Lavet i samarbejde med verdens sødeste Julle, se hendes smukke blog lige HER!
Sukkerreduceret hindbærsnitter
Marmelade:
- 100 g frosne hindbær
- 2 spsk. citronsaft
- 1 spsk. honning
- 1/2 dl vand
- 1/3 dl chiafrø
- Kom hindbær, citronsaft, honning og vand i en gryde og lad det koge op bare lige et par minutter, ind til de frosne hindbær er tøet op og honningen er smeltet
- Hæld indholdet over i en skål eller bøtte og tilsæt chiafrøene, rør rundt og stil det på køl
Bund (og top):
- 200 g mandler
- 100 g polenta (majsgryn)
- 3 spsk. kokosolie
- 2 spsk. honning
- 1 spsk. vaniljesukker (eller 1/2 tsk vaniljepulver)
- 1/3 tsk. salt
- 1 æg
- Start med at komme mandler og polenta i en minihakker eller foodprocessor og blend til det har konsistens som mel
- Tilsæt så resterende ingredienser og blend igen
- Pres dejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir, så den danner en stor firkant (ca 1/2 cm høj)
- Bag den i ovnen ved 175 grader (vi brugte varmluft) i 15-18 minutter
Glassur:
- 50 g kokosolie
- 1 stor spsk. honning
- Kom kokosolie og honning i en skål og rør rundt
Samle, samle, samle
- Når bunden er taget ud af ovnen og har kølet en smule af, skæres den ud i de her barer. Der skal gerne være et lige antal, så du kan bruge én til bund og én til top.
- Tag hindbærmarmeladen ud af køleskabet og rør lidt rundt i den. På halvdelen af bundene smører du et godt lag på.
- Tag en top og læg den fint oven på.
- Nu skal glassuren bare på
- Du kan evt. pynte med lidt frysetørret hindbær, hakkede mandler og de små fine spiselige blomster her, som hedder rød skovsyre
No Comments