Pærer roulade

// Sponsoreret af Dr. Oetker //

Pærer roualade

Tørret pære

2 pærer

 

Hvid chokoladecreme med lime

½ l piskefløde

150 g hvid chokolade

3 blade Dr. Oetker Husblas

Revet skal fra 3 ubehandlede lime

Pærekompot

4 pærer (mellemstore)

75 g smør

2 spsk sukker

1 spsk Dr. Oetker Madagascar Bourbon Vaniljesukker

Saft og revet skal fra 1 ubehandlet lime

 

Rouladedej

1 pose Dr. Oetker Lækre Lagkagebunde, bagemix

½ dl vand

3 æg str. M/L

Revet skal fra 1 ubehandlet lime

 

Tørret pære

Tænd ovnen på 100° C traditionel varme.

Skær pærerne i helt tynde skiver og tør dem i ovnen i 1-1 ½ time. De tørrede pærer skal bruges som pynt på rouladen.

 

Hvid chokoladecreme med lime

Læg husblas i blød i koldt vand. Hak den hvide chokolade og kom den i en mindre skål. Varm piskefløden op i en gryde til lige under kogepunktet. Kom husblassen i den varme fløde og smelt blandingen sammen.

Hæld 1/3 af fløden over chokoladen og rør til den er smeltet. Tilsæt endnu 1/3 og rør til fløden er absorberet. Rør den sidste 1/3 i blandingen. Rør fintrevet limeskal i cremen, dæk den til med husholdningsfilm og sæt den straks i køleskabet. Filmen skal røre cremen, så der ikke dannes kondens.

 

Pærekompot

Skræl pærerne og skær dem i små tern. Smelt smørret i en gryde og tilsæt pærerne. Kog pærerne møre og blend dem med en stavblender. Tilsæt sukker, vaniljesukker, limeskal- og saft, og sæt pærekompotten på køl.

 

Rouladedej

Tænd ovnen på 180° C varmluft. Bland posens indhold med vand, æg og fintrevet limeskal. Pisk først ved lav hastighed i 1 minut og herefter i 4 minutter ved høj hastighed. Fordel dejen på en bageplade beklædt med bagepapir til ca. 1 cm fra kanten hele vejen rundt.

Bag bunden i 7-10 minutter til overfladen er let gylden.

 

Rul rouladen

Når bunden er bagt, skal fyldet klargøres, og et stykke bagepapir drysses med sukker. Rouladen skal rulles stramt, mens den stadig er lun. Pisk chokoladecremen kort. Den skal være helt kold og må kun piskes kort, da den ellers skiller. Kom en smule af chokoladecremen i en sprøjtepose med tylle til pynt. Vend bunden ud på det sukkerdryssede bagepapir og fjern bagepapiret, den er bagt på. Smør først pærekompotten og derefter et lag hvid chokoladecreme på bunden. Rul rouladen.

Læg rouladen på et serveringsfad. Pynt med 10-15 små rosetter af chokoladecreme, som sættes tæt. Placér et stykke tørret pære mellem hver roset og servér.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.