Honningkagehus

// Sponsoreret af Dr. Oetker //

Honningkagehus

Honningkagedej

300 g honning

225 g brun farin

225 g smør

1 tsk Dr. Oetker Natron

1 brev Dr. Oetker Brunt Bagepulver

2 æg str. M/L

775 g hvedemel

2 tsk Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt

1 brev Dr. Oetker Revet Appelsinskal (6 g)

 

Pynt

2 blade Dr. Oetker Husblas

Dr. Oetker Soft Sølvperler

Dr. Oetker Pynteglasur, hvid, rød og grøn

 

Samling

Dr. Oetker Bagelim

 

Honningkagedej

Varm honning, brun farin og smør op i en gryde. Tilsæt natron og brunt bagepulver. Massen bobler op. Sæt på køl i ca. 15 minutter. Bland herefter æg, mel, vaniljeekstrakt og appelsinskal i massen og ælt dejen sammen. Læg dejen på køl i en frysepose i 30 minutter.

 

Udrulning

Tænd ovnen på 180 grader traditionel varme. Print skabelon på honningkagehus.dk og find urtekniv og kagerulle frem. Rul dejen ud i ½ cm tykkelse og skær dejen ud efter skabelonen. Læg delene på en plade med bagepapir og bag midt i ovnen i ca. 10-12 min.

Samling og pynt

Start med at lave ruder i vinduerne ved at sætte blade af husblas fast med bagelim på bagsiden af husets sider. Pynt derefter husets dør, sider, forside, bagside og tag med glasur. Lad den tørre inden huset samles. Huset kan pyntes lige præcis som du har lyst til, men husk at sætte evt. krymmel og kugler på mens glasuren stadig er våd. Saml huset ved hjælp af bagelim. Begynd fx med for- og bagside og smør lim på kanterne og saml huset med siderne. Sæt taget på til sidst ved at komme bagelim på for- og bagsidens skrå sider. Når huset er samlet, kan du evt. sætte et elektrisk fyrfadslys ind i det og bruge det som pynt i julen, eller du kan spise det med det samme.

Tip

Brug resterne af honningkagedejen til at udstikke kagemænd og andre figurer.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.