Flødeboller; Den perfekte værtindegave

// Reklame for Dansukker //

LAKRIDS FLØDEBOLLER

Som de fleste af jer har bemærket, så er jeg gået i total FLØDEBOLLEMODE!! I har råbt på opskrifter og her får I den første med lidt mere gang i, end den helt klassiske flødebolle I kan finde lige HER

Det er ikke en traditionel opskrift, men en opskrift, hvor jeg har brugt den mørke Muscovadorrørsukker fra Dansukker.

Den mørke rørsukker er med til at give flødebolleskummet en langt dybere smag og så indeholder den også toner af lakrids. Jeg er ekstrem fan af lakrids flødeboller, så det var oplagt at bruge netop den rørsukker. 

De sidste to uger har jeg lavet flødeboller i alverdens farver og former, men eftersom det jo er december måned, så skulle disse selvfølgelig være formet som små fine juletræer!

Flødeboller er en ting, som jeg virkelig elsker, og det må siges at være en ting som min far og jeg har tilfælles. Vi er både vilde med de helt ringe slags fra supermarkedet der koster en 20’er for 15 stk., men også de dyre af slagsen fra Frelsen, Spangsberg, Summerbird eller lignende. Men efter jeg startede en lille FLØDEBOLLE EPIDIMI herhjemme, må vi blankt erkende, at de hjemmelavet bare er ret så lækre!! Og denne med lakrids og toner af den dybe sukkersmag, den er en klar favorit! Min far har sågar udtalt; “Spangsberg gå hjem”….. 

OPSKRIFT 

Antal: 10-12 stk

Redskaber: sukkertermometer, rund tyl (12 mm), stjernetyl 

INGREDIENSER 

Bund 

40 g Dansukker flormelis

60 g Dansukker muscovadorrørsukker

60 g past. æggehvider 

300 g marcipan

Skum 

250 g Dansukker muscovadorrørsukker

75 g vand 

105 g Dansukker glukosesirup

135 g past. æggehvider

20 g Dansukker bagesukker 

2 tsk lakridspulver

Chokoladeovertræk

250 g hvid chokolade 

75 g kakaosmør 

2 tsk grøn pulverfarve

Pynt 

Sølvperler

Lidt flormelis 

FREMGANGSMÅDE

Bund 

Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Kom alle ingredienser i din røremaskine med en dejkrog eller spartel og ælt indtil massen er ensartet. Kom den færdige kransekagemasse op i en sprøjtepose med en rund tyl (12 mm) Sprøjt små knobber ud på bagepapir, 4-5 cm i diameter. Bag dem til de er gyldne 8-10 min. Lad dem herefter køle.

Skum 

Kog 250 g muscovadosukker, vand og glukosesirup op til 117 grader. Imens det koger, pisker du dine æggehvider skummedes og tilsætter dine 20 g sukker, og pisker det ganske let op. Grunden til jeg bruger bagesukker, på grund af de meget fine korn opløses det hurtigt, tilfører mere luft og dermed mere volumen ved piskning. Det er oplagt at bruge til flødebolleskum, hvis du spørger mig. 

Kom herefter din varme sukkermasse i, hæld i en tynde stråle, mens du stadig pisker. Skru røremaskinen op på den højeste hastighed og pisk, indtil skummet bliver fast. 

Vend forsigtigt lakridspulver i indtil skummet er ensartet. Kom skummet i en sprøjtepose med en stor stjernetyl. Sprøjt lakridsskummet i toppe på de afkølet bunde.

Lad flødebollerne stå i køleskabet,  mens du forbereder din chokolade. 

Chokoladeovertræk 

Kom din hakkede chokolade, hakkede kakaosmør og grøn pulverfarve i en skål der kan komme i mikroovnen. Varm din masse i 30 sekunder af gangen, og rør i massen. Dette fortsætter du med indtil chokoladen begynder at smelte. Herefter giver du kun chokoladen 10 sekunder og røre. du skal ramme en temperatur mellem 29-31 grader.

Kom chokoladen i et glas, hvor din flødebolle kan dyppes i. Husk at tjek det inden du hælder chokoladen derned i. 

Tag din flødebolle og dyb skummet i chokoladen. Husk at dække hele bunden, da marengsen kan finde på at udvide sig, og vil lade sådan nogle små “orme” af marengs ,hvis ikke hele bunden er dækket af chokolade. Lad chokoladen løbe af flødebollen inden du vender den om. 

Pynt 

Mens chokoladen stadig er våd, kommer du dine sølvkugler på. 

Når chokoladen har sat sig, drys med flormelis og pak dem eventuelt ind til en fin værtindegave eller nyd dem med det samme 😀 

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Christina
  7. december 2018 at 18:37

  De ser mega lækre ud Liv???
  Ved du hvor man finder kakaosmør hvis man ikke har tid at bestille på nettet? Og tænker du de stadig holder en go smag uden lakrids? Er ikke så go til lakrids?

  • Reply
   Liv Martine
   18. december 2018 at 14:38

   i matas eller helsebutikker, og ja det kan sagtens undlades <3

 • Reply
  Karina
  8. december 2018 at 10:11

  De ser flotte ud ?
  Har du tilfældigvis en opskrift, hvor det ikke er noget med marcipan som bund.
  Noget vaffel agtig ?
  Kh Karina

  • Reply
   Liv Martine
   18. december 2018 at 14:38

   Det kommer 🙂

 • Reply
  Jeanette
  11. december 2018 at 10:01

  Jeg fik 33 flødeboller ? håber jeg har nok at overtrække med, når jeg kommer til det ? men muuums – bunde og skum smager deeeeejligt, så pyt med de 21 ekstra flødeboller ??

  • Reply
   Liv Martine
   18. december 2018 at 14:40

   Hahaha var det nogle små flødeboller du lavede? 😛

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.