KAFFEDESSERTEN OVER DEM ALLE!

// Sponsoreret af Moccamaster //

Er I klar?? Nu kommer næste indlæg, som jeg har lavet i samarbejde med Moccamaster.

Sidste gang fik I opskriften på den lækreste kaffemarinade som vi brugte både til vores forret med kulmule og til vores hovedret med koteletter. Og så var det noget med, at jeg lovede jer den sidste ret på menuen i min næste post, og det er selvfølgelig intet mindre end DESSERTEN!

Jeg har som sagt fået frie tøjler til at formidle mit forhold til kaffe gennem en række indlæg ? Til jer der følger med, så ved I at jeg ikke drikker kaffe, men jeg elsker at bruge kaffe i mine kager og jeg synes det kan noget helt fantastisk!

Kaffe kan noget ganske særligt, og duften af kaffe er for mig noget der samler folk, og det er madlavning i den grad også for mig og min familie!

Mit fokus denne gang er:

“Hvordan man kan kreere og servere en kulinarisk oplevelse i private rammer, og hvordan kaffens potentiale kan spille en rolle i retterne samt være med til at binde en sløjfe om hele oplevelsen”

Denne opgave løser jeg ved først og fremmest at henvise til Madsens fantastiske kaffemarinade, som I kan bruge til både forret og hovedret! Og sidst men ikke mindst så får I selvfølgelig opskriften på en dessert fyldt med kaffe, der for mig som binder hele oplevelsen sammen.

 

Eventuelt slut af med en lille lækker chokolade med kaffe, måske med en kaffe-bailey til eller hvis I spørger Mads en irish coffee….. Men det kan vi måske kigge på i mit næste post 😉

Hvis I kunne tænke jer at få opskriften på Madsens kaffemarinade, så klik lige HER! Den kan bruges til både forret og hovedret.

Og så får I her opskriften på den lækreste kaffedessert!

Opskrift

Kaffedessert

Antal: 4 personer

 

Kaffecreme

2 blade husblas

1/2 dl stærk kaffe

2 dl fløde

60 g mælkechokolade

 

Crumble

150 g hvedemel

75 g smør

75 g sukker

 

Kaffe koraller

10 g hvedemel

40 g vand

40 g stærk kaffe

25 g smagsneutral olie

 

Kaffekaviar

4 blade husblas

50 g kaffe

½ dl vand

1 spsk sukker

 

3 dl iskold olie

 

Chokoladesnirkler

150 g mørk chokolade

 

Ekstra pynt

Friske hindbær

Skovsyrer

 

Kaffecreme

Læg husblassen i blød i koldt vand. Varm kaffe og fløde op til lige under kogepunktet. Hak chokoladen og kom den i en skål. Hæld fløden over af to omgange, lad fløde og chokolade smelte sammen til en ensartet masse. Vrid husblassen for vand og smelt den sammen med.

Kom massen i en frysepose og kom den på frys i 30 minutter. Pisk den herefter op til en let creme. Det er vigtigt at cremen er helt gennemkold, da den ellers vil skille, når du begynder at piske den.

Kom kaffecremen i en sprøjtepose. Tag din creme og kom den i en sprøjtepose. Tag et stykke kageplast, rul det på langs, og fastgør formen med tape. Fyld moussen i din aflange form og kom den i fryseren i 2-3 timer. Fjern kageplasten og dine moussestænger er klar til brug.

 

Crumble

Ælt alle ingredienser sammen. Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.

Kom dejen på en bageplade med bagepapir. Bag det i 10-12 minutter.

 

Kaffekoraller

Rør hvedemel, vand, kaffe og olie sammen i en skål. Hæld halvdelen af massen ud på en varm nonstick pande, og bag ved jævn varme. Korallen er færdige når olien ikke sprutter længere, den må ikke blive brun. Tag forsigtigt korallen af panden. Placer den på et stykke køkkenrulle. Lad den afkøle og bræk forsigtigt korallen i mindre stykker.

 

Kaffekaviar

Læg husblassen i blød i koldt vand. Kog kaffe op sammen med vand og sukker. Vrid din husblassen for vand og lad den smelte i kaffen. Sug kaffen op i en sprøjte. Tag din kolde olie og begynd at lav dråber af kaffe ned i olien. Der vil danne sig de fineste kaviar på bunden af glasset. Sigt herefter olien fra og skyl dine kunstige kaviar i vand, og de er klar til brug.

 

Chokoladesnirkel

Kom chokoladen i en skål. Varm chokoladen op i mikroovnen i 10 sekunder af gangen. Tag den ud og rør rundt. Når chokoladen begynder at smelte, varmes den 5 sekunder af gangen indtil den rammer en temperatur på 31-32 °. Smør et tyndt lag ud på et stykke kageplast. Tag en rillet spartel og skrab fra den ene ende til anden ende. Fold kageplasten sammen, og kom den på frys et øjeblik. Fjern kageplasten og der er flotte chokoladebuer.

 

Samling

Kom din chokoladesnirkel på din tallerken. Placer herefter din moussestang indeni snirklen.

Kom herefter crumble, koraller, kaviar, friske hindbær og skovsyrer på. Du bestemmer helt selv hvordan du placerer dine elementer. Brug mit billede som inspiration! J

Velbekomme!

 

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Josephine
  28. juni 2018 at 11:21

  Jeg har nu lavet denne creme to gange og den bliver bare aldrig til hverken creme eller mousse ? hvad gør jeg forkert? Det skal sige at jeg laver en stor option, da den er til en kage.

  • Reply
   Liv Martine
   29. juni 2018 at 5:41

   Der er svaret i kommentarfeltet

 • Reply
  Liv Martine
  29. juni 2018 at 5:41

  Du lader den ikke køle længe nok inden du pisker den op 😉

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.