// Lavet i samarbejde med MAD&bolig – Foto: Skovdal, Carsten Nørgaard //
Lagkage med citron og hvid chokolade
Antal 12-15 personer
Lagkagebunde med citron:
6 æg
450 g sukker
2 vaniljestænger
375 g mel
3 tsk. bagepulver
1 tsk. salt
2 usprøjtede citroner
90 g smør
2 dl sødmælk
Hvid chokoladecreme
4 blade husblas
7 dl fløde
300 g hvid chokolade
3 usprøjtede citroner
Pynt:
Friske, spiselige blomster til pynt
Lagkagebunde med citron
Tænd ovnen på 160°. Pisk æg, sukker og vanilje sammen, indtil det har en hvid og luftig konsistens, ca. 5-10 minutter. Bland herefter mel, bagepulver og salt i en skål, sigt det ned i massen, vend forsigtigt rundt, og riv citronskallen i. Varm smørret og mælken op til lillefingertemperatur, rør det forsigtigt i dejen, og hæld det i din springform (24 cm). Brug ikke fedtstof på kanterne af springformen, da kagen på den måde får skarpere kanter. Bag den i cirka 75-95 minutter alt efter ovnen.
Hvid chokoladecreme
Læg husblassen i koldt vand. Varm fløden op til lige under kogepunktet. Hak chokoladen, og smelt den langsomt, mens fløden hældes over ad tre omgange. Smelt herefter husblassen i massen, og riv citronskallen i. Hæld den herefter i en frysepose, og læg den i fryseren i 30 minutter.
Samling af kagen: Skær kagen fri af springformen, og skær den på tværs til tre lige store bunde. Pisk den hvide chokoladecreme op, og hæld den i en sprøjtepose. Det er meget vigtigt, at cremen er helt gennemkold, og man sørger for ikke at piske for længe, da cremen ellers vil skille. Sæt første bund på serveringsfadet, og smør halvdelen af cremen på, læg herefter nummer to bund på, og smør resten af cremen på. Læg til sidst den øverste bund på, og skrab kanterne op, så de står skarpe. Pynt med blomster på toppen af kagen, og servér.
No Comments