// Samarbejde med Dr. Oetker //
JULECHEESECAKE
Jeg elsker cheesecake og jeg elsker jul, så selvfølgelig skulle vi i år lave en lækker jule cheesecake.
Jeg har lavet den i samarbejde med Dr. Oetker, og er er både opskrift og video til, så du virkelig kan følge med hvordan den skal laves.
Rigtig god fornøjelse!
OPSKRIFT
Redskaber:
Springform; Ø 20 cm
Bund:
150 g vaniljekranse
75 g smør
1 pose Dr. Oetker Hakkede Mandler (50 g)
Ostecreme :
6 blade Dr. Oetker Husblas
300 g færdig risengrød
100 g flødeost natural
100 g flormelis
3 tsk. vaniljesukker
2 tsk. Dr. Oetker Mandelaroma
3 dl piskefløde
Kirsebærgelé:
5 blade Dr. Oetker Husblas
500 g kirsebærsauce
Pynt:
Dr. Oetker Choco Cover, white eller 75 g smeltet hvid chokolade
1 pose Dr. Oetker Mandelflager
Dr. Oetker Black & Gold
Bund
Knus vaniljekranse til smulder. Smelt smørret og vend det sammen med de knuste vaniljekranse og de hakkede mandler. Beklæd en springform med bagepapir i bunden og kageplast langs siderne. Tryk massen ud i bunden af formen med bagsiden af en ske og sæt på køl mens ostecremen forberedes.
Ostecreme
Sæt husblas i blød i koldt vand. Rør risengrød, flødeost, flormelis og vaniljesukker sammen. Smelt den opblødte husblas i en gryde sammen med mandelaroma. Lad afkøle til 35-40 grader. Vend først lidt af ostecremen i den lune mandelaroma, og vend det derefter tilbage i ostecremen. Pisk herefter fløden til den danner lette toppe og vend det i. Kom ostecremen i en sprøjtepose og fordel det jævnt over vaniljekransebunden. Kom cheesecaken i fryseren, mens du forbereder geléen, ca. 30 minutter.
Kirsebærgelé
Sæt husblas i blød i koldt vand. Sigt kirsebærrene fra kirsebærsaucen. Bærrene skal ikke bruges, så gem dem evt. til en anden opskrift. Kog kirsebærsaucen op og smelt husblas heri. Lad geléen køle ned til ca. 35 grader. Tag cheesecaken ud af fryseren og hæld forsigtigt geléen over ostecremen. Sæt igen på frys i 30 min.
Pynt
Tag den færdige cheesecake ud af fryseren og befri den fra form og kageplast. Rist mandelflager og lad dem køle af, mens den hvide chokolade smeltes i mikroovn. Tag en ske og lav tynde striber på kagen. Drys de ristede mandelflager oven på chokoladestriberne sammen med sorte kugler fra Black&Gold krymmel. Så er den lækre jule cheesecake er klar til servering.
4 Comments
waage
6. december 2018 at 20:39Hej Liv
Kan man bruge noget andet i stedet for mandelaroma og kan man bruge vaniljepasta eller vaniljestang i stedet for vaniljesukker?
Liv Martine
18. december 2018 at 14:39ja og du kan bare undlade mandelaroma 🙂
ditte
10. december 2018 at 8:02Hvormange personer er kagen til ?
Liv Martine
18. december 2018 at 14:3712-15 🙂