Lagkage med marcipan og chokolade

// Lavet i samarbejde med MAD&bolig – Foto: Skovdal, Carsten Nørgaard //

Lagkage med marcipan og chokolade

10-12 stk.

Springform 18 cm Ø

 

Chokoladebunde

3 æg

225 g. sukker

1 dl. sødmælk

45 g. smør

100 g. mørk chokolade

190 g. mel

2 tsk. bagepulver

 

Marcipan creme med hvidchokolade

3 blade husblas

2.5 dl. fløde

75 g. hvid chokolade

75 g. marcipan

 

Chokoladebånd

200 g. mørk chokolade

 

Chokoladerede

100 g. mørk chokolade

 

Pynt

Anton Berg Marcipan æg

 

Chokoladebunde

Tænd ovnen på 160 grader almindelig ovn

Pisk æg og sukker sammen indtil det har en hvid og luftig konsistens, 5-10 minutter.

Bland herefter de resterende tørre ingredienser i en skål, sigt det ned i massen og vend forsigtigt.

Varm smør, mælk og chokolade op og rør det forsigtigt ned i dejen og hæld det ned i en springform med bagepapir i bunden.

Bag den i cirka 45-50 minutter. Lad den herefter køle af i springformen.

 

Marcipan creme med hvidchokolade

Læg husblas i blød i koldt vand. Hak den hvide chokolade og kom den i en skål. Riv marcipanen på et råkostjern og kom den i en gryde sammen med fløden. Varm piskefløden op til lige under kogepunktet, kom husblassen i den varme fløde og smelt blandingen sammen.

Hæld 1/3 af fløden over chokoladen og rør til den er smeltet. Tilsæt herefter den sidste del af fløden og dæk den til med husholdningsfilm og sæt den straks i køleskabet. Filmen skal røre cremen, så der ikke dannes kondens.

 

Samling af kagen

Skær kagen fri for springformen og del den i to lige store dele. Skær eventuelt toppen af kagen hvis den ikke er helt plan. Kom kageplast rundt kanten i springformen og kom den første bund i.

Pisk marcipan cremen op så den bliver fast, pas på den ikke skiller.

Smør halvdelen af cremen på den første bund, kom herefter nummer to bund oven på cremen og giv bunden et let tryk. Kom den sidste halvdel creme på og smør det jævnt ud. Stil den på køl, mens pynten forberedes.

 

Chokoladebånd & chokoladeredde

For at lave chokoladebåndet skal der bruges kageplast. Start med at måle kageplast af så længden passer med omkredsen af kagen. Derefter skal chokoladen tempereres.

Tag 1/3 af chokoladen, hak den fint og hæld det i en skål. Det er vigtigt at skålen ikke er varmere end stuetemperatur. Hak den sidste 2/3 af chokoladen og smelt den over vandbad. Hæld en smule af den smeltede chokolade over den hakkede chokolade og rør rundt. Gentag processen indtil alt den hakkede chokoladen er smeltet i den separate skål. Hvis alt chokoladen ikke smelter kan lidt af chokoladen kommes tilbage over vandbad, hvorefter den opvarmede chokolade hældes tilbage i den resterende chokolade. Rør igen indtil det hele er smeltet. Det er vigtigt, at al chokoladen ikke smelter over vandbad, da chokoladen ellers bliver for varm. Hvis chokoladen når for høj en temperatur (over 34° C) bliver den nemlig ikke blank og flot når den stivner. Brug et termometer til at holde øje med temperaturen. Den optimale arbejdstemperatur er 32° C

Når chokoladen er tempereret hældes den ud på kageplasten. Sørg for at den bliver jævnt fordelt over hele kageplasten. Derefter skal kageplasten rundt om kagen. Giv det et let tryk så kageplasten sidder godt fast. Stil kagen i fryseren i 2-3 min. eller på køl så chokoladen sætter sig. Tag derefter kagen ud af fryseren og træk forsigtigt kageplasten af.

 

Den resterende chokolade kommes i en sprøjtepose med en lille rund tyl og der sprøjtes på en kold plade eller et koldt køkken bord striber af chokolade. Lad den sætte sig, og tag en spartel og skrap chokoladen af. Herved fås tynde chokoladeflager der kan placeres som en redde på toppen af kagen.

 

Pynt

Placer Anton Berg marcipan æg i reden på kagen og så er der serveres J

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.