Glutenfri; Fylde chokolade med saltkaramel

// Lavet i samarbejde med MAD&venner – Foto: Skovdal, Carsten Nørgaard //

Fyldte chokolader med røget Læsø salt

Glutenfri 

Fyld

1 dåse kondeseret mælk

2 tsk. røget Læsø salt

 

Chokolade

300 g. god mørk chokolade

 

Fyld

Kog den kondenseret mælk i 3 timer og stil den på køl. Tilsæt herefter røget salt i og rør sammen. Kom det i en sprøjtepose.

Chokolade

Tag chokoladen og temperer den. Jeg bruger personligt mikroovnen, da det går hurtigst. Varm forsigtigt chokoladen. Start med 30 sekunder, og rør efter hver gang. Begynd derefter med 10 sekunder. Den må ikke overstige 34 grader. Fyld de ønskede chokoladeforme og lad chokoladen sætte sig. Sæt den evt. på køl kort så chokoladen får et chok og sætter sig hurtigere. Fyld herefter saltkaramellen i og luk igen med din chokolade. Hvis din tempereret chokolade er blevet for kold varm den igen i mikroovnen, og husk at den fortsat ikke må overstige 34 grader. Når den er lukket lad den køle og bank herefter de fyldte chokolader ud af formen. Hvis de er tempereret korrekt vil de ligeså fint falde ud og er klar til at sætte tænderne i J

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.