// Sponsoreret af Dr. Oetker //
Lagkagebunde
1 pose Dr. Oetker Lækre Lagkagebunde, bagemix
3 æg str. M/L
1 dl vand
1 pose Dr. Oetker Revet Citronskal
1 spsk Dr. Oetker Rød Konditorfarve
Jordbær-rabarbercreme
3 blade Dr. Oetker Økologisk Husblas
100 g jordbær (friske eller frosne)
100 g rabarber (friske eller frosne)
1 tsk Dr. Oetker Naturlig Citronekstrakt
200 g mascarpone
50 g flormelis
1 tsk Dr. Oetker Vanilla Paste
2 dl fløde
Marmorerede chokoladehjerter
1 pakke Dr. Oetker Choco Cover, white eller 100 g hvid kogechokolade
½ tsk Dr. Oetker Rød Konditorfarve
Drip effect
1 pakke Dr. Oetker Choco Cover, white eller 100 g hvid kogechokolade
Lagkagebunde
Tænd ovnen på 180º C varmluft. Beklæd bundene af 3 springforme, Ø 18 cm, med bagepapir. Hæld bagemix, æg, vand, citronskal og rød konditorfarve i en stor skål. Pisk dejen igennem ved høj hastighed i 4 minutter. Fordel dejen jævnt i hver springform og bag bundene i ovnen i ca. 15 minutter. Lad bundene køle af i formene.
Jordbær-rabarbercreme
Læg husblas i blød i koldt vand. Skyl og skær jordbær og rabarber i tern medmindre du bruger frosne bær. Kog jordbær, rabarber og citronekstrakt op indtil bærrene er kogt møre, det tager ca. 10 min. Blend massen til en puré. Klem husblassen for vand og smelt den i bærpuréen. Sæt puréen på køl i 30 minutter. Rør mascarpone, flormelis og vaniljepasta sammen. Pisk fløden til en fast flødeskum. Vend bærpuréen i mascarponen og vend til sidst flødeskum i bærblandingen.
Samling af kagen
Tag lagkagebundene ud af formene og læg den første bund på serveringsfadet. Smør ca. 1/4 creme på bunden og læg den anden bund på. Sådan fortsætter du indtil den sidste bund er på toppen. Smør kagen op med creme. Hvis du ønsker en såkaldt naked cake skal du smøre et tyndt lag creme på kagen så man stadig kan se bundene. Husk at gemme noget creme til pynt, som du kommer i en sprøjtepose med en stjernetyl. Sæt kagen på køl sammen med sprøjteposen mens du forbereder de marmorerede chokoladehjerter.
Marmorerede chokoladehjerter
Varm Choco Cover op i mikroovnen eller over vandbad. Hæld chokoladen ud på et stykke bagepapir og fordel det i et jævnt lag, der ikke må være for tykt. Dryp dråber af den røde konditorfarve ned på den hvide chokolade og lav et fint mønster i chokoladen med en tandstik eller lign. Sæt chokoladen på frys indtil den er størknet helt. Udstik herefter hjerter i chokoladen.
Drip effect
Varm Choco cover op i mikroovn eller over vandbad. Klip hul i posen og fordel forsigtigt den flydende chokolade i kanten på toppen af kagen så den stille og roligt glider ned af kagens sider. Sådan får du drip effekten.
Sprøjt toppe af den resterende creme og fordel chokoladehjerterne i cremen. Så er kagen klar til at blive serveret til verdens bedste mor.
No Comments