5 års dag fejret på Michelin restaurant! - Liv Martine

5 års dag fejret på Michelin restaurant!

5 år med MADS!

Efter mange overvejelser omkring hvor vi skulle fejre vores 5 års dag endte vi med at vælge Frederikshøj. Vi har ofte snakket om Frederikshøj, men har altid valgt andre muligheder. Den her gang blev det så endeligt, nu SKULLE vi prøve det!

Hver gang vi har års dag, har vi lavet en aftale om, at man ikke må give gaver, men vi giver hinanden en madoplevelse i stedet for.
Sidste år var vi på Tree Top i Vejle, I kan se hvilke retter vi fik i en lille video lige HER.

Når vi tager afsted, så er der også en anden aftale, og det er den aftale der hedder at det er ALL IN! Derfor skal man altid vælge den menu med flest retter og med tilhørende vinmenu.

På Frederikshøj hedder den største menu 12 retter, og det eneste du får at vide er et ord pr ret, så hele menuen er stort set en stor overraskelse. Dog havde vi liiiiige tjekket Wassim’s kogebog igennem, og kunne regne nogle af retterne ud.

MENUEN!

DE SALTE

Vi startede aftenen med et glas champagne, og tilhørende snacks. Og snacks er selvfølgelig ikke bare snacks. Det var dekonstruerede gulerødder med rygeostecreme og maltjord, imiterede sten med kartoffelfyld, toast med havsnegl, tomat-halløj (sjov lille konvolut af gele), persille på tre måder og tatar! Wow for nogle vilde smage. En eksplosion af dybde. Virkelig lækker start.

Derefter fik vi serveret min yndlings salte ret. Jordskokker på forskellige måder, både en friteret, en pure og en sovs (ja det ville de sgu nok ikke kalde det ;-)) Samtidig var den fyldt med knivmuslinger og snekrabbe! Shit en lækker ret, og helt sikkert min nummer 1 i de salte retter.

Derefter fik vi blæksprutte med en selleripure, og her blev det for underligt for både Mads og jeg. Vi kan ikke helt sætte en finger på hvad det var, men den kom hvert fald ikke ind under favoritter.

Og så kom vi til den ret jeg personlig havde frygtet lidt. STENBIDERROGN! Jeg er virkelig ikke kræsen. Jeg er seriøst ALTÆDENDE. Meeeen, jeg har haft en dårlig oplevelse med stenbiderrogn, og den sidder bare stadig i mig. Derfor måtte jeg desværre levne en lille smule stenbiderrogn. Den var lavet med kartoffel på tre forskellige måder, og det smagte fantastisk. Mads spiste rub og stub, og var YDERST tilfreds! Jeg har dog stadig en lille fobi for stenbiderrogn, jeg håber den snart forsvinder!

Efter stenbiderrogn kom der en blæforel hvor der var fine tynde pæreskiver til, samt  “Fiske-flæskesvær”. Dette var heller ikke en ret der for Mads og jeg kom op i toppen. På trods af fisken var fra det nordjyske, så var det heller ikke lige noget der fik vores smagsløg til at synge.

Så kom hummeren! Den var virkelig os lækker, men tro det eller ej, hummeren kom hurtigt til at stå i baggrunden for næste ret.

Den næste ret var tun. Det fineste skakbræt med tun og diverse cremer og den vildeste vinaigrette med nødder, blandt andet cashewnødder! Den vinaigrette var uden sammenligning! Bare WOW! Og så sammen med tunen, var det virkelig en der kom op i top tre for mit vedkommende. Og tunen landende på en solid 1. plads for Mads! Og det skal siges at Mads normalt ikke er vild med tun, men er meget mere til RØDT kød!

Da vi havde fået tun fik vi due. Der var en stykke due, sat sammen med en fars. Farsen var vi ikke oppe at ringe over, men selve due kødet var virkelig lækkert! Dertil var der tapioka perler, og syltede løg samt en virkelig lækker duesky.

Efter duen kom en af de retter jeg personligt havde glædet mig til. Kalvebrisler. Det smagte virkelig lækkert og jeg havde ønsket mig et MEGET større stykke 😉 Der var lækkert tilbehør af forskelligt tilberedte gulerødder.

DE SØDE

Så kom vi til det jeg altid glæder mig til. Desserter! De fleste af jeg ved jeg ikke er super meget til søde sager. Jeg er meget mere til chips og dip. MEN de her desserter var så smukke og så vanvittigt veludførte, at jeg spise rub og stub, og nærmest slikkede hver tallerken!

Vi startede med det der lignede et helt almineligt æg. Det var det selvfølgelig ikke. Det var en skal lavet af mælkechokolade og karamel. En vanilje skum på siffon og en cremede mango creme som æggeblomme. Virkelig en sjov og anderledes dessert.

Derefter fik vi en fortolkning af piná colada.Vi startede med at få sprøjtet rom ind i munden. En rom med en total lækker karamel eftersmag. Dertil var der en fløjdsblød is med små brændte marengs, samt et stykker lækkert ananas med estragon. Derudover var der små stykker af noget der lignede honeycomb, som var ret lækkert ift at frembringe noget sprødt. Virkelig også en lækker dessert! Wow.

Efter deres fortolkning af piná coladaen, kom min yndlingsdessert. Gammeldags æblekage! JA TAK… Selvfølgelig lavet på den mest fantastiske måde. Den var lavet således at der var to sukkerkulger. Så en lille sukkerkugle inden i den store sukkerkugle. Imellem de to sukkerkugler var der røg, og indeni den mindst kugle var der den lækreste syrlige æblekompot og sprøde markoner! Jeg slikkede  i bogstavligt forstand tallerknen! WOw…

Da vi nåede til æblekagen var vi virkelig ved at være der ift mætheden! Men der var vi selvfølgelig ikke færdige endnu. Vi sluttede af med en guldbar, som for mig ikke var noget særligt, måske også fordi man var ved at være så mæt, og fuld at man ikke rigtig længere kunne overskue mere mad! 😉

Vi sluttede af med selvvalgte petitfours, og dertil en baileykaffe for mit vedkommende og en sort kaffe til Madsen! Og så kunne vi seriøst trille derfra…..

Hvis vi skulle sige noget vi manglede, så var det for Mads et stykke rødt kød, og for mig manglede jeg en osteanretning. Men alt i alt en virkelig fantastisk oplevelse med lækkert mad og en betjening der var vanvittigt! Og det bliver jeg nød til at sige lidt mere om, betjeningen!! Jeg synes ofte at det kan blive lidt for fisefornemt på sådan nogle restauranter, og på trods af at de på Frederikshøj går med handsker, så formår tjenerne at gøre stemningen til noget ganske særligt. Stemningen er hyggelig, hjemlig og man føler sig total tryg i den atmosfæren de skaber. Hatten af for kokkene, men i den grad også hatten af for tjenerne! Kæmpe tak!!

VINEN

Endnu en dimension! Når man spiser 12 retter og får vin dertil, så har vinen virkelig meget at sige. Og den her vinmenu var virkelig lækker og gav samtlige retter en skub i den helt rigtige retning.

Mads og jeg har på INGEN måde samme smag i vin. Jeg er den lidt tøsede, og kan vildt godt lide de milde og søde vine, hvor Mads er meget mand og det kan nærmest ikke blive kraftigt nok!
Så vi ender altid med at drikke hinanden glas, som den modsatte ikke er så vild med.

Jeg lister lige vinen for jer! Mads’ yndlings var …….. og min var nok den første hvidvin.

Champagne: R. H. coutier.. Normalt er jeg ikke super meget for champagne, da jeg ofte synes de bliver for sure, men den her, den gled i den grad lige ned 😉

Første hvidvin: En tysk hvidvin fra Peter Schweiger, virkelig lækker hvidvin, fadet på stålfade, og var min absolut yndlings vin på hele aftenen.

Mousserende bourgogne: Cuvée Agnes

Anden hvidvin: Fik desværre ikke lige fat i denne 😉

Tredje hvidvin: Endnu en tysk; Mohr Spätburgunder Weißherbst feinherb 2014

Første rødvin: Côte de nuits-village (Og nu skal de siges at vi er ved at være lettere beruset, så der kan være enkelt fejl i beskrivelserne :-P)

Anden rødvin: Chateau mont redon – og her har vi Mads´favorit! Så har fik både mit glas og et par refill eller to 😉

Første dessertvin: Chateau des eyssa (JEG ELSKER DESSERTVIN!!! – det gør Mads ikke, så her fik jeg lov lidt ekstra ;-))

Portvin: Krohn – en hvid port (Endnu engang lige noget for mig!!)

Og herfra var vi ret så berusede, og fik sniksnakket en masse med de andre gæster, og trillede hjem på hotellet med maverne fyldte og promillen lidt for høj! En fantastisk fejring af vores 5 års dag! Og lidt pladder romantik til sidst fra mig; JEG ELSKER DIG SKAT! Jeg vil aldrig være foruden dig…..! Vi tager 5 år mere 😉

WHATS NOT TO LOVE ABOUT THIS MAN?!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.