Sukkerreduceret tærte med chokolade
Antal: 10-12 personer
Form 20-22 cm
Tærtebund
200 g dadler
100 g hakkede mandler
1.5 dl havregryn (glutenfri)
2 æg
100 g mandelmel
4 spsk kakao
50 g stuetempereret smør
Ganache
150 g mælkechokolade
½ dl fløde
½ dl skyr
Chokolade frosting
2 dl fløde
200 g mørk chokolade
Tærtebund
Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn. Blend dadler, mandler, havregryn, æg, mandelmel, kakao og smør sammen. Mas massen ned i din tærteform. Bag den i 15-20 minutter. Lad dejen køle i formen og tag den herefter ud.
Ganache
Smelt chokoladen i en mikroovn. Varm fløden op til lige under kogepunktet og hæld den over chokoladen og rør det sammen. Tilsæt herefter skyr og rør massen sammen.
Hæld den over din tærtebund og kom den på køl.
Chokoladefrosting
Varm fløden op til lige under kogepunktet og hæld den over chokoladen af tre omgangen indtil den er smeltet sammen. Kom den i en frysepose og lade den køle helt af.
Pisk den kort op kom den i en sprøjtepose med den ønskede tyl.
4 Comments
Pernille
2. november 2017 at 15:31Hvad for en tyl har du brugt til toppen?
Liv Martine
3. november 2017 at 14:02En dråbeformet tyl 🙂
Malene
3. november 2017 at 8:40Hej Liv
Jeg er helt ny i bagegamet – hvor længe skal frostingen være på køl? 🙂
Liv Martine
3. november 2017 at 14:02Indtil den er helt gennemkold. 30 minutter i fryseren eller 2 timer i køleskab 🙂