KVALITET OKSEKØD SÆLGES!

VI ELSKER MAD I MIN FAMILIE!

Jer som følger med i mit liv har sandsynligvis nok bemærket at vi i min familie ELSKER god mad! Vi sætter enorm stor pris på lækker mad, og i den grad også gode råvarer.

Jeg har en stor drøm med Mads om, at vi engang skal være så selvforsynende så muligt.

Vores æg får vi fra mor og fars høns, om sommeren har mor og far køkkenhave med kartofler (og jeg lyver ikke når jeg siger min mor nok har 4-5 forskellige sorter hvert år) salat, tomater osv (hvilket Mads og jeg forhåbentligt selv kan prale med vi også får i år over på vores nye gård) ænder købes hos en af mor og fars ansatte, lam købes hos Mads´onkel, hummere købes hos en af mine søde hestepiger, fasaner og rådyr får vi fra vores gode vennepar og sidst men ikke mindst, så har mine forældre eget opdræt af Galloway kvæg, hvor vi får verdens bedste oksekød, hvis I spørger mig.

Mads og jeg får hvert år et halvt dyr i fryseren, og jeg lyver ikke når jeg siger, at det kød det er så mørt og lækkert, at man skulle tro det var løgn. Og ikke mindst så er den oksefarsen intet mindre end fantastisk.

GALLOWAY RACEN

Jeg tænker, at jeg kort vil fortælle lidt om hvad der er så særligt ved netop denne race.

Galloway er en af de mindre kvægracer og vokser relativt langsomt, kødet bliver til gengæld meget finfibret. Galloway kvæg indlejrer fedt i muskulaturen i ganske små fedtlommer. Det gør det lettere at bevare kødets saftighed under tilberedningen. De fleste smagsstoffer sidder i fedtet, de bliver på den måde indlejret i kødet. I både England, Skotland og Tyskland regnes Galloway faktisk for at være noget af det ypperste indenfor oksekød.

Mine forældres Gallowat lever udelukkende af græs og urter, som er dyrket uden sprøjtemidler og kunstgødning, hvilket er med til at give fedtet i kødet et større indhold af Omega-3 og Omega-6 fedtsyrer, end i traditionelt oksekød som stammer fra dyr der er opfedet med kraftfoder. Desuden har ingen af deres dyr fået nogen form for medicin.

Mine forældres kvæg går ude i kæmpe indlandsklitter sammen i store flokke, og for at vise hvor godt dyrene har det, har jeg vedhæftet flere billeder til dette blogpost. Det er en af de ting der gør at jeg personligt nyder kødet langt mere, end hvis jeg køber et stykke oksekød hos købmanden. Jeg ved at de her dyr har haft et fantastisk liv og er blevet behandlet med respekt.

Mine forældre bruger et EU godkendt slagtehus. Efter dyret er slagtet får kødet lov til at hænge i 14-21 dage og modner i et kølerum. Efter modningen så finparteres dyret og de enkelte kødstykker mærkes med navn. Vi har meget god erfaring med Danish Crown i Aalborg.

KØB KØD NU

Ungdyrene som slagtes vejer cirka 190-220 kilo slagtet. Vi sælger både i hele, halve og kvarte. Prisen er 55,- pr kg. Slagtet og finparteret. Vi sælger oftest kødet i halve eller kvarte dyr. Slagteren deler dyret så alle får kød både fra for- og bagpartiet, hvis der vælges kvarte.

Når vi slagter dyr aftaler vi en dato hvor kødet kan afhentes.

KONTAKT vedr spørgsmål og køb: Lone Hansen – Tlf; 27125423 – Mail; ridecenter@skallerup.dk

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.