Pressetur; Sol over Gudhjem

SOL OVER GUDHJEM

Så folkens, så er der mere info omkring vores fantastiske weekend til Sol over Gudhjem!

Det er så heldigt, at jeg er blevet rigtig gode veninder med en fantastisk bornholmer, nemlig den dygtige Maja Vase. Hun har flere gange nævnt, at vi skulle med til Sol over Gudhjem og hun var helt sikker på, at det ville være lige noget for Mads og jeg (hun fik noget så ret)!!

Maja fik derfor fikset, at Mads og jeg kom med på pressetur hele weekenden, og sikke en weekend!

Hvad er S.O.G.?

For lige kort at forklare hvad Sol over Gudhjem er, så er det Mekka for madnørder som Mads og jeg.

Om lørdagen er der et marked med de fleste lokale producenter fra Bornholm og også andre virksomheder udenfor Bornholm som f.eks. Arla Unika og Copenhagen Distelleri. Her kan man gå og smage diverse delikatesser, og købe sig fattig i lækre produkter. 

Jeg kom hjem med både chokolade og en masse lækkert havtorn, og Mads kom selvfølgelig hjem med en særlig designet snaps til SOG!

Derudover er der konkurrencerne, som uden tvivl var dem Mads og jeg havde glædet os aller mest til.

Om formiddagen er der dessert konkurrence, og om eftermiddagen den store hovedkonkurrence hvor de skal dyste i en forret og en hovedret!
Og det skal siges at det er de dygtigste kokke og de dygtigste dommeren!

Men det får I meget mere at høre om når vi kommer til lørdag, og I får også en masse billeder fra konkurrencer og de mange fantastiske retter!

Dette var blot lige en kort info om, hvad Sol over Gudhjem egentligt er.

Det er meget mere end det, men dette var det Mads og jeg primært kom efter <3

FREDAGENS PROGRAM!

Vi fløj til Bornholm fredag og blev hentet på Bornholm lufthavn i en pænt lækker Mercedes! Derefter blev vi kørt til vores fine overnatningssted, pension Kock hvor vi fik et værelse med den fedeste havudsigt, Bornholm er en VIRKELIG smuk ø!

Kort efter vi var ankommet skulle vi på pressetur, og rundt og se nogle af de lokale iværksættere på Bornholm! Og dette var ret så fedt for mit vedkommende, da jeg (tro det eller ej) ALDRIG har været på Bornholm, som I nogensinde.

Det må siges at være en kæmpe fejl, for hold da op en lækker ferieø. Læsø er dog stadig favorit, men Bornholm kan altså noget venner!

Se de mange billeder i galleriet nedenfor!

Pressetur 2018

Det første sted vi besøgte var Plantagen hvor de dyrker diverse grønsager, jordbær, honning osv osv. Det føltes ret meget som hjem, og til alle nordjyderne kan det beskrives som en lille udgave af Stensgård.

Vi var med til at plukke jordbær og fik en bakke med vi kunne nyde på resten af turen!

Derefter gik turen til Nexø Vandværk, hvor vi blev budt på lækre drinks fra Copenhagen Distelleri. Vi smagte deres Gin sammen med det lækreste lemonade fra Bornholm mosteri! Og dem har jeg et fantastisk bekendtskab til, da de sponsorede drikkevarer til min første bogreception og det pyntede helt fantastisk på vores bord med alle mine mange kager!

På Nexø vandværk er planen derudover at de skal i gang med at producere deres eget vand og vi fik lov til at tappe noget fra deres haner. Maskinen der skal produceres hele svineriet var endnu ikke ankommet, men jeg glæder mig til at følge med når produktionen sættes i gang!

Og sidst mens ikke mindst besøgte vi HØST, som jeg personligt havde glædet mig mest til!

De er et par fra Sjælland, som besøgte Bornholm og fik en ide! De flyttede derfor fra Sjælland til Bornholm for at udleve deres drøm og lave deres egen Havtorn plantage! Yes you heard me!
Allerede der var jeg fanget, for sådan en historie kan noget, og så er det virkelig fordi man brænder for sin ide, og ja. Det er jeg vild med!

Jeg har en helt særligt forhold til havtorn, og det er både på godt og ondt.! Til min casting i bagedysten lavede jeg nemlig en lagkage med havtorn, som jeg havde plukket ude langs kysten ved vesterhavet. Der gror de nemlig i HOBETAL! Og det elsker jeg. Jeg elsker at jeg selv kan gå ud og få fat i dem fra naturen, helt GRATIS!

Klip grenene af, i fryseren med dem og bank bærerne af, så undgår man at få flænset sine fingre op af de vilde tårne der sidder på grenene! 

Havtorn er et meget særligt bær og kaldes for Nordens citron. Og den kan noget, men hvis man bruger den forkert, så kan den altså godt få en ret så sær smag. 
Som en af deltagerne i dessert konkurrence så fint beskrev, så kan den komme til at smage lidt af bræk 😛 Og jeg troede jeg var den eneste der havde det sådan, heldigvis ikke! 
Men til gengæld, hvis man bruger den rigtigt, så kan den virkelig noget. 

Lørdag smagte jeg blandt andet en havtorn creme og den sad altså LIGE i skabet…. WOW!  

Nå men nu tilbage til HØST. De fjerner den lille kerne der er inde i hvert havtorn bær, samt skallen og producere noget 100% havtorn saft. Det fik jeg lov til at få med hjem og se om jeg kunne få den lidt spøjse smag til at forsvinde. Jeg synes nemlig at selvom man får tryllet “bræk” smagen væk (det lyder helt forkert :-P), så kan den sommetider smage lige besk.

Så dette lovede jeg lige teste når jeg har mere tid og vende retur, og den tilbagemelding skal I selvfølgelig også nok få!

LØRDAGENS PROGRAM

Og nu til den bedste dag, nemlig konkurrence dagen LØRDAG! 😉 

Fortsættelse følger, nååååår jeg lige har fået skrevet næste indlæg! I må vente i spænding!……

Ps se den fine lille myre der sidder på tallerknen! Jeg elsker det 😛 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.