Tærte med karamel, chokolade og friske hindbær - Liv Martine

Tærte med karamel, chokolade og friske hindbær

// Lavet i samarbejde med MAD&venner – Foto: Skovdal, Carsten Nørgaard //

Tærte med karamel, chokolade og friske hindbær

Antal: 4 stk

 

Karamelfyld

1 dåse kondenseret mælk – Halvdelen skal bruges som fyld
Mørdej

150 g. mel

75 g. smør

50 g. flormelis

25 g. kakao pulver

1 lille æg
Karamel ganash

Resten af karamellen fra den kondenserede mælk – cirka halvdelen

100 g. chokolade

1 dl. Fløde

½ tsk. Havsalt

50 g. sukker

1 tsk. Glukose sirup

100 g. stuetempereret smør
Chokoladetop

100 g. mørk chokolade

50 g. smør

 

Bær fyld og pynt

100 g. isomalt

100 g. friske hindbær

 

Karamelfyld

Kog den kondenseret mælk i en gryde med vand i 3 timer, og lad det herefter køle.

Mørdej

Ælt alle ingredienser til en ensformig masse. Pak det ind i vita wrap eller kom det i en frysepose og kom det i køleskabet i ca. 30 minutter.

Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Rul dejen ud på et meldrysset bord, og udstik de ønskede former og blindbag alle tærterne, så siderne forbliver pæne og ikke falder ned under bagningen. Bag i 10-12 minutter, og lad dem køle.

Karamel ganash

Hak chokoladen og kom i en skål. Hæld karamellen i en gryde, og tilsæt fløde og salt og lad det stå ved lav varme indtil karamellen er opløst og tag det af varmen.

Tilsæt den varme flødekaramel til chokoladen, og lad det smelte sammen. Lad det køle. Pisk smørret luftigt og vend det sammen med den afkølet karamelmassen. Kom det i en sprøjtepose med en rund tyl og lad den ligge ved stuetemperatur til den skal bruges.

Chokoladetop

Smelt chokolade og smør til en ensartet masse og lad det køle en smule.

Hindbær pynt

Smelt isomalt og dyb hindbærrets top i isomalten og lad isomalten løbe af bærret. Hold det indtil det størkner. Lav 4 stk. i alt.

Samling af kagen

Kom friske hindbær i bunden af tærterne og hæld karamel udover. Hæld chokoladetoppen på og stil dem på køl. Tag karamellen ganashen og lav små dutter hele vejen langs kanten. Sæt til sidst det isomalt dækket hindbær på toppen af hver tærte.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.