Året der gik -> kan kageeventyret fortsætte?

Hey alle skønne mennesker

Jeg tænkte at jeg ville lave et lille skriv om året der er gået og hvad I kan forvente i 2017!.

Året 2016 var året hvor jeg blev 100% selvstændig, hvor jeg sagde mit job op som socialepædagog og kastede mig fuldstændig ind i en verden som ja? Hvad kan man kalde mig?.. Når jeg møder nye mennesker ved jeg aldrig hvad jeg skal sige jeg er. Jeg plejer at ende med at sige freelancer, fordi jeg er jo ikke bager, eller konditor, ja jeg ved sgu ikke helt hvad jeg er. Men jeg freelancer indenfor den verden hvor alt handler om kage.

2016 har været et fuldstændig vanvittigt år! Jeg tror aldrig, at jeg har arbejdet så meget, og sovet så lidt!
2016 var året hvor jeg skrev kontrakt med Dr. Oetker, det var året hvor jeg har haft en masse gode samarbejde med mad magasiner, det var året hvor jeg startede et samarbejde med ´Mig og min mad´, det var året hvor jeg skiftede blognetværk fra Bloggers delight til Buzzanova, det var også året hvor jeg fik min helt egen youtube kanal og det var året hvor en helt særlig kontrakt blev underskrevet, som jeg først kan fortælle nærmere om, når vi kommer lidt længere ind i 2017.
2016 var året hvor jeg rejste land og rige rundt med kager i min lille trofaste bil, hvor jeg har været til et utal af events og mødt så mange af jer dejlige mennesker, der følger med i mit kageliv i Nordjylland.

Jeg tror på at mit kageeventyr skal fortsætte og en af grundene herfor er blandt andet at jeg har skrevet ny kontrakt med Dr. Oetker i hele 2017, og jeg fortsætter samarbejdet med ´Mig og min mad´. Derudover har jeg underskrevet en anden meget interessant kontrakt, som jeg som sagt ikke kan sige så meget om endnu, men kan kun sige en ting og det er: GLÆD JER :-D!!

Samtidig med at vi nærmede om nytår, så begyndte jeg også at tænke over hvad jeg godt kunne tænke mig at ændre i 2017, og jeg tænker at jeg vil involvere jer i nogle af mine nytårsforsæt. Jeg tror egentlig som sådan ikke helt på at lave nytårsforsæt, men det er måske en god måde, at tænke sig om en ekstra gang og give sig selv lov til at mærke efter, hvad man godt kunne tænke sig der blev anderledes.

Jeg har det klassiske klicheer:

 1. SPIS MERE SUNDT: Undgå at glemme spise om morgenen og så skovle ind om eftermiddagen, fordi man liiiige skulle have en kageopskrift færdig inden kl. 14!
 2. DYRK MOTION: Ikke fordi jeg har et eller andet ideal ift min krop (ville da gerne ligne Mathilde Gøhler, men med min korte krop vil det alligevel aldrig lykkedes), men mere fordi jeg bare gerne vil have at min krop føles sund, hvis I kan følge mig. Min krop har i slutningen af 2016 ikke føltes sund. Tværtimod har jeg ikke behandlet den som jeg burde!
 3. RIDNING: Komme i gang med at ride mine heste igen, træne dem, starte stævner og komme ud og trække vejret i den fantastiske nordjyske natur (det er noget af det jeg har savnet allermest i 2016), og hertil kommer mine mere personlige og velovervejet nytårsforsæt
 4. MERE AFSTRESSET HVERDAG: Jeg vil have tid til at have fri igen, 2016 har været året hvor jeg altid har været et skridt bagud og det skal ændres i 2017. 2017 skal være året hvor jeg får en mere struktureret hverdag. Som selvstændig kan man nemt (læs: kan jeg i hvert fald) ende i en hverdag hvor man går ALT for sent i seng (læs: 2-3 tiden) og dermed ender med at stå for sent op. Det har været som om jeg har været mere effektiv om aftenen og natten og det skal ændres som det første i 2017! Jeg er virkelig et B menneske, og det har resulteret i, at jeg hver aften har siddet og arbejdet, og det er det eneste tidspunkt jeg har med min kæreste, ikke super hyggeligt selskab jeg har været. Så jeg vil have en hverdag hvor jeg står op hver morgen, og enten går, løber eller rider en tur, tager et bad, kommer i noget ordenligt tøj (læs: jeg kan sagtens gå med fedtet hår og nattøj hele dagen og arbejde hjemme, hvis jeg ikke har nogle aftaler) og så arbejde indtil kl. 16-17 og så sige, at så er arbejdsdagen slut. Dette leder mig frem til mit næste nytårsforsæt!
 5. TELFONFRIT SOVEVÆRELSE: Jeg vil være mindre afhængig af min telefon. Dette har jeg sagt virkelig mange gange i 2016, men jeg har ikke helt overholdt det. Jeg læste en artikel om, at lyset fra mobilen inden man går i seng, kan få en til at føle at man har jetlag om morgenen, og da jeg læste det blev jeg sådan: JA det er præcis sådan jeg føler. Jeg kan nemt ligge med min telefon i sengen indtil kl 3 og læse mails og tænke nye kageopskrifter, men det skal være slut. Jeg har valgt at det første jeg skal have gjort er, at købe mig et vækkeur. Telefonen kommer ikke med ind i soveværelset, og jeg skal dermed opnå en bedre døgnrytme og være frisk når jeg vågner om morgenen!
 6. PLANLÆGNING: Generelt set vil jeg være bedre til at planlægge ting! Jeg vil have en hverdag hvor jeg føler jeg er med, og ikke hele tiden halter bagud. Jeg er det man vil kalde for TIDSOPTIMIST og jeg bliver nød til at finde ud af at håndtere det på en mere hensigtsmæssig måde! Jeg vil udnytte den tid jeg vælger at sige, der er min arbejdsdag, i stedet for at føle at jeg arbejder fra jeg står op til jeg går i seng. Og nu til de mere arbejdsmæssige nytårsforsæt!
 7. YOUTUBE: Jeg er blevet ret vild med youtube og i 2017 vil jeg gøre endnu mere ud af den platform, da jeg virkelig synes den er interessant og jeg kan faktisk bedre lide at snakke til kameraet og redigere videoer, fremfor at skrive disse lange posts. Jeg synes for det første det er meget sjovere og så synes jeg at jeg kommer meget bedre ud til jer, hvis i forstår 🙂
 8. KAGEEVENTYRET SKAL FORTSÆTTE: og derudover så skal kage eventyret selvfølgelig fortsætte. Jeg vil gøre alt hvad jeg kan for at jeg kan få lov leve det liv jeg lever. Det her skal ikke læses som om jeg ikke er glad for mit arbejde, jeg ELSKER det, men man skal også se tilbage og overveje hvad jeg kunne gøre endnu bedre for mig selv!

Og så tror jeg ikke I får flere, dem holder jeg hvert fald for mig selv. Men dem her vil jeg virkelig forsøge at indfri i 2017!
Ellers er der ikke andet end sige, at jeg håber I kom godt ind i det nye år.

Det gjorde jeg, og med den beslutning at næste år bliver en lidt mere rolig en af slagsen. Måske bare rejse langt væk! 🙂

Godt nytår, jeg glæder mig til 2017!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Hanne
  7. januar 2017 at 23:43

  Hej Liv
  Hold fast i YouTube og telefonen ud af soveværelset ? Og skriv en bog, måske bare et par e-bøger og et kagewebinar ? Good luck!?

  • Reply
   Liv Martine
   17. marts 2017 at 9:57

   Tusind tak Hanne 🙂

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.