FLØDEBOLLEEPIDEMI - Liv Martine

FLØDEBOLLEEPIDEMI

Mens du læser dette blogpost, vil jeg bede dig om at gøre noget for mig først.

Du skal trykke på dette LINK, og have det kørende i baggrunden. Du forstår hvorfor,  når du trykker på linket.

Jeg vil starte med at sige tak for jeres kæmpe interesse for alle mine mange flødeboller, jeg har store planer, og DU kan godt glæde dig! 

Planen var faktisk, at I ikke skulle have en opskrift endnu, men der er så mange af jer, der virkelig gerne vil lave flødeboller i julen, så I får her den første opskrift (Psst, der kommer to mere meget snart!) 

Klassiske flødeboller bliver den første opskrift. I skal jo lige i gang!
Mange af jer har skrevet af jeres skum falder af så snart i dypper det i chokoladen, så inden du får opskriften, kommer mine 3 regler omkring flødeboller. 

1 . Flødebolleskummet skal minimum piskes i 5 minutter, så du får en meget sej og fast skum. Når du har sprøjtet skum på dine bunde, lad skummet stå og tørrer, mens du forbereder din chokolade!

2 . Bland din chokolade med kakaosmør, så du får en mere lind chokolade der ikke er for fast. Du kan købe det lige HER. Det gør det nemmere at vende flødebollen på hovedet i chokoladen, da chokoladen bliver mere flydende. 

3 . Alt skummet skal dækkes af chokolade, husk også bunden. Hvis du ikke dækker det hele risikere du at din skum vil udvide sig og du får “orme” af marengs 😉 

Nu har du reglerne, så er du klar til at lave dine måske første flødeboller. 

Klassiske LUKSUS flødeboller

Antal: 12-15 stk

Redskaber

Rund udstikker (alternativt et glas)

Sukkertermometer 

Engangssprøjtepose

Rund tyl 22 mm

 

Ingredienser

Bund

250 g marcipan

Lidt flormelis

 

Skum

240 g sukker

115 g glukosesirup

75 g vand

140 g past. æggehvider

20 g sukker

1 tsk vaniljepasta

 

Overtrækschokolade

250 g hakket mørk chokolade

75 g kakaosmør

 

Fremgangsmåde

Bund

Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Rul marcipanen ud i flormelis og udstik 12-15 bunde.

Bag dem i 5-8 minutter indtil de bliver gyldne. Tag dem herefter ud og lad dem køle.

Kom dem eventuelt på frost hvis de skal køle hurtigere 😉

 

Skum

Kog 240 g sukker, vand og glukosesirup op til 117 grader. Imens det koger, pisker du dine æggehvider skummede og tilsætter dine 20 g sukker, og pisker det ganske let op.

Kom herefter din varme sukkermasse i, hæld det i, i en tynde stråle, mens du fortsat pisker. Skru røremaskinen op på den højeste hastighed og pisk, indtil skummet bliver fast. Det er vigtigt at du her er tålmodig og lader det piske i minimum 5 minutter. Det skal være en fast, sej masse. Rør til sidst din vaniljepasta i. Kom herefter din skum i din sprøjtepose med en rund tyl 22 mm.

Sprøjt skummet i toppe på de afkølet bunde. Se video herunder. Lad flødebollerne stå i køleskabet, mens du forbereder din chokolade. 

 

Chokoladeovertræk

Kom din hakkede chokolade og hakkede kakaosmør i en skål der kan komme i mikroovnen. Varm din masse i 30 sekunder af gangen, og rør i massen. Dette fortsætter du med indtil chokoladen begynder at smelte. Herefter giver du kun chokoladen 10 sekunder og røre. du skal ramme en temperatur mellem 32-33 grader.

Kom chokoladen i et glas, hvor din flødebolle kan dyppes i. Husk at tjek det inden du hælder chokoladen derned i. 

Tag din flødebolle og dyb skummet i chokoladen. Husk at dække hele bunden, da marengsen kan finde på at udvide sig, og vil lade sådan nogle små “orme” af marengs, hvis ikke hele bunden er dækket af chokolade. Lad chokoladen løbe af flødebollen inden du vender den om. Se video herunder for bedre forståelse 🙂 

JEG GLÆDER MIG TIL AT SE JERES KREATIONER! Husk at HASHTAGGE #flødebolleepidemi !!! 

You Might Also Like

26 Comments

  • Reply
    Mie Grundtvig
    6. december 2018 at 17:59

    Jeg har GLÆDET MIG SÅ MEGET til den her opskrift! Glæder mig til mandag hvor jeg har tid til at prøve! TAK for dig og dine gode opskrifter ❤️?

    • Reply
      Liv Martine
      18. december 2018 at 14:39

      Hvor fedt!!! <3

  • Reply
    Pia
    6. december 2018 at 19:44

    Hey Liv tusind tak for opskrift, det må jrg straks prøve. Har du alternativ bund (kan ikke lide marcipan). Kh.

    • Reply
      Liv Martine
      18. december 2018 at 14:39

      Det kommer på sigt 🙂

  • Reply
    Annie Kjærside Voigt
    6. december 2018 at 23:32

    Tak for tippet med kakaosmør ?
    Har det betydning om det er en chokolade med mere eller mindre kakaoindhold?
    Vh Annie

    • Reply
      Liv Martine
      18. december 2018 at 14:39

      Hm, jeg må melde pas på denne 🙂

  • Reply
    Marie-Louise Stenbæk Madsen
    7. december 2018 at 14:52

    STRESS!! Står i Føtex med 1000 andre mennesker…Kan man bruge noget andet end kakosmør det kan ikke skaffes??

    • Reply
      Liv Martine
      18. december 2018 at 14:39

      nope, man kan smelte chokolade uden, laget bliver bare ikke lige så tyndt 🙂

  • Reply
    Cilie
    9. december 2018 at 7:31

    De ser så lækre ud! Opbevarer du dem også i køleskabet når de er helt færdige? Mvh Cilie

    • Reply
      Liv Martine
      18. december 2018 at 14:37

      Gerne køligt, virtualrum feks 🙂

  • Reply
    Line
    11. december 2018 at 21:18

    Hej Liv.
    Jeg undrer mig lidt, for der siges at man bør tempererer sin chokolade for at den giver knæk og blank overflade, men det skal man måske ikke med flødebolleovertræk?
    Kh Line ?

    • Reply
      Liv Martine
      18. december 2018 at 14:36

      Jo det står der også? 🙂

  • Reply
    Rikke Andersen
    12. december 2018 at 16:19

    Hej Liv,
    Kan man bruge andet end vanilje pasta?
    Jeg har været i Bilka og jeg kunne hverken finde vaniljepasta eller kakaosmør ?

    • Reply
      Liv Martine
      18. december 2018 at 14:36

      Vaniljestang eller sukker er fint 🙂

  • Reply
    Katrine
    16. december 2018 at 18:58

    Hej Liv.

    Kan man gemme flødebolleskummet, hvis der er mere tilbage af det? Og hvordan skal det opbevares? ?

    • Reply
      Liv Martine
      18. december 2018 at 14:36

      Jeg er ved at teste det i dag, jeg tror det desværre ikke 🙂

  • Reply
    Natasja Mygind Pedersen
    19. september 2019 at 11:28

    Hej Liv🌸
    Jeg har i dag lavet 2 varianter af flødeboller, fra Flødebolle-foldebogen. Tusind tak for den mulighed, og for dine fantastiske opskrifter👌🏼
    Kan man gemme det overskydende chokolade med kakaosmør, eftersom jeg har en del tilbage?

    Mvh.
    Natasja🌸

    • Reply
      Liv Martine
      6. november 2019 at 9:40

      Tusind tak for din søde besked <3
      Yes det kan du sagtens !

  • Reply
    Kamilla
    1. oktober 2019 at 18:06

    Når jeg tempererer chokoladen i microovnen mislykkes det hver gang… Jeg overvejer at prøve enten på min Thermomix eller over vandbad – men hvis det skal tempereres over vandbad, vil du så anbefale at jeg smelter det hele på én gang, eller at jeg følger en alm. fremgangsmåde, hvor jeg kun smelter en del af chokoladen og dernæst hælder det over i hakket chokolade?
    Håber du forstår mit spørgsmål 😀 Jeg kunne desværre ikke stille det inde på kagetid.

    • Reply
      Liv Martine
      6. november 2019 at 9:39

      HVis det er over vandbad skal det gøres som du selv beskriver <3

  • Reply
    Flødeboller
    5. oktober 2019 at 10:50

    […] både med smag og udseende. Jeg bruger altid grundopskriften fra Liv Martine, den kan findes HER. At lave flødeboller kan være lidt drilsk. Jeg har endnu ikke oplevet, at mine flødeboller ikke […]

    • Reply
      Liv Martine
      6. november 2019 at 9:39

      tak <3

  • Reply
    Pernille
    12. oktober 2019 at 6:18

    Hej Liv

    Hvor lang tid kan flødebollerne holde sig?

    • Reply
      Liv Martine
      6. november 2019 at 9:38

      4-5 dage køligt <3

  • Reply
    Cecilie
    30. oktober 2019 at 0:03

    Smager flødebollerne ligeså godt dagen efter de er lavet, eller er de bedst den første dag?

    • Reply
      Liv Martine
      6. november 2019 at 9:38

      Jeps <3

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.