VENSYSSEL PÅ VÆGTEN

GODT NYTÅR

Godt nytår først og fremmest!

Jeg håber I alle er kommet godt i ind år 2018!

Jeg har på min Instagram kvækket lidt om, at jeg gerne ville tabe mig lidt. Først og fremmest fordi jeg fik kommentaren “Tillykke med din graviditet”, men mest fordi jeg ønsker at få en sundere og stærkere krop. Jeg ved ikke om jeg vil kalde det et nytårsforsæt, fordi det er som sådan ikke en kur. Det er nærmere; jeg vil spise sundere og komme mere ud i den friske luft på ryggen af mine heste, og det skulle gerne fortsætte sådan.

Dette er nogle tanker jeg har gået med i et stykke tid, men med bondegårdskøb og renovering og travlt med kagerne har det ikke heeeelt været til at overskue, så da min gamle chef ringede og spurgte om jeg kunne tænke mig at holde en lille åbningstale sammen med Hjørrings borgmester til “Vensyssel på vægten”, så tænkte jeg… hmmm… Det kunne være startskuddet til at komme tilbage til en god og ikke mindst sundere livsstil.

 

Jeg valgte derfor at takke ja, og besluttede at jeg samtidig ville have et hold med til “Vensyssel på vægten”. Hvis du er nysgerrig og vil læse mere hvad det handler om, kan du klikke lige HER!

Jeg har sammen med mine tre veninder og min mor været oppe i dag og blive vejet og skal de næste 8 uger se hvor meget vi kan tabe os. Vi er alle sammen ret så kampklar. Jeg har udnævnt mig selv som holdkaptajn, og forventer dyb seriøsitet omkring projektet! (Læs: mest fordi jeg gerne vil vinde de cykler der er som 1. præmie)

Nå men inden jeg skulle vejes, skulle jeg holde min tale, og den tænkte jeg at jeg ville poste til jer her på bloggen, både fordi jeg ikke fik fortalt det hele til åbningen, men også fordi at ved at skulle lave denne tale, og tænke over; hvad er sundhed for mig, rent faktisk har fået mig til at reflektere over, hvad det er jeg vil opnå de næste 8 uger. Eller hvert fald forsøge at sætte fokus på.

Hvis du er en af de 2000 deltagere eller du måske som mig også gerne vil have en sundere livsstil, så læs med. Stil dig de spørgsmål jeg har stillet mig selv, og se hvor det kan fører dig og din krop hen. Jeg glæder mig til at se hvad der er sket om 8 uger.

Mit mål hedder 6 kilo, og så skal jeg holde den vægt fremadrettet 🙂

Men her kommer så min lille åbningstale til “Vensyssel på vægten 2018”

VENSYSSEL PÅ VÆGTEN

Jeg hedder Liv og jeg er blevet spurgt, om jeg kunne have lyst til at sige et par ord inden vi skyder Vensyssel på vægten i gang. Og hvis nogen af jer ved hvad jeg laver i min hverdag, så tænker I nok, hmmm sundhed og kage?! Hvad kan det liiiige have med hinanden at gøre? Og der må jeg indrømme, at det tænke jeg også lige et kort øjeblik, da Per ringede og spurgte om jeg kunne tænke mig komme at deltage.

Men ved nærmere eftertanke giver det faktisk rigtig god mening. Jeg synes nemlig at sundhed er meget mere end at dyrke motion og spise sundt.

Sundhed for mig er ikke at løbe 10 kilometer.

Sundhed for mig handler om balance. Det handler om at være fyldt med energi og overskud.

Det kan godt være at sundhed og balance for netop en af jer, er at stå op søndag morgen og løbe 10 kilometer, og så er det det I skal prioritere, hvis det er det der er med til at give energi og overskud.

Sundhed og balance handler rigtig meget for mig om at være tilpas i min krop. Men den måde hvorpå jeg finder den balance er nødvendigvis ikke den måde I finder balance på. Derfor tror jeg at det er enormt vigtigt at man inden man går i gang stiller sig selv det spørgsmål; hvad er sundhed og balance for mig? Hvilke delmål og mål har jeg i løbet af de næste 8 uger og hvad skal der ske efter de 8 uger er gået?

For mig er sundhed og balance mange ting, men for at nævne nogle af dem jeg sætter højt, så er det at spise god mad, og god mad kan sagtens være sund mad.

En anden ting er når jeg sidder ved bordet og spiser UDEN fjernsyn, uden mobil og Instagram og rent faktisk nyder maden, smager på den og mærker efter hvornår jeg ikke er mere sulten, så jeg ikke ender med at overspise.

En tredje ting er når jeg har tid i min hverdag til at komme ud i naturen og ride en tur på min hest sammen med min mor, eller bare gå en tur og få noget frisk luft.

Og sidst men ikke mindst så handler sundhed og balance for mig også om at nyde et stykke kage, eller en håndfuld chips eller et stykke slik. Så længe at det bliver gjort med måde. Lad være med at spise hele kagen, men tag et enkelt stykke og nyd det mens du spiser det.

Det er meget tydeligt for mig at vide om jeg er i balance eller ej. Den måde hvorpå jeg med det samme ved om jeg er i balance eller ej er for eksempel når jeg står i prøverummet i H&M. Jeg ved

ikke om nogen af jer mænd kan forholde jer til denne lille historie, men jeg er sikker på der er mange af jer kvinder der kan.
Hvis jeg er i balance, så sidder alt tøjet bare perfekt på mig og jeg får derfra med et kort der er rødglødende.

Når jeg ikke er i balance, så er der intet af tøjet der sidder ordenligt og jeg ender med at få nogle enorm destruktive tanker om mig selv. Jeg synes mine arme er for store eller min mave for tyk og jeg kunne blive ved.

Om min kæreste han så ønsker jeg er i balance eller ej ift vores økonomi, det er en helt anden siden af sagen.

Og nu tilbage til det med kagerne, og egentligt også min kæreste. Jeg vil næsten sige at det var ham der skulle have snakket med jer.
Min kæreste Mads er 175 høj og vejede 102,5 kilo før jeg mødte ham. Da jeg fandt sammen med Mads vejede han 67 kilo.

På daværende tidspunkt havde Mads aldrig haft mindre balance i sit liv.
Han spinnede hver morgen kl 6 før skole og styrketrænede efter skole. Mads rørte ikke noget der hed kulhydrater. Jeg vejede 59 kilo da jeg mødte Mads. Jeg var sgu heller ikke i balance. Jeg var ny på single markedet og var ved at finde mig selv på ny.
Det der så heldigvis sker når man bliver forelsket, hvert fald for de fleste det er at man hygger sig lidt ekstra. Man spiser lidt bedre mad, og drikker måske lidt mere rødvin.
Dette har nu resulteret i at vi efter 5 års forhold begge har taget 8 kilo på hver. Og ved I hvad, vi er meget mere i balance nu end vi var da vi mødte hinanden.

Og her kommer vi igen til det med kagerne. Man skal nemlig have lov at nyde et stykke kage. Men alting skal bare gøres med måde som jeg tidligere nævnte. Man skal igen finde den rette en balance i sin kost, og det er altså for mig ikke at leve af broccoli og kylling.

Til sidst lovede jeg at sige fra Mads, at det ikke skal hedde en kur, men det er en livsstilsændring. Man skal være villig til at ligge sit liv og sine vaner om, og dermed skal man huske ikke at gøre vanerne sure for sig selv for det er resten af ens liv, hvis man altså vil fortsætte den livsstil efter de første 8 uger med vensyssel på vægten. God fornøjelse! Vi ses om 8 uger!! 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.