Champagnefromage og jordbær dessert

// Lavet i samarbejde med MAD&bolig – Foto: Skovdal, Carsten Nørgaard //

Champagneformage og jordbær dessert

Antal 6 personer

MARCIPANBUND

100 g marcipan

 

CHAMPAGNEFROMAGE

3 blade husblas

2 æg

50 g sukker

½ dl champagne

1 usprøjtet citron

½ dl fløde

 

JORDBÆRCURD

3 blade husblas

200 g jordbær

1 usprøjtet citron

100 g sukker

1 æg

60 g smør

 

HVIDT CHOKOLADELÅG

150 g hvid chokolade

 

JORDBÆR MED ISOMALT

100 g isomalt

12 jordbær

 

​UDSTYR

Kvadratiske kageforme

Kageplast

 

Sådan laver du dessertkage med champagnefromage:

 

MARCIPANBUND

Tænd ovnen på 180°. Rul marcipanen ud mellem to stykker bagepapir, og udstik dem med en af dine kvadratiske forme. Sæt dem på et stykke bagepapir, og bag dem i 8-10 minutter afhængig af ovnen. Lad dem køle, og læg dem herefter i hver sin form beklædt med kageplast.

 

CHAMPAGNEFROMAGE

Læg husblassen i blød i koldt vand i. Pisk herefter æg og sukker til en luftig og lys masse. Hæld champagne og citronsaft i en gryde, og varm det op. Vrid husblassen for vand, og smelt den i champagnecitronsaften. Riv citronskallen i, og vend den sammen med æggesnapsen. Pisk fløden, og vend den forsigtigt i æggeblandingen. Hæld den i formen, og stil den på frys.

 

JORDBÆRCURD

Læg husblassen i blød i koldt vand. Hæld jordbær, citronsaft, fintrevet citronskal og halvdelen af sukkeret i en gryde, og bring det i kog. Pisk resten af sukkeret og ægget sammen til en luftig æggesnaps. Hæld den varme jordbærlage op i æggemassen, og rør sammen. Hæld det tilbage i gryden, og varm det forsigtigt op under konstant piskning ved medium varme til det tykner, brug evt. et sukkertermometer, og tag det af varmen når det rammer 85°. Tilsæt husblassen sammen med smørret, og rør det ud i massen. Lad massen sætte sig let, og hæld den derefter i formen oven på champagnefromagen. Stil den på frys i 30 minutter.

 

HVIDT CHOKOLADELÅG

Hak chokoladen, smelt den enten i mikroovnen eller over et vandbad, hæld den over jordbærcurden, og stil den på frys i 10 minutter.

 

JORDBÆR MED ISOMALT

Smelt isomalten ved lav varme i en gryde. Når den er helt smeltet, lad den køle let. Dyp herefter jordbærrene ned i isomalten (pas godt på fingrene), og lad isomalten løbe af jordbærret, så der danner sig en spids. Hold bærret, indtil isomalten har sat sig. Der går max. 30 sekunder. Læg herefter to jordbær på hver kage, og servér.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.