SUKKERREDUCERET CITRONTÆRTE - Liv Martine

SUKKERREDUCERET CITRONTÆRTE

Selvom jeg ligger hernede i varmen skal I ikke snydes for den ugentlige opskrift med sundere kager med mig og Julie.

Så denne dejlige torsdag får I opskriften på den lækreste citrontærte. Ej hvor kunne jeg virkelig godt få serveret sådan et stykke lige nu hernede i varmen. Den syrlige citron creme IS TO DIE FOR!!!

Se både opskrift og ikke mindst how-to video nedenfor 🙂

 

Sundere citrontærte med marengsblomster

Tærtebund:

  • 20 bløde dadler (dem man køber i papæsker i grønt-afdelingen)
  • 200 g mandler
  • 1/3 tsk. salt
  1. Fjern stenene fra dadlerne og mos dem med en gaffel
  2. Kom mandler i en minihakker eller foodprocessor og kør til det er mel
  3. Bland begge ting sammen og tilføj lidt salt
  4. Pres bunden ud i en tæreform og bag den ved 200 grader i ca. 5 minutter

Citroncreme:

  • 2 øko lime (både skal og saft)
  • 2 øko citroner (både skal og saft)
  • 4 spsk. honning
  • 2 æg
  • 2 æggeblommer
  • 60 g smør
  1. Kom skal og saft fra lime og citroner i en gryde sammen med honning, æg og æggeblommer
  2. Tænd for svag varme på komfuret og rør godt rundt i massen i 5-7 minutter, ind til den har en tyk konsistens.
  3. Tilsæt smør og rør ind til dette er smeltet.
  4. Tag gryden fra varmen og hæld den over din tærtebund
  5. Kom kagen ind i ovnen igen og giv den yderligt ca. 10 minutter (hold godt øje, så den ikke bliver brændt, dog skal cremen være fast)

Marengs:

  • 100 g honning
  • 1,5 dl æggehvider
  1. Kom honningen i en gryde og kog den op ind til den bobler, hvis du har et termometer, kan du tjekke til temperaturen, den skal ca. være 120 grader.
  2. Imens piskes æggehviderne helt stive (når du kan vende skålen på hovedet, uden det falder ud, er den blevet pisket lang tid nok)
  3. Hæld nu den varme honning ned i æggehviderne i en tynd stråle, mens du fortsætter med at piske. Det skal gøres i små 10 minutter, ind til du har en sej marengs.
  4. Kom marengsen i en sprøjtepose og tryk lidt ud, så det danner en masse små blomster/stjerner eller hvad man ellers vil kalde dem
  5. Nu kommer det sjove, nu skal de nemlig brændes. Med en gasbrænder, skal de bare lige have en lille bitte smule hele vejen rundt. Pas på, det går stærkt! Og det kan nemt blive brændt. Men hvis de bare får lidt, smager det SÅ godt og gudesmukt.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.