Lagkage med citron og hvidchokolade

// Lavet i samarbejde med MAD&bolig – Foto: Skovdal, Carsten Nørgaard //

Lagkage med citron og hvid chokolade

Antal 12-15 personer

Lagkagebunde med citron:

6 æg

450 g sukker

2 vaniljestænger

375 g mel

3 tsk. bagepulver

1 tsk. salt

2 usprøjtede citroner

90 g smør

2 dl sødmælk

 

Hvid chokoladecreme

4 blade husblas

7 dl fløde

300 g hvid chokolade

3 usprøjtede citroner

 

Pynt:

Friske, spiselige blomster til pynt

 

Lagkagebunde med citron

Tænd ovnen på 160°. Pisk æg, sukker og vanilje sammen, indtil det har en hvid og luftig konsistens, ca. 5-10 minutter. Bland herefter mel, bagepulver og salt i en skål, sigt det ned i massen, vend forsigtigt rundt, og riv citronskallen i. Varm smørret og mælken op til lillefingertemperatur, rør det forsigtigt i dejen, og hæld det i din springform (24 cm). Brug ikke fedtstof på kanterne af springformen, da kagen på den måde får skarpere kanter. Bag den i cirka 75-95 minutter alt efter ovnen.

 

Hvid chokoladecreme

Læg husblassen i koldt vand. Varm fløden op til lige under kogepunktet. Hak chokoladen, og smelt den langsomt, mens fløden hældes over ad tre omgange. Smelt herefter husblassen i massen, og riv citronskallen i. Hæld den herefter i en frysepose, og læg den i fryseren i 30 minutter.

Samling af kagen: Skær kagen fri af springformen, og skær den på tværs til tre lige store bunde. Pisk den hvide chokoladecreme op, og hæld den i en sprøjtepose. Det er meget vigtigt, at cremen er helt gennemkold, og man sørger for ikke at piske for længe, da cremen ellers vil skille. Sæt første bund på serveringsfadet, og smør halvdelen af cremen på, læg herefter nummer to bund på, og smør resten af cremen på. Læg til sidst den øverste bund på, og skrab kanterne op, så de står skarpe. Pynt med blomster på toppen af kagen, og servér.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.