Lær at spise morgenmad!

// Lavet i samarbejde med AXA //

Lær at spise morgenmad

Da jeg var lille lavede min mor hver morgen, morgenmad til mig og min skønne lillebror. Hver morgen lavede hun rundstykker til os, hvor Magnus og jeg delte således at han fik 2 overdele og jeg fik 2 underdele. Dertil blev der serveret æblejuice fra Rynkeby. Jeg elskede hver morgen, når jeg stod op og kunne dufte morgenbrødet. Dog var det ofte ræs ud af døren så snart morgenmaden var spist, da vi i min familie altid er for sent på den! (Læs: og det er jeg stadig den dag i dag!)

Jeg har siden, jeg er blevet ældre blevet vanvittig dårlig til at spise morgenmad.
Når jeg står op om morgenen har jeg for det første ingen appetit, og derudover vil jeg til hver en tid hellere sove i 20 minutter længere, end at bruge tid på at spise morgenmad.

Dette har dog ændret sig (læs: ikke hverdag, men måske 3 dage om ugen). Jeg startede som I ved på Vensyssel på vægten, hvor jeg sammen med mit hold Team Frikadellerne gik i krig mod kiloene. Vi har sidste lørdag afsluttet Vensyssel på vægten og vores hold har tilsammen tabt knap 40 kilo. Det synes jeg sgu er sejt! Vi har derfor valgt at forsætte, så vi mødes hver anden uge, så vi kan tabe os yderligere eller som minimum holde vægten.

I løbet af de 8 uger hvor vi var på “kur” (jeg havde at kalde det kur, måske nærmere livsstilsændring eller lev efter sundere principper), fandt jeg ud af, at ved, at jeg ikke spiste ligesom meget mad til aften, så havde jeg brug for at få morgenmad for at have energi til dagen.
Jeg blev nød til at finde en måde hvorpå jeg havde lyst til at spise morgenmad.

Derfor har jeg i de 8 uger hvor Venyssel på vægten har kørt forsøgt at blive bedre til at spise morgenmad.

Hvad har jeg så gjort??

Jo for det første, så har jeg prøvet stå tidligere op, for ligesom at have tid til at få appetit til at spise morgenmad. Jeg sover altid til det sidste minut og derefter er der bare ikke meget tid til at overhovedet tænke på morgenmad, eller i det hele taget tid til at lave morgenmad.
Ved at stå lidt tidligere op, så er der mere ro til at mærke efter i sin krop, fremfor at man løber rundt som en hovedløs høne, der hverken kan finde sin mobil, sine nøgler eller nogen som helst ting. Så stå tidligere op, og mærk efter i din krop! (LÆS: Sagde det vildeste B-menneske i verden! Det her sker altså bestemt ikke hverdag, men øvelse gør mester)

Nå men vigtigst af alt, så har det aller bedste virkemiddel været at få min morgenmad til at emme af lækkerhed. Få det til at ligne noget jeg kunne have bestilt på en cafe. Gøre noget ekstra lækkert ud af min morgenmad, så det ikke “bare” blev en stående rugbrød!

Jeg har derfor fundet frem til min absolut yndlings sammensætning til morgenmad. Så snart overskuddet har været der, har det stået på blødkogt æg, samt en skål med kokosskyr med chiafrø, passionsfrugt og intet mindre end Hazelnut & cashew granola fra AXA’s nye serie Simply great.

Det var derfor fuldstændig oplagt for mig, at takke ja til kampagnen med AXA, da jeg i forvejen allerede er kæmpe fan af deres granola. Og hvorfor er jeg så det?
Jo jeg havde købt AXA´s granola fordi den var uden tilsat sukker, og det passede perfekt ind i min hverdag ift Vensyssel på vægten med mindre sukker og sundere alternativer.Ofte synes jeg, at noget der er uden tilsat sukker, ofte kan blive en lidt tam fornøjelse, men den her granola der er fyldt med hasselnødder og cashewnødder, og den er altså bare lidt mig!

Og I skal selvfølgelig ikke snydes for en opskrift. Jeg håber, at kunne inspireret jer, der måske ligesom mig, har lidt svært ved at klemme morgenmaden ned, og måske på sigt bliver bedre til det, og mulighed tager mine råd til jer!

Velbekommen, og god morgen folkens! <3

 

OPSKRIFT

Kokosskyr med chiafrø

2 dl kokosskyr

1 spsk chiafrø

Rør sammen og lad chiafrøene trække (Lav eventuelt dagen før og stil i køleskabet)

 

Derudover:

AXA´s Hazelnut & cashew granola

1 passionsfrugt

1-2 jordbær

1/4 mango

1 tsk gojibær

 

Drys med AXA´s ganola, og tilføj passionsfrugt, mango, jordbær og gojibær

1 blødkogt æg

 

Anret det lækkert på en smuk tallerken og nyd din morgenmad! 🙂

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.