En kop kaffe, to sjæle

 // Sponsoreret af Moccamaster //

KAFFE I MADLAVNING

Som de fleste af jer ved, som følger med, så har jeg lavet et længerevarende samarbejde med Moccamaster! Det har jeg valgt at gøre af to årsager:

 1. JEG ELSKER KAFFE I MADLAVNING (men ikke som en drikke) 
 2. Jeg har en kæreste, der er dybt afhængig af kaffe! 

De to sidste post jeg har lavet i samarbejde med Moccamaster har jeg brugt på at udvikle diverse opskrifter, hvor vi har brugt kaffe som en hovedingrediens.

Hvis du endnu ikke har læst dem endnu kan du lige HER finde den salte ret og lige HER finde den søde ret, hvor kaffe som sagt har hovedrollen 🙂 

EN KOP KAFFE TIL MORGEN, nej tak!

Jeg har altid gerne ville lære at drikke kaffe, men det er aldrig lykkedes. Jeg elsker duften af kaffe og jeg elsker at lave kaffe, men at drikke den selv. Ellers tak! 

DOG vil jeg sige at kaffe i mad kan gå an, men at starte dagen med en kop kaffe. Det vil jeg aldrig nogensinde forstå. Men det har jeg til gengæld en kæreste som forstår bedre end nogen anden. 

Derfor har jeg valgt at lave et lille interview med Mads, for måske bedre at forstå hvorfor kaffe er så vigtig for rigtig mange mennesker! 

Og deruover vil jeg lige give et tip, hvis du ligesom Mads elsker kaffe. Den 21. juli er der et kulinarisk event, som skal foregå på Ofelia Plads i København!
Til eventet kan du være med til smagningskonkurrencer, hvor du som deltagende kan vinde en valgfrit Moccamaster kaffebrygger, kværn og kaffebønner, derudover forekommer der 3 konkurrencer i løbet af dagen, hvor der findes 2 vindere i hver dyst!

Hvis du har lyst til at se mere, så se teaser-videoen HER:

Og nu til interviewet med Madsen <3

INTERVIEW 

1. Hvornår drak du din første kop kaffe?

Omkring da jeg startede i lære som tømrer. Der var kaffe et must for at komme igennem dagen. Den første kop kaffe smagte virkelig grimt, og jeg tvang mig selv til at drikke det, og nu er det blevet sådan, at jeg ikke kan undvære det. 

Jeg tvang mig selv til at drikke kaffe, fordi det var hårdt at komme på arbejdsmarkedet efter folkeskolen og man havde brug for den opkvikkende effekt kaffe kunne give. Redbull var ikke så udpræget dengang 😉 

2. Hvad kan du godt lide ved at drikke kaffe? 

Der er tre ting jeg virkelig elsker ved kaffe. Det første er smagen af kaffe. Jeg kan godt lide dens bitterhed! Nummer to ting er duften af kaffe, duften er noget af det bedste ved kaffe. Og så må jeg erkende, at koffeinen også har en stor betydning! 

3. Hvordan kan du bedst lide din kaffe?

Jeg kan godt lide at bønnen er mørkristet og den smager lidt ”brændt.

Jeg foretrækker at købe hele bønner og selv kværne dem, og det handler igen meget om, at jeg elsker duften af kaffe, og den duft der kommer, når man selv kværner sine bønner er helt fantastisk. 

Jeg sætter en dyd ud af, at lave en god kop kaffe, og jeg er typen der ikke gider at drikke nescafe.

4. Med eller uden sukker? 

UDEN, for Guds skyld!

5. Hvad føler du kaffe gør ved dig?

Det er skide hyggeligt at drikke kaffe! Det får ens morgen til at føles bedre. 

Og igen det sparker mit hoved i gang. Det er opkvikkende og er med til at sætte dagen i gang på en god måde!

6. Hvornår kan du bedst lide din kaffe?

HELT sikkert om morgenen, dagen er ikke rigtig i gang før man har fået sin kaffe!

7. Hvornår kan du mindst lide din kaffe?

Efter kl 17.00 har jeg ikke lyst til kaffe, så kan jeg ikke sove om aftenen. 

8. Hvorfor tror du der er nogen der ikke kan lide kaffe?

Bitterheden, enten kan du lide det eller også kan du ikke. Af de samme årsager som jeg elsker kaffe, af de samme årsager tror jeg folk ikke kan lide kaffe.

Men alle kan lære at drikke kaffe, det er bare et spørgsmål om stædighed og træthed 😉 

Afrunding 

Så ja… det var lidt svar fra Madsen omkring kaffe, og rigtig nok, så tror jeg bestemt også, at  jeg kan lære at drikke kaffe, men nu har jeg klaret 27 år uden kaffe, så hvorfor begynde!?

På trods af træthed så klarer jeg den nogenlunde glimrende, og så må jeg en gang imellem ty til energidrik selvom jeg helst foretrække at lade være. 

Det eneste tidspunkt jeg godt gad drikke kaffe på, det er lige præcis det Mads nævner med hyggen omkring det. 
Men jeg tror aldrig jeg kommer til at drikke kaffe, og jeg tror ej heller jeg kommer til at nyde varme drikke som mange gør. 

Min mor og lillebror har altid drukket te om morgenen, og jeg har stadig svært ved at forstå det med at drikke noget varmt om morgenen! Generelt bare drikke noget varmt hvis ikke der er koldt udenfor. 

Måske jeg lære det engang, jeg tror det nu ikke! 

Hvad er jeres forhold til kaffe? Er I på mit eller på Mads´ hold? 😉 

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Jeannette Berntsen
  9. juli 2018 at 7:13

  Jeg var på dit hold indtil for 13 år siden, men som 42 årig smuttede jeg over på Mads hold og nyder i dag min daglige dosis dog helst med mælk i. ☕️

 • Reply
  Maja
  9. juli 2018 at 19:22

  Jeg elsker smagen Af kaffe og duften især. Men den har ingen indvirkning på mig, bliver hverken mere frisk eller opkvikket af den, så drikker den kun for hyggens skyld.
  Men har så også drukket kaffe enmas da jeg er uddannet slagter og tidlige morgenvagter hvor det bare var skønt at få en lop varm kaffe når man arbejde i 5-10 grader.
  Nu arbejder jeg kun om natten så der er set ikke nødvendigt med kaffe.
  Som lille (4-5 år) når vi var ude på besøg blev jeg faktisk sur hvis jeg ikke fik tilbudt kaffe. Så der skulle min mor altid lave en kop til mig med mælk i når vi kom hjem ellers så ville jeg ikke sove??
  Og te det forstår jeg slet slet ikke. Det er jo bare kogt vand med parafume?

 • Reply
  Cissel
  10. juli 2018 at 7:45

  Jeg holder med Mads ☕ Jeg startede med at drikke kaffe da jeg var 15, da jeg startede som sosu – det er som om det er en del af jobbeskrivelsen ?

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.