Julesmåkager - Liv Martine

Julesmåkager

// Reklame for Dansukker // 

JULEOPSKRIFTER

Endnu en gang har jeg udviklet en opskrift i samarbejde med Dansukker, denne gang en lækker julesmåkage!

Hvis I ikke har set den første juleopskrift på flødeboller med lakrids, kan i trykke lige HER! Det er en perfekt værtindegave til årets mange julefrokoster 🙂

Jeg har endnu engang brugt Dansukkers produkt, som har toner af lakrids, den er en klar favorit hos mig. Det er deres Dansukker muscovadorrørsukker!

Jeg elsker, at der toner lakrids frem i smagen! Men jeg er også en kæmpe fan af både lakrids som silk, men bestemt også i søde sager. Den trend bliver for mig ALDRIG to much !! 

Derudover har jeg lavet en tilhørende glasur, som er lavet på deres økologiske flormelis. Jeg må nok indrømme, at jeg ikke altid bruger økologiske varer, nogen ting har jeg et princip omkring det, f.eks. med æg. Men tænker til jer der sidder derude og altid vælger økologisk, er det fedt med dette produkt Dansukkers økologiske flormelis. 

JULESMÅKAGER OPSKRIFT 

10-15 stk 

Redskaber: 2 hjerteudstikker i to størrelser, en lille og en stor 

 

Småkagedej

300 g hvedemel

60 g Dansukker økologisk flormelis

40 g Dansukker moscavasukker

150 g smør

1 tsk kanel

 

Fyld

150 g isomalt

 

Glasur

100 g Dansukker økologisk flormelis

Lidt past. æggehvide eller vand 

 

Pynt

Valgfri krymmel

 

Småkagedej

Ælt alle ingredienser sammen til du får en ensartet masse. Kom mørdejen i en frysepose og i køleskabet i minimum 30 minutter.

Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn.

Rul herefter dejen ud, og udstik først hjerter med den store udstikker og derefter udstikker du med den lille i midten af det store hjerte. 

Kom dem herefter dine hjerter på et stykke bagepapir på en bradepande. 

Bag hjerterne i 10-12 minutter. Lad dem herefter køle af, og flyt dem IKKE fra bagepapiret, da du skal have isomalt i midten. 

 

Fyld 

Smelt din isomalt til den er glasklar. 

Hæld det i midten af småkagerne, og lad det køle, imens forbereder du din glasur. 

 

Glasur 

Rør flormelis sammen med enten lidt vand eller lidt æggehvide indtil du har en fin glasur. Konsistensens skal være sådan at den stadig løber, men forholdsvis fast 🙂 Eller glider den af småkagerne. 

Kom glasuren i en sprøjtepose og klip et hul. 

Kom det ud på de afkølede småkager og drys med det samme med krymmel. De er nu klar til servering ! 

GOD JUL!!! 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.