Brombær-solbær syltetøj

// Sponsoreret af Dansukker // 

Så er der endnu en opskrift klar til jer, hvor jeg igen har brugt syltesukker fra Dansukker.
Sidst syltede jeg jordbær, og brugte dem til en virkelig lækker jordbærlagkage med hvid chokolade (Opskriften finder du lige HER). 

Denne gang tænkte jeg at jeg ville lave en hjemmelavet syltetøj, som jeg kunne bruge på mine rundstykker, eller til en kiks med ost om aftenen. 

Den er blevet så lækker!! Og jeg må bare indrømme, at når man bruger Dansukkers syltesukker, så kræver det ikke særlig meget af en, at lave en god hjemmelavet syltetøj. 
Grunden til det er, at deres syltesukker i forvejen indeholder alle de ingredienser der behøves til at lave syltetøj; sukker, pektin fra citrusfrugter, citronsyre og kaliumsorbat. Det eneste du tilsætter er bær og lidt vand, og eventuelt vaniljesukker.

Samtidig kan du både anvende friske og frosne bær. Og den her syltetøj blev bare ekstra god, fordi at hjemme hos os er naturen på nuværende tidspunkt fyldt med de lækreste brombær og solbær. Det med at plukke dem selv, og gå direkte ind i køkkenet og lave syltetøj med fuldstændig friske bær! Der findes ikke noget bedre. 

Opskrift 

300 g friske brombær 

200 g friske solbær 

250 g Dansukker syltesukker 

25 g vand 

3 tsk vaniljesukker 

 

Fremgangsmåde 

Du skal starte med at skylle og rense dine bær. Bland dine friske bær og syltesukker i en gryde, og lad det koge i 5-10 minutter. Tilsæt samtidig lidt vand og din vaniljesukker. 

Pas på din syltetøj ikke koges for meget ned og bliver for fast, så hold hele tiden øje med den.

Skum hele tiden af, og hæld syltetøjet på rengjorte glas, som du forinden har hældt kogende vand i.

Luk glassene tæt, og opbevar dem i køleskabet indtil brug 🙂 

 

OG her har du opskriften på verdens nemmeste syltetøj med brombær og solbær!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.