// LAVET I SAMARBEJDE MED DR. OETKER //
UDVIKLING AF LABEL
Jeg har i samarbejde med verdens bedste Dr. Oetker været med til at udvikle vores nye økologiske krymmel.
Jeg har nemlig været fotograf på den label som sidder på bøtterne, og er også den som har udviklet de tre kager på henholdsvis pærer krymmel, chokolade krymmel og solbær krymmel.
Og det er jeg rent faktisk ret så stolt af, hvis I skulle være i tvivl.
Jeg elsker at jeg selv kan tage billeder og ikke altid behøver at skulle i diverse fotostudier for at få kagerne fotograferet.
Og det er faktisk blevet sådan, at alt materiale jeg laver til Dr. Oetker, der tager jeg selv alle billeder! Jeg elsker den tillid de giver mig, og jeg elsker at kunne sige, at det er mig selv der er fotografen bag mine kager!
ØKOLOGISK KRYMMEL
For at snakke om den smukke krymmel, så elsker jeg blandt andet følgende ved produkterne
- De er ØKOLOGISKE
- De smager ikke af sukker, men har hver deres smag!!! Og de smager forskelligt.
- De er sååå smukke at bruge på diverse kager! Og farverne er lækre og har et så yndigt pastel look!
Og nu for lige at vende tilbage til smagen!
Jeg har en barndomsveninde som er ufattelig kræsen, men er meget glad for søde sager!
Når hun ikke har slik i skabene, så kan hun finde på at soise krymmelen fra Dr. Oetker.
Jeg synes egentligt det siger ret meget om smagen!! Den er altså virkelig lækker 😉 Ikk´ Nana?? Hihi…..
Og med ‘Fuck den var nice den her’, så er det ikke blevet brugt på en kage, men som aftens snack! Altså bare krymmelet ???
Pærerlagkage med matcha glaze
Redskaber
- Silikoneform rund – vi har brugt Silikomart eclipse 1L.
- Springform; Ø 16 cm
- Stavblender
- Saftpresser
Lime-kokosbund
2 stk. økologiske æggehvider
30 g økologisk hvidt sukker
2 tsk. Revet skal fra 1 ubehandlet lime , økologisk
30 g økologisk kokosmel
30 g økologisk mandelmel
60 g økologisk flormelis
40 g økologisk hvid chokolade , hakket
1 tsk. Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker
Pærer mousse med lime
3 blade Dr. Oetker Økologisk Husblas
3 stk. økologiske pærer (eller 1,5 dl pæresaft)
Saft fra 1 økologisk lime
50 g økologisk hvidt sukker
3 dl økologisk piskefløde
100 g økologisk skyr
1 tsk. Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker
Matcha glaze
5 blade Dr. Oetker Økologisk Husblas
100 g økologisk lys sirup , f.eks. ahornsirup
1 dl koldt vand
2 tsk. økologisk matcha pulver
150 g økologisk hvid chokolade
Pynt
Dr. Oetker Økologisk Leafy Pear krymmel
økologiske kokosflager
grønne skovsyrer
Lime-kokosbund
Tænd ovnen på 180 ºC traditionel varme. Pisk æggehvider og sukker sammen til en luftig marengsmasse.
Bland alle andre ingredienser sammen og vend dem i marengsmassen. Kom din masse i en springform med en diameter på 16 cm og bag bunden i midten af ovnen i 20-22 minutter. Lad den herefter afkøle.
Pæremousse med lime
Kom husblas i blød i koldt vand. Skræl og skær pærerne i små tern, og tilsæt limesaft heri. Kog den op med sukker og vaniljesukker, blend pærerne og passér saften igennem en si. Vrid og smelt husblas heri og lad den køle let. Når den er kølet, vendes den sammen med skyr.
Pisk fløde til letpisket flødeskum, og vend den sammen med skyren. Fyld moussen i silikoneformen, men fyld ikke formen helt op, da bunden også skal kunne være der. Når moussen er fyldt i, kommes bunden på og kagen sættes på frys natten over.
Matcha glaze
Kom husblas i blød i koldt vand. Kog matcha pulver, sirup og vand op, og smelt husblassen heri. Hak chokoladen og kom den i en høj beholder. Hæld den varme matchablanding over og kom stavblenderen skråt ned i den høje beholder, så der dannes så få luftbobler som muligt. Hold stavblenderen dækket af matchamassen og start blenderen indtil det er en enstartet grøn masse. Lad herefter glazen køle ned til 32-35 ºC.
Sådan overtrækkes kagen med glaze
Hent kagen direkte fra fryseren og befri den fra silikoneformen. Placer kagen på en mindre skål, så glazen kan løbe ned over siderne på kagen. Læg et stykke bagepapir under skålen til at opsamle den overskydende glaze. Hæld nu glazen over kagen i cirkelbevægelser, og lad glazen sætte sig på den kolde kage. Hvis første lag ikke dækker kagen tilstrækkeligt, kan du give kagen en tur umiddelbart efter den første. Afslut med forsigtigt at trimme kanten forneden for dråber af glaze.
Løft kagen over på dit serveringsfad og lad den tø op ved stuetemperatur i 3-4 timer, inden den pyntes med kokosflager, skovsyrer og økologisk Leafy Pear krymmel.
Tips og tricks
Hvis du ikke har en silikone form, så kan kagen støbes i en ø 20 cm springform i stedet. Vær opmærksom på at skabe en hel glat overflade som basis for en vellykket glaze.
No Comments