SUNDERE TWIX

Hej søde jer

Uha bloggen er endnu en gang forsømt, men men jeg vil nu minde jer om, at jeg er langt mere aktiv på youtube, så hop endelig derover hvis I savner lyd fra mig. Tryk lige HER!

Det er bestemt ikke fordi jeg ikke er i gang længere, jeg har bare sindsygt travlt med alverdens forskellige projekter der vitterligt kræver alt min tid, og tro mig. Jeg lover at dele dem alle sammen så snart jeg må :-)!

En af mine mindre projekter er sammen med den søde Julie Bruun, du kan tjekke hendes blog ud lige her!

Julie og jeg kom i kontakt med hinanden gennem Instagram og blev enige om, at vi skulle mødes og drikke en kop kaffe sammen. Derudover er vi også indenfor det samme netværk, nemlig Buzzanova.
Julie og jeg mødtes i Aarhus og kender I det med, at man bare føler man har mødtes før. Julie og jeg snakker og snakker og snakker, og der er aldrig noget der minder om tavshed. Jeg nyder Julies selskab helt enorm, og bedst af alt så griner vi ufattelig meget sammen.
Meget hurtig blev vi enige om, at vi skulle lave et projekt sammen, og hurtigt faldt ideen på søde sundere sager. Julie kunne bidrage med sundhed og jeg kunne bidrage kage viden og måske en smule mere finesse end Julie 😉
Jeg har altid være modstander af konceptet, at lave noget usundt til noget sundt, men med Julie ved min side blev jeg meget hurtigt omvendt. Specielt også fordi de opskrifter vi har lavet, smager fuldstændig vanvittigt! På trods af de er uden blandt andet hvid sukker og hvedemel.

Vi besluttede os for at alle vores opskrifter skulle filmes, så I får de bedste forudsætninger for at nå 100 % i mål med opskriften.
Arbejdsfordelingen blev vi hurtigt enige om, Julie skriver opskrifter og redigere billeder, mens jeg sørger for lys, filmer og redigere og uploader på youtube!

Vi har lavet første sæson med fem afsnit og første afsnit kommer her: Sundere TWIX!

Opskrift på sundere Twix

Her blev til 8-10 barer

Kiksebunde:

 • 70 g mandler
 • 40 g havregryn
 • 2 spsk. honning
 • 2 spsk. kokosolie
 • 1/3 tsk. salt
 • 1 tsk. bagepulver
 1. Kom alle ingredienserne i en blender, kør det godt rundt til en samlet masse
 2. Pres dejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Vi fik en firkant ud af det, som var ca. 1 cm høj og 20*15 cm i størrelse.
 3. Bag ved 200 grader i ca. 12-15 minutter til farven begynder at blive gylden
 4. Kom bunden over på et tyndt skærebræt, og skær dem ud, så der bliver de her 8-10 barer
 5. Stil skærebrættet (med barerne) i fryseren i 15 minutters tid.
 6. Imens laves karamellen:

Karamel:

 • 10 bløde dadler
 • 1 knsp. salt
 • 4 tsk. kokosolie
 • 1,5 dl kokosfløde (den fede del i en kokosmælk)
 1. Fjern stenene fra dadlerne
 2. Kom alle ingredienserne i en gryde, til dadlerne er helt bløde
 3. Blend inholdet sammen, så det bliver en cremet masse
 4. Smør dadelcremen ud på bundene
 5. Skær dem til, så de får et helt skarp snit og stil dem atter på frys i 15 minutters tid

Chokoladeovertræk:

 • 150 g mørk chokolade (vi brugte 70 %)
 1. Chokoladen over et vandbad. Hvis du spørger Julie, vil hun bare knæk pladen med chokolade i stykker og komme den i en skål over et vandbad, til den er smeltet. Spørger du mig er metoden en anelse mere krævende. Så hakkes chokoladen meget fint. 2/3 af den kommes over i skålen over vandbadet og varmes op til det er smeltet. Så hældes den tilbage til den resterende 1/3 chokolade i en skål og røres godt rundt. Chokoladen må ikke blive over 32 grader
 2. Dyp nu barerne i skålen med chokolade, så de er sækket godt og lad dem køle af.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.