Når man ikke dukker op til sin dimission!

TILLYKKE TIL ALLE NYE STUDENTER 

I denne uge er der studenteruge, og jeg fik et minde på min facebook forleden. Nemlig dette fine billede fra min studenteruge, og ja det her er den sidste dag, Jeg er virkelig ramt, og det samme er min skønne veninde. Men med en coca cola og en leverdreng i hånden, så klarede vi også den sidste dag! 😉 

Nå, men det fik mig til at tænke på, at det måtte være på sin plads at ønske alle nye studenter en fantastisk studenteruge, og fortælle lidt om min egen studenteruge og ikke mindst fortælle om denne kvinde på billedet, som er en af de fineste veninder jeg har! 

I min studenteruge blev stort set hvert sekund brugt sammen med Nanna. Nanna betyder alverdens for mig, hun er min veninde igennem snart 14 år, og er som familie for mig. 

Jeg vil dedikere dette indlæg til, at fortælle lidt om vores studenteruge i et par stikord og fortælle, hvorfor det er et venskab som vores, som er den slags venskaber jeg samler på!

Vores studenteruge 

Efter 3.G var jeg bare FÆRDIG med at gå i skole! Jeg havde gået tre år på gymnasiet, en fantastisk tid hvor jeg var gået hele vejen med musik klassen, 3.B så vidt jeg husker. Musik på højniveau og fuld skrald på klaver og sang. 

Vores sidste eksamen gik som smurt, vi var oppe i musik sammen og kom ud med et 12 tal og et 10 tal! Vi var, som I nok kan regne ud, rimelig oppe at køre og ret så klar på en studenterugen der stod i festens tegn! 

….”Hej Lone, det er Nanna…. Ved du hvor Liv er henne?”

Min studenteruge tåler ikke dagens lys, og I kommer kun til at få nogle få sætninger fra min studenteruge, resten bliver hos mig og de involverede! 😉 
Jeg indrømmer at det var en rimelig vild uge, men jeg fortryder ikke et eneste sekund! 

I får her et par sætninger der blev sagt i løbet af den uge, og resten må I tænke jer til 😉 

Here we go:

….”skal man invitere sine forældre til ens dimission, hvor man modtager ens eksamensbevis??”…. (Ja det havde jeg så lige glemt) 

….”Hej Lone (min mor), det er Nanna…. Ved du hvor Liv er henne?” (En mors værste opkald, når ens datters aller bedste veninde ringer og siger netop den sætning, ja det skete også)

… “hvorfor skal jeg tidligt op fredag morgen??” (Det er fordi hvis man ligger og sover sin brandert ud og ikke står op, så kommer man ikke med på det sidste klassebillede med huerne på) 

…. “Og her har vi den sidste student, kommer du herop Liv ??”(At blive klappet op på scenen af en fyldt sal, som den sidste student, der kommer for sent til dimensionen uden ens forældre! Med en hvid kjole, der ikke var super hvid længere, ja det var også mig) 

… “Bustur lørdag morgen, ej nu stopper i, kan man aldrig få lov sove længe?” (Yes der formåede jeg OGSÅ at komme for sent)

Ugen efter studenterugen rejser Nanna og jeg til Kreta, for fortsat at fejre at vi endelig er færdige og her får i følgende sætninger:

“Nanna du kan ikke kaste op foran alle de mennesker” (jo det skete) 

“Nanna du bliver nød til at tage et skridt af gangen, ellers kommer vi aldrig hjem” (Vi tog en taxa) 

“Nanna hele lejligheden er oversvømmet!!!” (og JA det var den, i bogstavligste forstand) 

“Nanna du bliver nød til at stå op nu, jeg kommet til at falde i søvn i badet, og der er vand OVERALT” (ja det skete også)

Og så får I ikke mere….. 

Min studenteruge og ugen efter var vanvittig og det er fra de to uger jeg har mine aller bedste historier og jeg elsker hvert et minde! Og jeg er evigt taknemmelig for at jeg har dem sammen med lige netop Nanna!! 

Et ægte venskab

Fordi…… Nanna hun er definitionen på et ægte venskab for mig. 

Nanna er uddannet dyrlæge og flyttet til Bornholm, derfor skulle vi selvfølgelig besøge Nanna, da vi var afsted i weekenden. Og endnu engang går det op for mig, at Nanna bare er noget ganske, ganske særligt. 

Selvom ingen af os har haft tid og vi ikke har set hinanden længe, så er alt som det plejer, og jeg får den der følelse i maven af ren lykke! Derfor tænker jeg, at jeg lige kort vil opridse, hvad et godt venskab er for mig, og måske I kan tage noget med jer. Måske I bare læser det, eller måske i springer det over. 
Jeg ved hvert fald nu, at jeg samler kun på venskaber som kan lige netop kan de ting. 

 1. En veninde skal aldrig give dårlig samvittighed. En veninde skal være der uanset.
  Og med den mener jeg, at uanset om jeg først ser Nannas hus på Bornholm et halvt år efter hun er flyttede derover, så kunne hun ALDRIG nogensinde finde på at bebrejde mig. Hun glæder sig derimod bare endnu mere til at jeg kommer. 
  OG en anden ting er f.eks. vores telefonkontakt. Uanset hvor mange beskeder eller opkald der er, som man ikke lige har fået svaret på, så er der aldrig sure miner. Vi begge ved at vi har et travlt liv og acceptere det, og svare når man har tid og overskud (medmindre alt brænder på, og det kommer jeg til i punkt 2) 
 2. En veninde skal være der ubetinget for mig, hvis jeg har brug for det. 
  OG det er Nanna. Hvis jeg skriver SOS, så ved hun at den er gal og så er hun der med det samme! Nanna vil gøre alt for mig, og jeg vil det samme som hende. 
 3. En veninde skal kunne give de bedste råd 
  Hvis jeg virkelig er ude at skide (ikke i bogstavelig forstand), men hvis alt bare er ved at kollapse for mig, så er Nanna den veninde der har de bedste råd. 
  Nanna har altid kunne noget med ord, og hvis I spørger mig skulle Nanna have været forfatter og skrive kærlighedsromaner fra gamle dag. Men lad den nu ligge 😛 Nanna har bare altid de bedste sætninger og de bedste råd, der virkelig giver mening for mig og jeg kan altid bruge hendes råd og tager dem altid til mig! 
 4. En veninde skal man kunne grine med, så tårerne triller og man får helt ondt i maven! 
  Det er endnu en ting som Nanna formår, hun kan få mig til at grine bare ved at sende en besked, et telefonopkald er endnu bedre eller aller bedst når vi er sammen. Sammen med Nanna griner jeg allermest. Vi deler den samme humor, og det for mig er virkelig vigtigt!
 5. En veninde skal kende dine styrker og dine svagheder
   Nanna og jeg har kendt hinanden i snart 14 år, og det har meget at sige ift at kende hinanden rigtigt godt. Nanna kender præcis hvor jeg er stærkest, men i den grad også hvor jeg er svagest. Det giver for mig en ro når vi er sammen, fordi Nanna ved hvad hun kan forvente af mig og omvendt, og det giver et virkelig trygt venskab. 
 6. En veninde skal få dig til at fremstå som den aller bedste 
  Når du er ude med veninderne, så skal de forsøge at få dig til at fremstå som den allerbedste. Jeg har så svært ved at se og høre veninder, hvor de forsøger at fremstille sig selv bedre på bekostning af deres veninde. Sådan er det ikke med Nanna. Nanna er typen der altid fremhæver mig, og får mig til at føle mig allerbedst tilpas. At det så også er over for den tilfældige buschaufføren eller hvem vi ellers møder på vores vej, det behøver du ikke Nancy 😉 Men det giver nu et godt grin i ny og næ!
 7. En veninde skal være ÆRLIG 
  Det er for mig virkelig også et vigtigt punkt. Man skal sige tingene som de er. Svesken på disken. Og hey det kan virkelig godt give nogle udfordringer, men når man er på den anden side, så føles venskabet meget stærkere. Nanna og jeg har bestemt haft vores diskussioner. Vi har aldrig som sådan skændtes, men vi er ærlige og siger hvordan vi har det og føler med hinanden.
 8. En veninde skal give energi
  Og det her er den sidste på min liste, fordi det gør Nanna. Hun giver mig den vildeste energi og endnu mere lyst til livet. 
  OG ved I hvad? Den her er aller vigtigst. Hvis din veninde tager energi fra dig og du ikke føler du får noget godt ud af det, så kan man rent faktisk godt “slå op” med en veninde. 
  Jeg læste en artikel fra Sofie Linde, hvor hun sorterer hendes venner og gør det ved at rangordne dem med post-its. Den teknik bruger jeg. Hvis du vil læse mere om den, har jeg faktisk fundet lidt af artiklen lige her!

  Jeg er ikke typen der har mange veninder. Jeg er hende der har få, men det er til gengæld også de aller bedste! 

Jeg vil slutte af med at sige, TAK Nanna fordi du er lige præcis dig, og tak fordi du vil være min veninde (i medgang og modgang)! 
Jeg elsker dig som var du min famile! 

Tak til alle mine fantastisk få veninder, I alle ved hvem I er. Jeg er virkelig taknemmelig for at have jer alle i mit liv og at I alle forstår mit liv og acceptere mig lige som den jeg er! I er guld for mig. 
OG ja så blev jeg lidt sentimental, men hvad fanden…. Vi skal huske fortælle hvad vi føler, og ja… Bare tak til alle jer <3 

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  En veninde
  29. juni 2018 at 7:49

  Og vi er taknemmelig for dig ❤️

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.