilke af hyldeblomstskærmene og kom dem i en stor gryde. Det er ikke nødvendigt at skylle hyldeblomstskærmene, du skal blot ryste dem blot for smådyr.

Riv citronskallen ned i, og pres derefter citronsaften heri.

Kog vand op med sukker og citronsyre. Når sukkeret er opløst kommer du dine hyldeblomster i gryden, kommer låg på og lader det stå og trække i køleskabet i 3-4 dage

Si herefter saften igennem et rent klæde og hæld den på flasker du lige har kogt inden, og din hyldeblomstsaft er klar til at nyde.

Du kan eventuelt lave isterninger med dem, således du blot kommer isterninger i din glas med koncentreret hyldeblomstsaft og tilsætter vand 😉

Hyldeblomstmarmelade

Ingredienser
600 g hyldeblomst skærme (Fra din hyldeblomstsaft)
2 tsk vaniljepasta
250 g Dansukker syltesukker
1 usprøjtet citron
2 spsk af din hyldeblomstkoncentrat

Fremgangsmåde
Blend dine hyldeblomstskærme i 1 minuts tid, og kom dem i en gryde sammen med vaniljepasta, syltesukker, revet citronskal, citronsaft og hyldeblomstkoncentrat.

Kog massen ved middelvarme i 10-15 minutter indtil massen er kogt godt sammen.

Afkøl marmeladen og hæld den på skoldede syltetøjs glas.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.