Mangler du inspiration til årets nytårsdessert?!

Står du og mangler inspiration til nytårsaften? Så er du kommet til det rette sted! Jeg vil løbende, indtil nytårsaften, poste forskellige desserter med forskellige niveauer… Og jeg starter med en der kræver lidt ekstra tålmodighed, men jeg garanterer at dine gæster vil blive yderst imponeret! Det gode ved denne dessert er, at du kan lave alle ting i forvejen. Sagtens en uges tid i forvejen (ved det er lidt for sent nu), og så skal du bare samle desserter på dagen.
Hvis du ikke kan vente med at se de næste desserter jeg poster, så hop ned til din lokale købmand og køb MAD&BOLIG, hvor du finder alle opskrifterne på mine 5 bud på lækre nytårsdesserter, eller de kan bruges til andre festlige lejligheder 🙂

 

So here it is, første dessert: 

Hvidchokoladekugle med blåbær is og blåbær kaviar

ANTAL: 6 personer

Redskaber

Silikone form halvkugler (7 cm)

Silikone form halvkugler (3 cm)

Sprøjte

Sukker termometer

 

Ingrediensliste

Blåbæris 

2 blade husblas
400 g. blåbær
1 lime
4 æggeblommer
150 g. sukker
4 dl. fløde

Blåbær kaviar

3 blade husblas
4 dl. smagsneutral olie
100 g. blåbær, friske eller frosne
¼ dl. vand
40 g. sukker

Hvid krystalliseret chokolade 

50 g. vand
50 g. sukker
50 g. hvid chokolade

Chokoladekugler 

500 g. hvid chokolade

Pynt

6 stk. skovsyre

 

Blåbæris 

Kom husblassen i blød i koldt vand. Varm blåbær og limesaft op i en gryde og blend det til en pure med en stavblender eller mas det med en gaffel.

Pisk herefter æggeblommerne sammen med 30 g. af sukkeret til det er hvidt og luftigt. Resten af sukkeret røres i blåbærmassen.

Vrid husblassen for vand og smelt det i blåbærmassen. Lad det køle let. Vend det herefter i æggesnapsen. Pisk fløden til den danner lette toppe og vend det forsigtigt sammen med blåbærmassen. Fordel isen i chokoladehalvkuglerne af 4 cm, der skal laves 12. og sæt på frys natten over.

Blåbær kaviar

Læg husblas i blød i koldt vand. Hæld olien i et glas og sæt det i fryseren i minimum 20 min. Det er vigtigt at olien er helt kold. Kog blåbær, vand og sukker op. Når det koger sigter du det. Tilsæt husblassen og rør godt rundt indtil husblassen er smeltet. Tag din sprøjte og sug blåbærmassen op i sprøjten. Tag olien ud af fryseren og dryp stille og roligt dråber af blåbærvæsken ned i glasset med olie. Sådan danner der sig blåbær-kaviar. Stil glasset med kaviar i køleskabet indtil kagen skal pyntes med kaviaren.

TIP: Hvis ikke du vil kan denne del af desserten undlades. Den er med til at skabe et anderledes look, men den er ikke en nødvendighed. 

Hvid krystallieret chokolade 

Hak chokoladen. Bland sukker og vand i en gryde og lad det koge op. Brug et sukkertermometer til at holde øje med temperaturen i sukkermassen. Når temperaturen når 130° C hælder du chokolade i og pisk kraftigt med en elpisker. Der danner sig nu krystalliseret chokolade. Hæld det ud på et stykke bagepapir og lad det køle af.

TIP: Hvis ikke du vil kan denne del af desserten undlades. Den er med til at skabe den knasende effekt, men den er ikke en nødvendighed.

Chokoladekugler 

Tag 1/3 af chokoladen, hak den fint og hæld den i en skål. Det er vigtigt at skålen ikke er varmere end almindelig stuetemperatur. Hak den sidste 2/3 af chokoladen og smelt den over vandbad. Hæld den smeltede chokolade over den hakkede chokolade i den stuetempererede skål lidt af gangen, og rør rundt indtil al chokoladen er smeltet. Hvis al chokoladen ikke smelter, kan du komme lidt af chokoladen tilbage over vandbad. Hæld den opvarmede chokolade tilbage i den resterende chokolade og rør igen indtil det hele er smeltet.

Det er vigtigt, at du ikke smelter al chokoladen over vandbad, da chokoladen ellers bliver for varm. Hvis chokoladen når for høj en temperatur bliver den nemlig ikke blank og flot når det stivner.

Lav 12 halvkugler ved at fylde silikoneforme på 7 cm i diameter. Sæt dem kort på frys, så chokoladen sætter sig. Tag dem ud af formen, og lav et hul på 4 cm diameter i 6 af kuglerne.

Samling af kagen:

Stil halvkuglen af hvid chokolade der ikke er lavet et hul i på serveringstallerknen. Kom hvid krystalliseret chokolade i bunden af chokoladekuglen. Samle herefter blåbærkuglerne og lig ned i chokolade halvkuglen. Drys herefter krystalliseret chokolade på toppen, kom ligeledes blåbær kaviar på toppen og en skovsyre, luk til sidst desserten ved at komme chokoladeskallen med hul i ovenpå og så er der serveret.

TIP: Alle tingene kan laves på forhånd og det eneste man skal inden serveringen er at samle desserten.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.