Jordbær-rarbarber lagkage

// Sponsoreret af Dr. Oetker //

Lagkagebunde

1 pose Dr. Oetker Lækre Lagkagebunde, bagemix

3 æg str. M/L

1 dl vand

1 pose Dr. Oetker Revet Citronskal

1 spsk Dr. Oetker Rød Konditorfarve

 

Jordbær-rabarbercreme

3 blade Dr. Oetker Økologisk Husblas

100 g jordbær (friske eller frosne)

100 g rabarber (friske eller frosne)

1 tsk Dr. Oetker Naturlig Citronekstrakt

200 g mascarpone

50 g flormelis

1 tsk Dr. Oetker Vanilla Paste

2 dl fløde

 

Marmorerede chokoladehjerter

1 pakke Dr. Oetker Choco Cover, white eller 100 g hvid kogechokolade

½ tsk Dr. Oetker Rød Konditorfarve

 

Drip effect

1 pakke Dr. Oetker Choco Cover, white eller 100 g hvid kogechokolade

 

Lagkagebunde

Tænd ovnen på 180º C varmluft. Beklæd bundene af 3 springforme, Ø 18 cm, med bagepapir. Hæld bagemix, æg, vand, citronskal og rød konditorfarve i en stor skål. Pisk dejen igennem ved høj hastighed i 4 minutter. Fordel dejen jævnt i hver springform og bag bundene i ovnen i ca. 15 minutter. Lad bundene køle af i formene.

Jordbær-rabarbercreme

Læg husblas i blød i koldt vand. Skyl og skær jordbær og rabarber i tern medmindre du bruger frosne bær. Kog jordbær, rabarber og citronekstrakt op indtil bærrene er kogt møre, det tager ca. 10 min. Blend massen til en puré. Klem husblassen for vand og smelt den i bærpuréen. Sæt puréen på køl i 30 minutter. Rør mascarpone, flormelis og vaniljepasta sammen. Pisk fløden til en fast flødeskum. Vend bærpuréen i mascarponen og vend til sidst flødeskum i bærblandingen.

Samling af kagen

Tag lagkagebundene ud af formene og læg den første bund på serveringsfadet. Smør ca. 1/4 creme på bunden og læg den anden bund på. Sådan fortsætter du indtil den sidste bund er på toppen. Smør kagen op med creme. Hvis du ønsker en såkaldt naked cake skal du smøre et tyndt lag creme på kagen så man stadig kan se bundene. Husk at gemme noget creme til pynt, som du kommer i en sprøjtepose med en stjernetyl. Sæt kagen på køl sammen med sprøjteposen mens du forbereder de marmorerede chokoladehjerter.

Marmorerede chokoladehjerter

Varm Choco Cover op i mikroovnen eller over vandbad. Hæld chokoladen ud på et stykke bagepapir og fordel det i et jævnt lag, der ikke må være for tykt. Dryp dråber af den røde konditorfarve ned på den hvide chokolade og lav et fint mønster i chokoladen med en tandstik eller lign. Sæt chokoladen på frys indtil den er størknet helt. Udstik herefter hjerter i chokoladen.

Drip effect

Varm Choco cover op i mikroovn eller over vandbad. Klip hul i posen og fordel forsigtigt den flydende chokolade i kanten på toppen af kagen så den stille og roligt glider ned af kagens sider. Sådan får du drip effekten.

Sprøjt toppe af den resterende creme og fordel chokoladehjerterne i cremen. Så er kagen klar til at blive serveret til verdens bedste mor.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.