Sukkerreduceret tærte med chokolade - Liv Martine

Sukkerreduceret tærte med chokolade

Sukkerreduceret tærte med chokolade

Antal: 10-12 personer

Form 20-22 cm

 

Tærtebund

200 g dadler

100 g hakkede mandler

1.5 dl havregryn (glutenfri)

2 æg

100 g mandelmel

4 spsk kakao

50 g stuetempereret smør

 

Ganache

150 g mælkechokolade

½ dl fløde

½ dl skyr

 

Chokolade frosting

2 dl fløde

200 g mørk chokolade

 

Tærtebund

Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn. Blend dadler, mandler, havregryn, æg, mandelmel, kakao og smør sammen. Mas massen ned i din tærteform. Bag den i 15-20 minutter. Lad dejen køle i formen og tag den herefter ud.

 

Ganache

Smelt chokoladen i en mikroovn. Varm fløden op til lige under kogepunktet og hæld den over chokoladen og rør det sammen. Tilsæt herefter skyr og rør massen sammen.

Hæld den over din tærtebund og kom den på køl.

 

Chokoladefrosting

Varm fløden op til lige under kogepunktet og hæld den over chokoladen af tre omgangen indtil den er smeltet sammen. Kom den i en frysepose og lade den køle helt af.

Pisk den kort op kom den i en sprøjtepose med den ønskede tyl.

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply
    Pernille
    2. november 2017 at 15:31

    Hvad for en tyl har du brugt til toppen?

    • Reply
      Liv Martine
      3. november 2017 at 14:02

      En dråbeformet tyl 🙂

  • Reply
    Malene
    3. november 2017 at 8:40

    Hej Liv

    Jeg er helt ny i bagegamet – hvor længe skal frostingen være på køl? 🙂

    • Reply
      Liv Martine
      3. november 2017 at 14:02

      Indtil den er helt gennemkold. 30 minutter i fryseren eller 2 timer i køleskab 🙂

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.