Almindelig VS Vegansk ostekage

Hej søde folkens

Jeg lovede opskriften hvis I gættede rigtigt, og det gjorde i!! Sådan….

Simone og jeg har lavet hver vores udegave af en citronostelagkage, for at vise at veganske kager kan komme til at se mindst ligeså smukke og lækre ud som helt almindelig kager, og ikke mindst smage ligeså godt!

At jeg ikke altid helt forstår Simone kan og ønsker at leve det liv hun gør, så elsker jeg at bruge tid med hende 😉 Og I kommer helt sikker til at se meget mere til hende her på min profil…
Simone er fantastisk inspirerende og jeg nyder at bruge tid med hende.

Hvis ikke I følger hende eller læser hendes blog, så vi jeg på det kraftigste anbefale at I begynder med det, da hun virkelig er inspirerende at følge….. OG SKAL SNART GÅ DEN FRANSKE CAMINO! Hvor sejt er det lige?!

Nå men nu til opskrifterne, hvis I ønsker dem almindelige, så får I opskrifter lige her:

Citroncheesecake

Kiksebund

400 g Digestive kiks

200 g smeltet smør

 

Blend kiksene til mel. Vend det sammen med det smeltede smør. Tag din springform (20-22 cm) og beklæd bunden med bagepapir og siderne med kageplast og fordel bunden i formen. Kom den på køl i 30 minutter.

 

Ostecreme

4 blade husblas

2 stk usprøjtet citroner

1 vaniljestang

100 g flormelis

300 g neutral flødeost

3 dl fløde

 

Læg husblas i blød i koldt vand. Riv skallen fra citronerne. Varm saften op til lige under kogepunktet. Vrid husblassen for vand og smelt den heri. Skrab vaniljekornene ud og mas dem sammen med lidt flormelis. Rør det sammen med citronskal, flødeost og den resterende flormelis. Vend halvdelen af osteblandingen sammen med citrussaften. Vend herefter den sidste halvdel i. Pisk fløden til en let pisket flødeskum og vend det af to omgange sammen med citrusmasse. Inden du fordeler ovenpå kagen tager du et stykke kageplast.

Det ruller du til et aflangt rør og fæstner med tape. Kom al din ostecreme i en sprøjtepose og start med at fylde din aflange kageplast form, og fordel derefter resten af ostecremen oven på den færdigbagte bund og kom den på frost i 2 timer, sammen med den aflange form.

 

Citron gele

2 blade husblas

Saft fra 4 citroner

1 dl vand

½ tsk Gul Konditorfarve

100 g flormelis

 

Læg husblas i blød i koldt vand. Bland citronsaft, vand og gul konditorfarve i en gryde og lad det koge op. Tilsæt flormelis når massen koger. Klem husblas for vand og rør den ud i citronmassen. Lad massen køle ned til ca. 35° C. Hvis citron-geléen er for varm når den hældes over cream-cheesen bliver gelé og cream-cheese blandet sammen og geléen bliver “grumset”.

 

Hæld geléen nænsomt over kagen ved at lade den glide ned af en teske, der vender med buen opad. På den måde undgår du luftbobler i geléen. Sæt kagen på køl i 30 min.

 

Chokoladesnirkler

100 g mørk hakket chokolade

 

Kom chokoladen i en skål. Varm chokoladen op i mikroovnen i 10 sekunder af gangen. Tag den ud og rør rundt. Når chokoladen begynder at smelte, varmes den 5 sekunder af gangen indtil den rammer en temperatur på 31-32 °. Smør et tyndt lag ud på et stykke kageplast. Tag en rillet spartel og skrab fra den ene ende til anden ende. Fold kageplasten sammen, og kom den på frys et øjeblik. Fjern kageplasten og der er flotte chokoladebuer.

Korallaer

10 g hvedemel

80 g vand

25 g smagsneutral olie

1 tsk gul farve

Rør hvedemel, vand, olie, sammen i en skål. Tilsæt gul farve.  Hæld ca. halvdelen af massen ud på en varm pande, og bag ved jævn varme. Korallen er færdige når olien ikke sprutter længere, den må ikke blive brun. Tag forsigtigt korallen af panden. Placer den på et stykke køkkenrulle. Lad den afkøle og bræk forsigtigt korallen i mindre stykker.

 

Ekstra pynt

2 skiver ananas

½ citron

½ passionsfrugt

1 kiks

 

Skær tynde skiver af ananas og citron og tør dem i ovnen i en silikoneform i halvkugler. De bages ved 100-150 grader i 30-40 minutter.

Knus herefter dine kiks til en mel.

 

Samling

Fjern kageplasten ved at køre en tynd kniv rundt med kanten. Så opnås et skarpere snit.

Placer din chokoladensnirkel på kagen.

Tag herefter din aflange moussestav ud af fryseren, og fjern kageplasten og placer den på kagen, i midten af chokoladesnirklen.

Placer til sidst dine tørrede frugter, din passionsfrugt og dine knuste kiks og de er klar til servering!

Vegansk citroncheesecake

HVIS I DERIDMOD ØNSKER DEN VEGANSKE KAGE SOM SER SÅDAN HER UD, SÅ KLIK LIGE HER!!!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.