// Sponsoreret af Dr. Oetker //
Citron cheesecake
Redskaber
Springform; Ø 26 cm
Kiksebund
200 g smør
400 g kammerjunkere
Lemon-curd
1 Dr. Oetker Muffin Center, Fresh Lemon Surprise
2 blade Dr. Oetker Økologisk Husblas
Cream-cheese med citron
5 blade Dr. Oetker Økologisk Husblas
400 g flødeost
150 g flormelis
1 tsk Dr. Oetker Vanilla Paste
Revet skal og saft fra 2 ubehandlede citroner
4 dl fløde
Citron-gelé
2 blade Dr. Oetker Økologisk Husblas
Saft fra 4 citroner
1 dl vand
1 spsk Dr. Oetker Gul Konditorfarve
150 g flormelis
Pynt
Dr. Oetker Violet Kagepynt
Kiksebund
Smelt smørret i en gryde. Knus dine kammerjunkere og rør dem sammen med smørret i gryden. Beklæd springform eller kagering med kageplast og fordel kiksemassen i et jævnt lag. Mas lidt af kiksene op af kanterne med en ske så kanten af kiksebunden bliver ujævn og får et rustikt udtryk.
Lemon-curd
Læg husblas i blød i koldt vand. Sprøjt Muffincenter ned i en gryde og varm det op ved middelvarme. Når massen er lun klemmer du husblassen for vand og rører den i citronmassen til den er helt opløst. Lad din lemoncurd køle let af. Fordel den over kiksebunden og stil den på frys i 30 min. mens du forbereder din cream-cheese.
Cream-cheese med citron
Læg husblas i blød i koldt vand. Rør flødeost sammen med flormelis, vaniljepasta og revet skal fra to citroner. Hæld saften fra de 2 citroner i en gryde og det varm op. Klem husblassen for vand og rør det ud i den varme citronsaft. Lad citronsaften køle let af ved stuetemperatur.
Pisk fløden til en let flødeskum. Det er vigtigt at den kun danner små, bløde toppe og ikke bliver pisket for stiv. Rør citronsaft-husblas-massen sammen med flødeosteblandingen og vend til sidst den let piskede flødeskum i. Fordel massen oven på den satte lemon curd. Husk at smørre toppen ud med en spartel. Jo mere jævn du får cream-cheese-laget desto mere jævn og glat et lag gelé får du. Sæt kagen på frys i 30 minutter.
Citron-gelé
Læg husblas i blød i koldt vand. Bland citronsaft, vand og gul konditorfarve i en gryde og lad det koge op. Tilsæt flormelis når massen koger. Klem husblas for vand og rør den ud i citronmassen. Lad massen køle ned til ca. 35° C. Hvis citron-geléen er for varm når den hældes over cream-cheesen bliver gelé og cream-cheese blandet sammen og geléen bliver “grumset”.
Hæld geléen nænsomt over kagen ved at lade den glide ned af en teske, der vender med buen opad. På den måde undgår du luftbobler i geléen. Sæt kagen på frys i 30 min.
Pynt
Fjern kageplasten ved at køre en tynd kniv rundt med kanten. Så opnås et skarpere snit. Drys Violet Kagepynt på toppen af geléen. Så er kagen klar til servering 🙂
No Comments