// Sponsoreret af Dr. Oetker //
Honningkagehus
Honningkagedej
300 g honning
225 g brun farin
225 g smør
1 tsk Dr. Oetker Natron
1 brev Dr. Oetker Brunt Bagepulver
2 æg str. M/L
775 g hvedemel
2 tsk Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt
1 brev Dr. Oetker Revet Appelsinskal (6 g)
Pynt
2 blade Dr. Oetker Husblas
Dr. Oetker Soft Sølvperler
Dr. Oetker Pynteglasur, hvid, rød og grøn
Samling
Dr. Oetker Bagelim
Honningkagedej
Varm honning, brun farin og smør op i en gryde. Tilsæt natron og brunt bagepulver. Massen bobler op. Sæt på køl i ca. 15 minutter. Bland herefter æg, mel, vaniljeekstrakt og appelsinskal i massen og ælt dejen sammen. Læg dejen på køl i en frysepose i 30 minutter.
Udrulning
Tænd ovnen på 180 grader traditionel varme. Print skabelon på honningkagehus.dk og find urtekniv og kagerulle frem. Rul dejen ud i ½ cm tykkelse og skær dejen ud efter skabelonen. Læg delene på en plade med bagepapir og bag midt i ovnen i ca. 10-12 min.
Samling og pynt
Start med at lave ruder i vinduerne ved at sætte blade af husblas fast med bagelim på bagsiden af husets sider. Pynt derefter husets dør, sider, forside, bagside og tag med glasur. Lad den tørre inden huset samles. Huset kan pyntes lige præcis som du har lyst til, men husk at sætte evt. krymmel og kugler på mens glasuren stadig er våd. Saml huset ved hjælp af bagelim. Begynd fx med for- og bagside og smør lim på kanterne og saml huset med siderne. Sæt taget på til sidst ved at komme bagelim på for- og bagsidens skrå sider. Når huset er samlet, kan du evt. sætte et elektrisk fyrfadslys ind i det og bruge det som pynt i julen, eller du kan spise det med det samme.
Tip
Brug resterne af honningkagedejen til at udstikke kagemænd og andre figurer.
No Comments