FLØDEBOLLEEPIDEMI - Liv Martine

FLØDEBOLLEEPIDEMI

Mens du læser dette blogpost, vil jeg bede dig om at gøre noget for mig først.

Du skal trykke på dette LINK, og have det kørende i baggrunden. Du forstår hvorfor,  når du trykker på linket.

Jeg vil starte med at sige tak for jeres kæmpe interesse for alle mine mange flødeboller, jeg har store planer, og DU kan godt glæde dig! 

Planen var faktisk, at I ikke skulle have en opskrift endnu, men der er så mange af jer, der virkelig gerne vil lave flødeboller i julen, så I får her den første opskrift (Psst, der kommer to mere meget snart!) 

Klassiske flødeboller bliver den første opskrift. I skal jo lige i gang!
Mange af jer har skrevet af jeres skum falder af så snart i dypper det i chokoladen, så inden du får opskriften, kommer mine 3 regler omkring flødeboller. 

1 . Flødebolleskummet skal minimum piskes i 5 minutter, så du får en meget sej og fast skum. Når du har sprøjtet skum på dine bunde, lad skummet stå og tørrer, mens du forbereder din chokolade!

2 . Bland din chokolade med kakaosmør, så du får en mere lind chokolade der ikke er for fast. Du kan købe det lige HER. Det gør det nemmere at vende flødebollen på hovedet i chokoladen, da chokoladen bliver mere flydende. 

3 . Alt skummet skal dækkes af chokolade, husk også bunden. Hvis du ikke dækker det hele risikere du at din skum vil udvide sig og du får “orme” af marengs 😉 

Nu har du reglerne, så er du klar til at lave dine måske første flødeboller. 

Klassiske LUKSUS flødeboller

Antal: 12-15 stk

Redskaber

Rund udstikker (alternativt et glas)

Sukkertermometer 

Engangssprøjtepose

Rund tyl 22 mm

 

Ingredienser

Bund

250 g marcipan

Lidt flormelis

 

Skum

240 g sukker

115 g glukosesirup

75 g vand

140 g past. æggehvider

20 g sukker

1 tsk vaniljepasta

 

Overtrækschokolade

250 g hakket mørk chokolade

75 g kakaosmør

 

Fremgangsmåde

Bund

Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Rul marcipanen ud i flormelis og udstik 12-15 bunde.

Bag dem i 5-8 minutter indtil de bliver gyldne. Tag dem herefter ud og lad dem køle.

Kom dem eventuelt på frost hvis de skal køle hurtigere 😉

 

Skum

Kog 240 g sukker, vand og glukosesirup op til 117 grader. Imens det koger, pisker du dine æggehvider skummede og tilsætter dine 20 g sukker, og pisker det ganske let op.

Kom herefter din varme sukkermasse i, hæld det i, i en tynde stråle, mens du fortsat pisker. Skru røremaskinen op på den højeste hastighed og pisk, indtil skummet bliver fast. Det er vigtigt at du her er tålmodig og lader det piske i minimum 5 minutter. Det skal være en fast, sej masse. Rør til sidst din vaniljepasta i. Kom herefter din skum i din sprøjtepose med en rund tyl 22 mm.

Sprøjt skummet i toppe på de afkølet bunde. Se video herunder. Lad flødebollerne stå i køleskabet, mens du forbereder din chokolade. 

 

Chokoladeovertræk

Kom din hakkede chokolade og hakkede kakaosmør i en skål der kan komme i mikroovnen. Varm din masse i 30 sekunder af gangen, og rør i massen. Dette fortsætter du med indtil chokoladen begynder at smelte. Herefter giver du kun chokoladen 10 sekunder og røre. du skal ramme en temperatur mellem 32-33 grader.

Kom chokoladen i et glas, hvor din flødebolle kan dyppes i. Husk at tjek det inden du hælder chokoladen derned i. 

Tag din flødebolle og dyb skummet i chokoladen. Husk at dække hele bunden, da marengsen kan finde på at udvide sig, og vil lade sådan nogle små “orme” af marengs, hvis ikke hele bunden er dækket af chokolade. Lad chokoladen løbe af flødebollen inden du vender den om. Se video herunder for bedre forståelse 🙂 

JEG GLÆDER MIG TIL AT SE JERES KREATIONER! Husk at HASHTAGGE #flødebolleepidemi !!! 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.