Lækre jordbær småkager

// Sponsoreret af Dr. Oetker //

Lækre jordbær småkager

Strawberry-curd

1 blad Dr. Oetker Husblas

150 g jordbær , friske eller frosne

Revet skal og saft fra 1 ubehandlet citron

2 æg str. M/L

70 g sukker

50 g smør , stuetempereret

 

Småkagedej

300 g hvedemel

100 g flormelis

Revet skal fra 1 ubehandlet citron

150 g smør , stuetempereret

1 æg str. M/L

1 tsk. Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt

 

Pynt

Dr. Oetker Dekorationsfondant eller flormelis

 

Strawberry-curd

Læg husblassen i blød i koldt vand så bladet er helt dækket. Kog jordbær og citronskal og -saft op i en gryde. Sigt massen så kun saften er tilbage. Der skal være væske til ca. 1 dl.

Pisk æg og sukker sammen til en lys og luftig masse. Vend jordbærsaften i æggemassen med en dejskraber. Kog det langsomt op under konstant omrøring indtil det rammer ca. 65° C. Tag gryden af varmen. Klem vandet ud af husblassen og rør det i den varme masse indtil husblassen er opløst. Rør til sidst smørret ud i cremen indtil det er smeltet.

Læg plastikfolie på din creme så folien rammer cremen. På den måde dannes der ikke kondens. Stil cremen i fryseren i ca. 30 min. indtil den har en cremet konsistens. Husk at røre i den jævnligt og hold øje med at konsistens ikke bliver for fast.

 

Småkagedej

Bland hvedemel, flormelis og citronskal sammen i en skål og smuldr smørret heri til konsistensen er som rasp. Saml dejen hurtigt med ægget og ekstrakten. Tilsæt evt. vand, hvis mørdejen er for tør. Pak mørdejen ind i husholdningsfilm og lad den hvile i køleskabet i 30-45 minutter.

Tænd ovnen på 200° C varmluft.

Rul dejen ud på et meldrysset bord til en tykkelse på ca. 2 mm. Udstik samme antal bunde og toppe med den store udstikker (ca. 25 stk. af hver alt afhængigt af størrelsen på din udstikker). De 25 toppe skal udstikkes i midten med den lille udstikker så der dannes et hul. Bag bunde og toppe i 5-7 minutter i ovnen, og lad dem herefter køle helt af på en bagerist.

 

Pynt og samling af småkagerne

Fordel strawberry-curd på dine 25 småkagebunde enten med en smørekniv eller ved at sprøjte det ud med en sprøjtepose. Læg toppene ovenpå. Hvis du gerne vil give dine toppe et drys med flormelis, så sigt det på inden du samler småkagerne. På den måde kommer der ikke flormelis på strawberry-curd’en, som kan ses gennem det lille hul i toppene. Du kan også vælge at rulle fondant ud og udstikke fondantovertræk på samme måde som ved småkagetoppene. Rigtig god appetit 🙂

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.