JULEFLØDEBOLLER med pebermynte - Liv Martine

JULEFLØDEBOLLER med pebermynte

// Indeholder reklame for Dr. Oekter // 

JULEFLØDEBOLLER med pebermynte

Antal: 20-30  stk

Redskaber

Rund udstikker (alternativt et glas)

Sukkertermometer 

Engangssprøjtepose

Rund tyl 22 mm

 

Ingredienser

Pynt 

Pebermynte stokke, se opskrift HER

Det eneste du skal gøre anderledes, er at udskifte grøn farve med hvid farve 🙂  

 

Bund

150 g hvedemel 

50 g flromelis 

75 g smør, hakket i tern 

1 lille æg 

1 tsk Dr Oetker pebermynte aroma

 

Skum

250 g sukker

110 g glukosesirup

75 g vand

140 g past. æggehvider

15 g sukker

3 tsk Dr Oetker pebermynte aroma

 

Overtrækschokolade

250 g hakket mørk chokolade eller 250 g hakkethvid chokolade 

75 g kakaosmør (Kan undlades, men det er sværer at dybbe flødebollerne, så du skal være mere forsigtig hvis du undlader at bruge kakaosmør) 

 

Fremgangsmåde

Pynt 

Du skal starte med at lave dine pebermynte stænger, se hvordan du gør lige her!

 

Bund

Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Alt alle ingredienser sammen. Rul dejen ud i lidt flormelis og udstik 20-30 bunde.

Bag dem i 5-8 minutter indtil de bliver gyldne. Tag dem herefter ud og lad dem køle.

Kom dem eventuelt på frost hvis de skal køle hurtigere 😉

 

Skum

Kog 240 g sukker, vand og glukosesirup op til 117 grader. Imens det koger, pisker du dine æggehvider skummede og tilsætter dine 20 g sukker, og pisker det ganske let op.

Kom herefter din varme sukkermasse i, hæld det i, i en tynde stråle, mens du fortsat pisker. Skru røremaskinen op på den højeste hastighed og pisk, indtil skummet bliver fast. Det er vigtigt at du her er tålmodig og lader det piske i minimum 5 minutter. Det skal være en fast, sej masse. Rør til sidst din pebermynte aroma i. Kom herefter din skum i din sprøjtepose med en rund tyl 22 mm.

Sprøjt skummet i toppe på de afkølet bunde. Lad flødebollerne stå i køleskabet, mens du forbereder din chokolade. 

 

Chokoladeovertræk

Kom din hakkede chokolade og hakkede kakaosmør i en skål der kan komme i mikroovnen. Varm din masse i 30 sekunder af gangen, og rør i massen. Dette fortsætter du med indtil chokoladen begynder at smelte. Herefter giver du kun chokoladen 10 sekunder og røre. du skal ramme en temperatur mellem MØRK CHOKOLADE: 32-33 grader. HVID CHOKOLADE: 29-30 grader.

Kom chokoladen i et glas, hvor din flødebolle kan dyppes i. Husk at tjek det inden du hælder chokoladen derned i. 

Tag din flødebolle og dyb skummet i chokoladen. Husk at dække hele bunden, da marengsen kan finde på at udvide sig, og vil lade sådan nogle små “orme” af marengs, hvis ikke hele bunden er dækket af chokolade. Lad chokoladen løbe af flødebollen inden du vender den om.

Pynt til sidst med dine pebermynte stokke og de er klar til servering! Juleflødeboller med pebermynte smag

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.