HINDBÆR-FLØDEBOLLER

Jeg elsker at lave flødeboller, jeg troede aldrig jeg skulle sige det! Det har grebet mig fuldstændig, og jeg kan se at jeg i den grad har smittet af! Det elsker jeg mindst ligeså højt. At jeg kan inspirerer jer til at gå i køkkenet, det er altså den fedeste følelse.

Hvis du går ind på Instagram og tjekker hashtagget #flødebolleepidemi, så har vi allerede intet mindre end 56 fantastiske billeder, lad os fortsat sprede denne lækre epidemi!! 

Hvorfor pludselig flødeboller??

Jeg prøver at regne ud hvorfor jeg synes pludselig synes, at det er så fedt at lave flødeboller, og jeg tror jeg har fundet tre helt klare grunde til det: 

1. Jeg har fundet ud af, hvor meget jeg ELSKER at spise flødeboller, shit den er farlig!! Jeg har seriøst ligefrem cravings, når der ikke er flere i køleskabet, så hvis I tænker, at jeg har taget et kilo eller to på de sidste par uger, så er det ganske rigtigt spottet 😉 Av det er farligt, men der er jul, så pt må jeg godt!! (Jeg vil dog sige, at i vores nyeste bog med sukkerreducerede opskrifter findes der selvfølgelig en opskrift på sukkerreducerede flødeboller! Du kan købe bogen ved at skrive til info@simonethoruperiksen.dk. Men den slags flødebolle bliver altså først en realitet for mig efter julen ;-))

2. Jeg er helt vild med hvordan man kan lave tusindvis af versioner af noget så simpelt som en flødebolle både i forhold til smag, men bestemt også udseende!

3. Det er så nemt og ligetil (kan lave flødeboller på 30 min nu!!), og det smager SÅÅÅ meget bedre end dem man kan købe i nogen butikker!!

OG NU….. 
Endnu en opskrift. Denne gang en med både et anderledes udseende og smag end tidligere. Det her er hidtil min yndlingsopskrift! Det er den flødebolle jeg har formået at spise til morgenmad to dage i streg! Jeps, det er uden at lyve!! 
Jeg har lavet nogle forholdsvis tunge opskrifter indtil videre, en med lakrids HER og en almindelig HER, nu er det tid til en med lidt syre, det kan man godt have brug for en jule sommetider!

Inden du læser opskriften igennem vil jeg anbefale dig, at læse dette blogpost HER, hvor jeg fortæller hvad der er vigtigt, når du kaster dig ud i flødeboller! Det kan hjælpe dig til at det lykkedes 🙂 

OPSKRIFT

Antal: 12-15 stk

Redskaber

Rund udstikker (alternativt et glas)

Sukkertermometer 

Engangssprøjtepose

Rund tyl 22 mm

 

Ingredienser

Bund

250 g marcipan

10 g frysetørret hindbær 

Lidt flormelis

 

Skum

240 g sukker

115 g glukosesirup

75 g vand

140 g past. æggehvider

10 g sukker

20 g frysetørret hindbær 

 

Overtrækschokolade

250 g hakket hvid chokolade

60 g kakaosmør

 

Pynt

Frysetørret hindbær

Fremgangsmåde

Bund

Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Blend dine frysetørret hindbær til hindbærstøv.  Ælt marcipan sammen med dit hindbærstøv. Rul hindbærmarcipanen ud i flormelis og udstik 12-15 bunde.

Bag dem i 5-8 minutter indtil de bliver gyldne. Tag dem herefter ud og lad dem køle. Kom dem eventuelt på frost hvis de skal køle hurtigere ?

 

Skum

Kog 240 g sukker, vand og glukosesirup op til 117 grader. Imens det koger, pisker du dine æggehvider skummede og tilsætter dine 10 g sukker, og pisker det ganske let op.

Kom herefter din varme sukkermasse i, hæld det i, i en tynde stråle, mens du fortsat pisker. Skru røremaskinen op på den højeste hastighed og pisk, indtil skummet bliver fast. Det er vigtigt at du her er tålmodig og lader det piske i minimum 5 minutter. Det skal være en fast, sej masse. Mens du pisker kan du blende dine frysetørret hindbær til støv. Rør det i din seje flødeskumsmasse.

Kom herefter din hindbærskum i din sprøjtepose med en rund tyl 22 mm.

Sprøjt skummet i toppe på de afkølet bunde. Se eventuelt video her for inspiration. Lad flødebollerne stå i køleskabet, mens du forbereder din chokolade. 

 

Chokoladeovertræk

Kom din hakkede chokolade og hakkede kakaosmør i en skål der kan komme i mikroovnen. Varm din masse i 30 sekunder af gangen, og rør i massen. Dette fortsætter du med indtil chokoladen begynder at smelte. Herefter giver du kun chokoladen 10 sekunder og røre. Du skal ramme en temperatur mellem 29-20 grader. Hvis det ikke vil smelte ordenligt og der stadig er chokoladestykker i, kan du stavblende massen, men pas på ikke lav luftbobler 🙂 

Kom chokoladen i et glas, hvor din flødebolle kan dyppes i. Husk at tjek det inden du hælder chokoladen derned i. 

Tag din flødebolle og dyb skummet i chokoladen. Husk at dække hele bunden, da marengsen kan finde på at udvide sig, og vil lade sådan nogle små “orme” af marengs, hvis ikke hele bunden er dækket af chokolade. Lad chokoladen løbe af flødebollen inden du vender den om.

Lad chokoladen sætte sig en smule og drys herefter frysetørret hindbær på toppen og de er klar til servering <3 

VELBEKOMMEN!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Mille
  17. december 2018 at 22:01

  Det kan godt være, at jeg spørger meget dumt. Men når man skal ramme en temperatur på 29-30 grader, er det så bare den ene temperatur, man skal varme chokoladen op til? Eller skal den smeltede chokolade først varmes op til en anden temperatur og derefter med den hakkede chokolade ramme temperaturen på 29-30 grader. Sorry for det dumme spørgsmål ?

  • Reply
   Liv Martine
   18. december 2018 at 14:35

   Nope det skal bare varmes i mikroovnen lidt af gangen 🙂

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.