Madsens Mad; Lækker langtidsstegt sprængt kylling

Lækker langtidsstegt sprængt kylling

Så er han sgu på den igen, ham der min ret så seje kæreste Mads. Denne gang fik vi den lækreste kylling jeg længe har smagt. Wow! Med det sprødeste skind og det mest saftige kød, hold nu op det var en fornøjelse at spise!

En af mine forældres ansatte havde foræret dem en kylling, en ganske særlig slags der på bare 4 måneder havde opnået en kampvægt på knap 6 kilo!! Hold nu fast en kæmpe kylling. Det har været en fritgående kylling, som har levet på bedste vis hjemme i hendes have, og er af en særlig race der åbenbart kan vokse sig ret så stor….. Tydeligvis! Racen hedder på engelsk “The cornish cross meat bird” og er en krydsning mellem “The cornish” og “The plymouth rock breeds”.

Da mor og far fik kyllingen var de ikke i tvivl om, at den skulle Mads have lov til at trylle med. Og det lykkedes ham endnu en gang at fremtrylle en ret der i den grad levede op til vores ret høje forventninger vi efterhånden har til ham.

Denne gang startede Mads dagen i forvejen med at sprænge kyllingen. Jeg havde ingen ide om hvad manden snakkede om. Det betyder så åbenbart at ligge den i en saltlage! Kyllingen fik lov til at ligge i saltlagen i hele 10 timer, hvorefter den blev langtidsstegt ved lav temperatur.!

Jeg sprurgte Mads om vi kunne ligge den på bloggen, og det gik han heldigvis med til!

OPSKRIFT

Sprængt langtidsstegt kylling 

Saltlagen (Vigtigt at der er væske nok til at dække hele kyllingen)

200 g salt

2.5 liter vand

75 g sukker

5 laurbærblade

10-15 hele peberkorn

5-6 hele enebær

1 stk kylling

 

Fyld

2 stk usprøjtede citroner

 

Krydderier til kyllingen

125 g smør

1/4 chilli uden korn

1 bundt frisk hakket timian

2 fed hakket hvidløg

Paprika

Tørrede rosmarin

4 dl vand

1 stk helt hvidløg

2 stk rødløg

 

Saltlage

Kom alle ingredienserne ned i en gryde. Kog det op til at sukker og salt er opløst. Køl herefter saltlagen ned og kom kyllingen i, så den er helt dækket. Lad kyllingen ligge deri  i cirka 10 timer.

Tag herefter kyllingen op af saltlagen.

 

Krydderier til kyllingen

Tag en hånd ind under kyllingen skind langs med brystet for at løsne skindet fra kyllingen. Dette gøres meget forsigtigt, således at skindet ikke får i stykker.

Bland herefter smør, chili, hvidløg og timian sammen og smøre det ind under skindet på kyllingen.

Halvver de to citroner og kom dem op i røven på kyllingen (læs: ja vi grinede meget da vi skrev netop denne sætning ;-))

Læg herefter kyllingen på en rist i et ildfast fad. Dette gøres for at varmluften kan komme nedenunder kyllingen og du derved opnår et sprødt skind på hele kyllingen.

Tilføj vand i bunden af det ildfaste fad, halvver det hele hvidløg og kom ved, samt dine rødløg.

Tænd ovnen på 140 grader varmluft og giv den 4 timer eller indtil den har opnået 60 grader (Husk at nedjustere ift vægten af kyllingen, og gå efter temperaturen fremfor de 4 timer). Når den har ramt de 60 grader gælder det om at få det helt rigtige sprøde skind. Skru ovnen op på 225 grader og kyllingen er færdig når den rammer 75 grader.

Hermed får du den lækreste kylling jeg nogensinde har smagt!! 🙂 God fornøjelse!!

 

 

 

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Stinna
    13. januar 2018 at 16:55

    Mangler lige noget tilbehør… Så det er en fuld ret?

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.