Citron cheesecake

// Sponsoreret af Dr. Oetker //

Citron cheesecake

Redskaber

Springform; Ø 26 cm

 

Kiksebund

200 g smør

400 g kammerjunkere

Lemon-curd

1 Dr. Oetker Muffin Center, Fresh Lemon Surprise

2 blade Dr. Oetker Økologisk Husblas

 

Cream-cheese med citron

5 blade Dr. Oetker Økologisk Husblas

400 g flødeost

150 g flormelis

1 tsk Dr. Oetker Vanilla Paste

Revet skal og saft fra 2 ubehandlede citroner

4 dl fløde

 

Citron-gelé

2 blade Dr. Oetker Økologisk Husblas

Saft fra 4 citroner

1 dl vand

1 spsk Dr. Oetker Gul Konditorfarve

150 g flormelis

 

Pynt

Dr. Oetker Violet Kagepynt

 

Kiksebund

Smelt smørret i en gryde. Knus dine kammerjunkere og rør dem sammen med smørret i gryden. Beklæd springform eller kagering med kageplast og fordel kiksemassen i et jævnt lag. Mas lidt af kiksene op af kanterne med en ske så kanten af kiksebunden bliver ujævn og får et rustikt udtryk.

 

Lemon-curd

Læg husblas i blød i koldt vand. Sprøjt Muffincenter ned i en gryde og varm det op ved middelvarme. Når massen er lun klemmer du husblassen for vand og rører den i citronmassen til den er helt opløst. Lad din lemoncurd køle let af. Fordel den over kiksebunden og stil den på frys i 30 min. mens du forbereder din cream-cheese.

 

Cream-cheese med citron

Læg husblas i blød i koldt vand. Rør flødeost sammen med flormelis, vaniljepasta og revet skal fra to citroner. Hæld saften fra de 2 citroner i en gryde og det varm op. Klem husblassen for vand og rør det ud i den varme citronsaft. Lad citronsaften køle let af ved stuetemperatur.

Pisk fløden til en let flødeskum. Det er vigtigt at den kun danner små, bløde toppe og ikke bliver pisket for stiv. Rør citronsaft-husblas-massen sammen med flødeosteblandingen og vend til sidst den let piskede flødeskum i. Fordel massen oven på den satte lemon curd. Husk at smørre toppen ud med en spartel. Jo mere jævn du får cream-cheese-laget desto mere jævn og glat et lag gelé får du. Sæt kagen på frys i 30 minutter.

 

Citron-gelé

Læg husblas i blød i koldt vand. Bland citronsaft, vand og gul konditorfarve i en gryde og lad det koge op. Tilsæt flormelis når massen koger. Klem husblas for vand og rør den ud i citronmassen. Lad massen køle ned til ca. 35° C. Hvis citron-geléen er for varm når den hældes over cream-cheesen bliver gelé og cream-cheese blandet sammen og geléen bliver “grumset”.

Hæld geléen nænsomt over kagen ved at lade den glide ned af en teske, der vender med buen opad. På den måde undgår du luftbobler i geléen. Sæt kagen på frys i 30 min.

 

Pynt

Fjern kageplasten ved at køre en tynd kniv rundt med kanten. Så opnås et skarpere snit. Drys Violet Kagepynt på toppen af geléen. Så er kagen klar til servering 🙂

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.