HEJ ALLE SKØNNE MENNESKER!
Så kommer andet afsnit og opskrift i rækken af vores lidt sundere kager. Måske så I med sidste uge, hvor vi lavede sundere twix. Denne gang kommer begge vores kæresters klare favorit, nemlig sundere forrero rocher.
Kuglerne her er lavet på en dadel-chokolade-creme, med bagte afskallede hasselnødder, så de får den kendte nutellalignende smag. Der er en hasselnød i midten og så er de dækket af mørk chokolade med finthakkede bagte hasselnødder i også.
De er ret så nemme at bikse sammen og den perfekte snack til gæsterne.
Her blev 15 stk, alt efter hvor store du laver dem.
Sundere ferrero rocher
- 120 g hasselnødder
- 8 bløde dadler
- 1,5 spsk kakao (vi brugte bagekakao)
- 1/3 tsk. salt
- 1 spsk agavesirup
- 150 g. mørk chokolade (vi brugte 80 %)
- 2 spsk. kokosolie
- Tænd ovnen på 200 grader, kom hasselnødderne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i 10 minutter
- Tag nødderne ud af ovnen og læg dem i et viskestykke. Gnid viskestykket godt mod hinanden, så skallerne ryger af.
- Kasser skallerne og kom 70 g af nødderne i en blender. Læg de resterende 50 g til side.
- Fjern stenene fra dadlerne og kom dem i blenderen også, sammen med kakao, salt og agavesirup
- Chokoladen og kokosolien smeltes over et vandbad. Hæld nu 1/3 af dette ned i blenderen og kør det hele godt rundt. Hvis ikke det kan køre rundt, så kom en lille smule vand ved, men pas på det ikke bliver for vådt. Den sidste 2/3 af den smeltede chokolade gemmer du, så de kan trilles her i.
- Tag en ske og placer en masse små “klatter dej” på et stykke bagepapir, vi fik 15 styks
- Tag nu de sidste 50 g ristede hasselnødder frem, prik en hasselnød ind i hver “klat” og form dem nu så runde som muligt
- Stil dem i fryseren i 10-15 minutter, så de bliver faste og kolde
- Imens hakkes de sidste hasselnødder fint og kommes i det sidste smeltede chokolade du har tilbage
- Vend kuglerne i chokoladen og stil dem atter på køl, til chokoladen har sat sig
No Comments