Appelsincheesecake

// Lavet i samarbejde med MAD&bolig – Foto: Skovdal, Carsten Nørgaard //

Appelsincheesecake

Antal: 6 personer

 

 

Tørret appelsiner

2 appelsiner

 

Kiksebund

100 g. Digestive kiks

50 g. Smør

 

Creamcheese

3 blade husblas

200 g. flødeost

50 g. Flormelis

1 stk. vaniljestang

2 stk. usprøjtet appelsiner

3 dl. fløde

 

Appelsin gele

2 blade husblas

3 appelsiner

50 g. sukker

 

Tørret appelsiner

Tænd ovnen på 100 grader traditionel varme.

Skær appelsinerne i tynde skiver. Kom dem på en bageplade med bagepapir og lad dem tørre i ovnen i 3 timer.

 

Kiksebund

Smelt smørret ved lav varme. Knus digestive-kiks ved at komme dem i en frysepose og bank dem til smulder. Hæld de knuste kiks i en skål. Hæld smørret over og rør det hele godt sammen. Beklæd springformene med kageplast eller bagepapir i kanterne. Fordel kiksemassen i bunden af springformene og mas det ud til kanten. Sæt cheesecake-bunden på køl i ca. 10 min.

 

Creamcheese

Læg husblas i blød koldt vand. Skil vaniljekornen af ved at masse dem sammen med lidt af sukkeret. Pisk flødeost, appelsinskal, flormelis og vaniljesukker sammen. Pisk fløden let til den laver små toppe. Pas på at du ikke pisker for meget – den skal ikke piskes til flødeskum. Klem vandet ud af husblassen og smelt den i en gryde ved lav varme sammen med saften fra appelsinerne. Tag en smule af den piskede fløde og bland den i den smeltede husblas. Vend derefter husblassen i resten af den piskede fløde. Det skal vendes ret hurtigt i fløden for at undgå at husblassen trevler. Vend derefter fløden i flødeosten med en dejskraber. Hæld massen i en sprøjtepose og fordel cheesecake-cremen i springformene. Til sidst glatter du overfladen så geléen bliver jævn og glat. Stil dem i fryseren i ca. 30 min.

 

Appelsingele

Læg husblas i blød i koldt vand. Kog appelsinsaft og sukker op i en gryde. Tag det af varmen og sigt det. Klem vandet ud af husblassen. Tilsæt husblassen til den varme masse og rør rundt. Lad massen køle i 10-15 minutter. Tag en spiseske og hæld forsigtigt geleen ud over desserterne. På den måde rammer geléen forsigtigt cheesecake-cremen og danner ikke lufthuller. Stil dem i fryseren i ca. 20 min. Så er den klar til at blive serveret.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.