Hjemmelavet GOURMET hotdogs med brus!

// Reklame for Kitchenaid //

Som I ved er jeg fortsat ambassadør for fantastiske KitchenAid, og det er virkelig et samarbejde jeg er meget, meget stolt af.

I denne måned skal Mads og jeg lave en anmeldelse på pølsehorn fra deres kulinariske tilbehør, samt deres sodastreamer!

Mads og jeg er blevet bombarderet med beskeder om de her hjemmelavet gourmet hotdogs efter vi lavede dem på vores story på instagram.

Jeg bebrejder jer ikke! De smagte fuldstændig fantastisk, Mads har lavet hjemmelavet hotdog pølser, jeg stod for det hjemmelavet hotdog brød, og sammen har vi lavet diverse garniture. Alt fra hjemmelavet mayo til tomasrelish til hjemmelavet ristet løg til syltede agurker osv osv.

Men inden I får opskriften, skal vi igennem en anmeldelse af KitchenAids pølsehorn.

Anmeldelse af pølsehorn, kulinarisk tilbehør

Mads har lavet hjemmelavet hotdogpølser, hvor han brugte et pølsehorn fra KitchenAid kulinariske tilbehør.

Jeg har bedt ham om, at komme med hans kommentarer, da han en sen aften pludselig sender billeder af de lækreste hjemmelavet hotdogspølser.
Jeg var i København på kagekurses, og han var kommet til at kede sig, og så er det mest oplagte da at gå i gang med sådan et “lille” projet.

Her får I Madsen kommentarer, da jeg spurgte ham;

“Det er super nemt og let tilgængeligt, når vi i forvejen har en KitchenAid standmikser stående stationært på køkkenbordet, og vi blot skal koble et tilbehør på, og så har vi, så vi kan lave vores egen hjemmelavet pølser”

“Eftersom jeg stod alene, var det helt perfekt at jeg selv kan justere farten på vores KitchenAid standmikser, sådan det ikke kommer til at gå for stærkt, når man selv skal sørge for, at få den rette mængde kød ind i tarmen.”

“Det var skønt, at de er to forskellige størrelser at vælge imellem, således at man både kan lave en stor frankfurter eller alminde størrelse. Samtidig er det fedt når man skal hakke kød, at man kan starte med den grove og derefter den fine skive”

“En ting, som vi herhjemme også får meget op i, er at det SKAL være nemt at rengøre, og det må man siges at det var super praktisk og nemt at rengøre”

Og det var Madsens ord for nu, nu tilbage til mig og min anmeldelse af Sodastrameren.

Anmeldelse af sodastream

I ved at jeg ELSKER alt med brus. Sodavand er noget af det jeg nyder allermest! Og nu kan jeg endelig lave min egen sodavand!

Rabarber er overalt i vores haver i tiden, så derfor skulle jeg selvfølgelig teste med en hjemmelavet rabarbersaft, som I selvfølgelig også får opskriften på.

Efter jeg havde lavet min saft og den var nedkølet skulle den have have noget kulsyre, og hold nu k… det er nemt!!

Madsen og jeg har efterfølgende givet en del bobler til diverse drikke. Vi har lavet hjemmelavet danskvand med citrus, selvom det ikke er noget jeg er super vild med. Haha.

Vi har også lavet hjemmelavet hyldeblomstsaft, nu også med brus. Det smager simpelthen så godt, og den er blevet en fast køkkenmaskine på vores køkkenbord!

KÆMPE anbefaling herfra Bækkelund!! <3

Gourmet hotdogs

Antal; 12 stk

Grillpølser
1 kilo tykkam
200 g hjemmelavet bacon (Cirka 15% fedt, enten bacon, spæk)
Svinetarm
Grillpølseblanding med jalapeno og chili (danish outdoor)

Hotdogbrød
4 dl lunkent vand
50 g gær
1/2 dl olivenolie
1 æg
1 tsk salt
1 spsk sukker
200 g ølandshvede
450 g manitoba mel
1 æg, til at pensle med
1 drys sesamfrø
1 drys sort sesam

Tomat relish (MIN YNDLINGS GARNITURE)
3 store tomater
1 rødløg
200 g brunfarin
1 spsk syltede ingefær
2 spsk æbdesidereddike
salt & peber

Syltede rødløg, samt agurker
1/2 agurk
2 rødløg
Peberkorn
Laurbærblade
100 g sukker
2 dl æbleedikke
3 dl vand

Mayo med brændt hvidløg og bluecheese
3 fed hvidløg
2 æggeblommer
200 g smagsneutral olie
1 tsk salt
1 tsk sennep
1 tsk æblesidereddike
1 tsk bluecheese

Røgeostecreme med dild
4 spsk creme fraiche 38%
2 spsk flødeost
1 spsk citron
1 tsk salt
1 bundt dild
3 tsk røgeost
1 knivspids peber

Ristede løg
3 rødløg
50 g hvedemel
1 dusk persille

Jordskokkechips
4-5 stk jordskokker
1 liter smagsneutral olie
1 tsk flag salt

Pølser
Hak din tykkam og dit bacon på på den grove skive og derefter på den fine. Tilsæt din krydderiblanding og vand, som er angivet på posen.
Sæt dit pølsehorn på din KictchenAid, og kom tarmen på pølehornet. Kom herefter din kødblanding op i skålen og begynd at stoppe kødet ned således dine tarme fyldes. Start i laveste tempo og alt efter hvor hardcore du er til at lave det, kan du sætte tempoet op.

Når du har længden på pølsen, stopper du maskinen, og binder en snurrer tarmen således du får lukket enderne, og sådan fortsætter du, til du ikke har mere fars.

Herefter skal du tørre dine pølser i køleskabet. Det gør du effektivt, hvis du hænger dem op så de kan tørre på alle sider. Gør det natten over eller en dags tid. Det gør du fordi at næste step er at de skal ryges og hvis de er tørre så hænger røgen bedre fast på pølsen.

Herefter skal de ryges med varm røg, din rygeovn skal være 70-80 grader. Varm rygeovnen op til den temperatur, hænger pølserne ind, smider røgflis på kuldene og sænker graderne til under 40 grader. De skal ryges til de er fylden brune. Et skud fra hoften 20-30 minutter, siger Madsen.

Det sidste de skal er, at de skal koges. De skal koge cirka ved 80 grader i 12-15 minutter.

Herefter er de klar til at blive grillet, eller komme i fryseren til en anden dag.

De SMAGER SÅ GODT!!! Langt bedre end en almindelig grillpølse.

Hotdogbrød
Rør gær ud i en skål med lunkent vand, tilsæt æg. Rør begge mel, salt, og sukker sammen og rør i gærblandingen. Kom herefter olie og ælt til sidst til dejen er lækker smidig. Jeg bruger ALTID min KitchenAid med dejkrogen til at ælte det sammen. Jeg giver den fuld skrue, så den aktivere gluten og dejen bliver lækker og elastisk!

Lad dejen hæve i en skål i 30 minutter eller til dobbelt størrelse. Form derefter 12 aflange pølsebrød, brug eventuelt en smule olie på hænderne i stedet for mel. Det sikre at dine brød ikke bliver tørre.

Tænd ovnen på 190 grader varmluft. Lad pølsebrødene hæve på en bageplade med bagepapir i yderligere 30 minutter eller til de er dobbelt størrelse. Pensl dine brød med sammenpisket æg og drys med sesamfrø. Halvdelen sort og halvdelen hvid.

Bages i 15-18 minutter, og de er klar til brug. Rist dem eventuelt på grillen inden du samler din hotdog.

Tomat relish
Kom alle ingredienser op i en gryde, lad det koge ind i 30 minutter og smag til med salt og peber. BOM!

Syltede rødløg, samt agurker
Skær dine agurker og rødløg i tynde skiver, evenuelt på et mandolinjern.

Kog sukker, eddike og vand op sammen med peberkorn og laurbærblade. Sluk for blusset og tilsæt dine agurker og rødløg. Kom herefter det hele på et skolet glas, lad det køle af og de er klar til brug.

Mayo med brændt hvidløg og bluecheese
Kom dine hvidløg i ovnen ved 200 grader varmluft i 30 minutter. De skal helst blive ret mørke. Næsten sorte. Hak dem fint.

Start med at piske æggeblommer og salt sammen. Herefter tilsætter du sennep, æblesidereddike, brændt hvidløg og bluecheese og pisk igen. Tilsæt nu olie i en tynd stråle mens du fortsat pisker. Gør du det for hurtigt, skiller den. Hvis den skiller kan du samle den med en lille smule vand igen.
Kom den i en sprøjtepose eller en “sutteflaske” og den er klar til brug. Behold den i køleskabet og kom den på pålæg dagen efter. Det kan varmt anbefales.

Rygeostecreme med dild
Kom alle dine ingredienser op i din minihakker og blend til du har en flot grøn creme. Kom den ligeledes i en sprøjtepose eller en “sutteflaske” og igen. Gem resten til dagen efter til en skive rugbrød, eller som dressing til en salat.

Ristede løg
Skær dine rødløg i tynde skiver, eventuelt på et mandolinjern. Hak din persille fint og vend sammen med hvedemel. Vend herefter dine rødløg heri.

Varm dine olie op i en gryde til 170-180 grader. Pas på den ikke bliver for varm. Kom dine løg vendt i mel heri og lad dem friturestege til de bliver mørk gyldne og læg dem på et stykke køkkenrulle og lad det suge det sidste olie. Kom dem i en skål og de er klar som garniture.

Jordskokkechips
Skræl dine jordskokker, og skær dem i helt tynde skiver. Helst på et mandolinjern.

Varm dine olie op i en gryde til 170-180 grader. Pas på den ikke bliver for varm.

Tilsæt dine tynde skiver jordskokker og lad dem friturestege. Pas på de ikke brænder på.

Når de er let gyldne ligger du dem på et stykke køkkenrulle og lader det suge det sidste olie. Kom dem i en skål og drys med salt. De er klar som garniture. Husk at smag på dem 😉

Hjemmelavet rabarberbrus

Rabarberbrus
1 liter vand
2 usprøjtet citroner
500 g rabarber,
150 g rørsukker
1 tsk vaniljepasta

Kom rabarber, saft fra dine citroner, vand, sukker, vaniljepaste i en gryde. Kog op og lad det koge i 10-15 minutter. Tag gryden af varmen og lad saften køle af. Sigt saften gennem en sigte og hæld den direkte på en skoldet ren flaske.

Når massen er køle af, kommer du din rabarbersaft i din flaske til din sodastreamer, og giver den en omgang brus, og du har den lækreste rabarberbrus! Super nemt, hjemmelavet sodavand. JEG ELSKER DET! Og det gør min skønne veninde hvis os 😉

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.