Opfølgning på mine nytårsforsæt!

 

Hej skønne mennesker

Jeg har tænkt mig at lave en opfølgning på mine nytårsforsæt, for at holde mig selv op på det, for at I kan følge med, og ikke mindst for at se om nytårsforsæt er go eller no go for mit vedkommende!

Hernede er mine nytårsforsæt for år 2017. Jeg har tænkt mig at gennemgå dem slavisk, se hvilke jeg er ved at opnå (læs: hvis der overhovedet er nogen), se hvilke jeg kan forbedre og ikke mindst se hvilke ændringer der evt. skal laves for at det enkelte nytårsforsæt skal lykkedes! Jeg giver mig selv stjerner alt efter hvor godt jeg selv synes det går!

 1. SPIS MERE SUNDT: Undgå at glemme spise om morgenen og så skovle ind om eftermiddagen, fordi man liiiige skulle have en kageopskrift færdig inden kl. 14!SVAR: Jeg vil give mig selv tre ud af fem stjerner i dette nytårsforsæt. Jeg er blevet væsentligt bedre til at lave morgenmad, jeg indtager den måske stadig lidt for stressende, så det enten er en youghurt eller en skive rugbrød i hånden og ud af døren (læs: jeg føler at hvis jeg spiser den siddende så spilder jeg min tid, det er sygt, I know, jeg forsøger lave det om). Min svigerinde foreslog mig igår, at jeg skulle prøve havregrød med æggehvider, så det har jeg tænkt mig at forsøge mig med i dag eller imorgen. Derudover har jeg gjort det, at jeg har handlet ind til forskelligt morgenmad; alt fra skyr, til yoghurt, til rugbrød, til ymer med drys osv. og det gør for mit vedkommende, at ved at jeg har nogle lækre muligheder i køleskabet, så det bliver mere tiltalende for mig at spise morgenmad! Så det her nytårsforsæt går sgu egentligt meget godt, hvis jeg selv skal sige det! Det kan forbedres, men vi er også kun lige i starten af marts. 
 2. DYRK MOTION: Ikke fordi jeg har et eller andet ideal ift min krop (ville da gerne ligne Mathilde Gøhler, men med min korte krop vil det alligevel aldrig lykkedes), men mere fordi jeg bare gerne vil have at min krop føles sund, hvis I kan følge mig. Min krop har i slutningen af 2016 ikke føltes sund. Tværtimod har jeg ikke behandlet den som jeg burde!SVAR: Jeg vil gerne mig selv tre ud af fem stjerner. De første to stjerner kommer sig af, at jeg rent faktisk har meldt mit ind i FITNESS WORLD. Tro det eller ej. Jeg er normalt typen der hater på folk der løber derinde, når solen skinner udenfor Det skal siges det er nok min 10. gang jeg er medlem af et fitness center. Jeg er typen der har en god ide i nogle måneder og drømmer om en krop som Mathilde Gøhler, melder mig ind i et fitness center og tror at min dværgkrop lige kan blive strammet op på et par måneder. Det kan den så ikke kan jeg fortælle jer, så i stedet vender jeg 180 grader og bliver hende den rigtig irriterende type der siger noget i retning af: “Jeg fatter ikke de gider stå derinde og svede side om side”. 
  Men men jeg vil mene at denne gang er anderledes. Den er anderledes fordi det denne gang ikke handler om hvordan min krop skal forandres, men det handler om, at jeg har fundet noget jeg synes der er rigtigt sjovt og følelsen af motionen efterfølgende er enormt tilfredsstillende. Jeg er virkelig ikke fitness typen, og jeg er uden tvivl tåben, som de cool fitness typer kigger på og tænker; hvad er det hun laver over på den maskine?! MEN i Fitness world har de fået to helt fantastiske hold, det ene hedder Funk og det andet hedder Dancefit. Jeg har altid haft en drøm om at lære at danse, men har aldirg helt fået udlevet denne drøm, men det gør jeg i den grad nu (læs: hvis TV2 ringede og sagde; hej Liv skal du ikke med i vild med danse, så skal I ikke være i tvivl om mit svar ;-)). Jeg har det sådan i min mave, at jeg glæder mig helt vildt til næste torsdag hvor der er funk. Det er som om jeg har fået en fritidsaktivitet. Jeg kunne forestille mig det var sådan børn der gik til sport havde det. Jeg har gået til sport, som jeg var en kæmpe hat til, så jeg fandt hurtigt tilbage i stalden til mine heste, som jeg havde hver dag! 
  Så lige et lille shoutout til folk der måske ikke er så fitness agtige, de dansehold de har i fitness. Det er simpelthen for skønt! Fantastisk musik, masser af power og smil på læben. Og en god ide, find dig en træningsmakker der kan slæbe dig med, hvis man lige har en dag hvor man ikke helt selv kan finde motivationen! 
 3. RIDNING: Komme i gang med at ride mine heste igen, træne dem, starte stævner og komme ud og trække vejret i den fantastiske nordjyske natur (det er noget af det jeg har savnet allermest i 2016), og hertil kommer mine mere personlige og velovervejet nytårsforsæt.SVAR: Her vil jeg give mig selv fire ud af fem stjerner. Jeg er i den grad kommet i sadlen igen og det har været savnet. Jeg er ikke afsted hverdag (her skal lige lyde en kæmpe tak til verdens bedste mor, for altid passe mine heste, når jeg ikke lige har tiden). Jeg er ved hestene fire gange om ugen i denne tid, og den friske luft er guld værd for mig og mit sind! Så dette nytårsforsæt skulle gerne fortsætte. 
 4. MERE AFSTRESSET HVERDAG: Jeg vil have tid til at have fri igen, 2016 har været året hvor jeg altid har været et skridt bagud og det skal ændres i 2017. 2017 skal være året hvor jeg får en mere struktureret hverdag. Som selvstændig kan man nemt (læs: kan jeg i hvert fald) ende i en hverdag hvor man går ALT for sent i seng (læs: 2-3 tiden) og dermed ender med at stå for sent op. Det har været som om jeg har været mere effektiv om aftenen og natten og det skal ændres som det første i 2017! Jeg er virkelig et B menneske, og det har resulteret i, at jeg hver aften har siddet og arbejdet, og det er det eneste tidspunkt jeg har med min kæreste, ikke super hyggeligt selskab jeg har været. Så jeg vil have en hverdag hvor jeg står op hver morgen, og enten går, løber eller rider en tur, tager et bad, kommer i noget ordenligt tøj (læs: jeg kan sagtens gå med fedtet hår og nattøj hele dagen og arbejde hjemme, hvis jeg ikke har nogle aftaler) og så arbejde indtil kl. 16-17 og så sige, at så er arbejdsdagen slut. Dette leder mig frem til mit næste nytårsforsæt!SVAR: Uha den her gør lidt ondt fordi jeg ikke helt har fået dette opfyldt. Her kan jeg sgu kun få 1 ud af fem stjerner. Det er seriøst svært at ændre, så man ikke længere er et B menneske. Jeg er stadig typen der hellere vil sove lidt længere og så arbejde om aftenen. Jeg har dog gjort et valg der gør, at jeg skal stå tidligt op om morgenen, jeg vil ikke helt dele det med jer endnu, men så snart det sker så får i selvfølgelig mit trick at vide 🙂 Indtil det sker tager jeg MEGET gerne imod ideer til hvordan jeg ændrer mit sind fra B til A menneske!?? 😉 
 5. TELFONFRIT SOVEVÆRELSE: Jeg vil være mindre afhængig af min telefon. Dette har jeg sagt virkelig mange gange i 2016, men jeg har ikke helt overholdt det. Jeg læste en artikel om, at lyset fra mobilen inden man går i seng, kan få en til at føle at man har jetlag om morgenen, og da jeg læste det blev jeg sådan: JA det er præcis sådan jeg føler. Jeg kan nemt ligge med min telefon i sengen indtil kl 3 og læse mails og tænke nye kageopskrifter, men det skal være slut. Jeg har valgt at det første jeg skal have gjort er, at købe mig et vækkeur. Telefonen kommer ikke med ind i soveværelset, og jeg skal dermed opnå en bedre døgnrytme og være frisk når jeg vågner om morgenen!SVAR: AV de her nytårsforsæt gør lidt ondt at læse. Denne her får jeg også kun 1 ud af fem stjerner. Jeg vil dog sige, at jeg har lagt mange tanker i det med min telefon, når jeg sidder om aftenen og scroller op og ned af instagram, og jeg tror jeg har fundet løsningen. Da jeg var barn og sad og så fjernsyn lavede jeg altid et eller andet med mine hænder. Jeg strikkede, tegnede, lavede perler, osv osv. Min mormor sagde altid, at jeg skulle helst have gang i fire ting af gangen foran fjernsynet. I dag når jeg ser fjernsyn kan jeg stadig ikke kun se fjernsyn. Jeg skal helst se fjernsyn samtidig med at jeg lige ser en youtube video, eller tjekker en opskrift eller lign. Så jeg tænkte hey, hvad med at starte med et eller andet kreativt, som jeg kan sidde og nørkle med i stedet for at kigge ned i min telefon. Så igår købte jeg mig hækle udstyr og er gået i gang med at lære at hækle. Jeg kan ikke sige om det virker endnu, men jeg tror, det kunne blive enormt afstressende for mig at sidde og hækle foran fjernsynet fremfor at sidde med min telefon. Men ja, I for en opfølgning når jeg har forsøgt mig med denne teknik! 
 6. PLANLÆGNING: Generelt set vil jeg være bedre til at planlægge ting! Jeg vil have en hverdag hvor jeg føler jeg er med, og ikke hele tiden halter bagud. Jeg er det man vil kalde for TIDSOPTIMIST og jeg bliver nød til at finde ud af at håndtere det på en mere hensigtsmæssig måde! Jeg vil udnytte den tid jeg vælger at sige, der er min arbejdsdag, i stedet for at føle at jeg arbejder fra jeg står op til jeg går i seng. Og nu til de mere arbejdsmæssige nytårsforsæt!SVAR: Her vil jeg give mig selv tre ud af fem stjerner. Jeg vil faktisk sige, at på min sidste opgave, der havde jeg lavet det sådan i min kalender, at der var ro og tid til at forberede alle de ting jeg skulle, hvilket også gjorde at det hele forløb sig uden for meget stress og i et tempo hvor man ikke hele tiden følte man var bagud. Derudover har jeg haft to lignende projekter. Det ene gik knap så godt, og det andet er jeg gået i gang med nu, og jeg er endnu en gang i god tid med planlægningen for netop ikke føle jeg halter bagud. Jeg kan ikke fortælle så meget om de forskellige projekter endnu, da de stadig er hemmelige, men jeg glæder mig meget til at dele det med jer! 🙂 
 7. YOUTUBE: Jeg er blevet ret vild med youtube og i 2017 vil jeg gøre endnu mere ud af den platform, da jeg virkelig synes den er interessant og jeg kan faktisk bedre lide at snakke til kameraet og redigere videoer, fremfor at skrive disse lange posts. Jeg synes for det første det er meget sjovere og så synes jeg at jeg kommer meget bedre ud til jer, hvis i forstår 🙂SVAR: Her får jeg 0 stjerner ud af fem, da jeg slet ikke er gået i gang med at lave nye film i 2017. Men jeg har en masse film jeg er i gang med at planlægge, da tiden simpelthen ikke har været til det. Men rolig, det kommer meget snart! Jeg er i fuld gang med at udvikle opskrifter!! 😀 
 8. KAGEEVENTYRET SKAL FORTSÆTTE: og derudover så skal kage eventyret selvfølgelig fortsætte. Jeg vil gøre alt hvad jeg kan for at jeg kan få lov leve det liv jeg lever. Det her skal ikke læses som om jeg ikke er glad for mit arbejde, jeg ELSKER det, men man skal også se tilbage og overveje hvad jeg kunne gøre endnu bedre for mig selv!SVAR: Kageeventyret lever fortsæt u bedste velgående, og jeg glæder mig virkelig til at dele alle mine mange projekter jeg har i støbeskeen 😀 

  Tak fordi I læste med!

  XX Liv Martine

PS. Jeg tager meget gerne imod forslag til både blogindlæg og youtube ideer ! 😀

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.