Julekage
- med karamel, appelsin og chokolade
Mørdejsbund med kakao og appelsin
220 g hvedemel
120 g stuetempereret smør
70 g flormelis
30 g kakao
1 æg
1 tsk vanilje pasta
1 usprøjtet appelsin, skallen herfra
Karamel creme
2 dl fløde
150 g karamelliseret mælk
200 g hakket hvid chokolade
1 tsk flag salt
Karamelmousse
5 blade husblas
250 g karamelliseret mælk
7 dl fløde
Appelsingele
3 blade husblas
2 usprøjtet appelsiner
50 g sukker
2 dl vand
1 tsk gul farve
Chokoladeglaze
1 blad husblas
4 dl fløde
350 g hakket mørk chokolade
60 g glukosesirup
50 g mirrorglaze (kan undlades)
Pynt
Dr. Oetker sorte kugler
Guldflager
Rød skovsyrer
Kakao-kokos (150 g kokos + 1 spsk kakao)
Mørdej med kakao og appelsin
Ælt alle ingredienser sammen, kom dejen i en frysepose og kom den på køl i 30 minutter.
Rul den herefter ud og kom over din runde form, med glatte sider (20,5 cm). Kan købes lige her!
Bag den ved 200 grader almindelig ovn i 15-18 minutter. Lad den herefter køle af.
Karamel creme
Varm fløde og karamelliseret mælk op til lige under kogepunktet og rør det sammen med den hvide chokolade. Tilsæt salt. Når chokoladen er smeltet og du har en ensartet masse, hæld cremen ned i den afkølet tærteform og kom tærten på køl.
Karamel mousse
Kom husblas i blød i koldt vand. Varm karamellen op til lige under kogepunktet og smelt husblassen heri. Lad massen køle let. Pisk fløden til en let flødeskum og vend den sammen med karamellen af to omgange.
Kom moussen i en rund silikone form med hul i midten (formet som en stor donut). Kan købes lige her. Husk ikke fylde formen helt op så der er plads til geleen.
Kom den på frys i 3 timer.
Appelsingele
Kom husblas i blød i koldt vand. Kom saften fra appelsin i en gryde sammen med sukker, vand og den gule farve.
Når det har været oppe at koge og sukkeret er opløst tages det af blusset og husblassen vrides for vand og smeltes heri. Lad geleen køle til 35 grader.
Hæld herefter geleen over karamelmoussen og lad den fryse over natten, så kagen er helt gennemkold inden den skal glazes.
Chokolade glaze
Kom husblas i blød i koldt vand. Varm fløden op til lige under kogepunktet sammen med glukosesiruppen. Vrid husblas for vand og lad det smelte sammen med fløden.
Kom chokoladen i en høj beholder sammen med mirrorglaze. Kom den varme fløde over og blend det. Kom blenderes skråt ned i den høje beholder, så du så vidt muligt undgår luftbobler i din glaze. Du må ikke løfte blenderen op før at din glaze er færdigblendet, så dår du det flotteste resultat.
Lad den køle til 35-40 grader.
Samling
Tag en rund udstikker i sammen diameter som hullet i din silikone form og udstik et hul i midten af din tærte.
Tag kagen ud af silikoneformen og placer den ovenpå tærten så der er hul hele vejen igennem.
Sæt kagen på en skål eller lignende og hav en bradepande nedenunder og hæld så glazen ud over kagen.
Skrab kanten med en spartel. Kom kakao-kokos på kanten af kagen og placer den på dit serveringsfad. Pynt den som du ønsker med den resterende pynt. God fornøjelse 🙂
No Comments