// Lavet i samarbejde med MAD&venner – Foto: Skovdal, Carsten Nørgaard //
Chokoladekage med lime-havsalt karamel
12-14 stk.
Chokoladedej
100 g. smør
300 g. brun farin
2 æg
250 g. mel
60 g. kakaopulver
1 tsk. bagepulver
½ tsk. salt
200 g. mørk chokolade
16 lime karameller – se opskrift (eller 16 alm. flødekarameller)
Flormelis til at drysse med til sidst
Chokoladedej
Tænd ovnen på 200 grader traditionel varme. Smelt smør og brun farin sammen. Pisk efterfølgende æggene deri. Kom kakao, mel, bagepulver og salt i. Sigt det ned i massen og vend det sammen. Hak til sidst 150 g. af chokoladen og vend også det i.
Tag nogle runde forme i forskellige diameter (fra 3-7 cm i diameter) og smør kanterne med smør eller bagespray. Kom 1-2 skefulde dej i hver form, og tryk en karamel i hver. Drys den resterende chokolade på hver chokoladekage. Bag imellem 12-15 minutter.
Lad dem køle og sigt til slut sigt flormelis over dem.
No Comments